Η Κως που θέλουμε εμείς οι νέοι!

45
2885

Όλοι ίδιοι είναι…»

«Όλοι για κάποιο λόγο το κάνουν!»

«Τι να πάω να ψηφίσω;»

«Εκλογές, τι εκλογές; Χαμένος χρόνος.»

Αλήθεια πόσες φορές έχετε ακούσει αυτές τις φράσεις από νέους και μεγαλύτερους ή πόσες φορές και οι ίδιοι τις έχετε πει; Τις έχω σκεφθεί, τις έχω πει και εγώ δημόσια, στις παρέες μου, δεν το κρύβω.

Ακόμη και σε επίπεδο τοπικής πολιτικής η απογοήτευση ήταν  μεγάλη.

Η αμφισβήτηση και η επιφυλακτικότητα των πολιτών  απέναντι στις υποσχέσεις των τοπικών υποψηφίων σημαντική . Κάτι το οποίο είχε να κάνει με το γεγονός ότι  τα τελευταία χρόνια  δεν υπήρξε καμία αλλαγή και ανάπτυξη,  αλλά μόνο πισωγυρίσματα και άδικες εντάσεις.

Παρακολουθώντας, όμως, στενά το τελευταίο διάστημα το έργο του Δήμου της Κω έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τεχνική του “τσουβαλιάσματος” όχι μόνο βοηθά την κάθε αντιπολίτευση ως προς τους στόχους ανέλιξής της στην εξουσία, αλλά ρίχνει και στάχτη στα μάτια της κοινωνίας. Με την τακτική αυτή δεν μετρά η πρόθεση, τα όνειρα και το έργο ενός πολιτικού. Αντιθέτως,  όλα αυτά χάνονται μέσα στην άβυσσο της απογοήτευσης. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί πρέπει να αναγνωρίσουμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από την  παρούσα  δημοτική αρχή.

Για να το συνειδητοποιήσουμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης αρκεί. Οι παρεμβάσεις του δήμου, αλλά και τα έργα που έχουν εκπονηθεί και εκτελεστεί προσδίδουν μια εικόνα εκσυγχρονισμού. Η πόλη μας, είναι πιο φιλική, πιο ανθρώπινη.

Μέχρι τώρα η αλλαγή είναι εμφανής με έργα ανάπλασης σε πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με την εκπόνηση πληθώρας μελετών για έργα συντήρησης, ανακατασκευής και κατασκευής. Τώρα ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα ικανά να αναβαθμίσουν την εικόνα αλλά και να αυξήσουν τις δυνατότητες επιχειρηματιών και καταναλωτών στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει να κάνει με τα ανοικτά κέντρα εμπορίου.

Σαφώς όμως,  το νησί μας δε χρειάζεται μόνο έργα αισθητικής αναβάθμισης. Χρειάζεται να γίνουν και έργα ζωτικής σημασίας. Όπως π.χ. Νέο Νοσοκομείο, στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς, νοσηλευτές κλπ, κατασκευή νέων σχολικών μονάδων (3ο Γυμνάσιο), αλλά και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων, κατασκευή νέων χώρων άθλησης κλπ.  Όλα τα προαναφερθέντα βλέπουμε  ότι είναι στο πεδίο της διεκδίκησης και του σχεδιασμού, δρομολογούνται  από τη δημοτική αρχή και αναμένουμε να τα δούμε να υλοποιούνται στο προσεχές μέλλον.

Ως νέο, πέρα και πάνω από όλα, αυτό που με χαροποιεί, είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα ηρεμίας και θετικής διάθεσης στην κοινωνία. Χρειαζόμαστε τους τοπικούς μας εκπροσώπους κοντά μας, δίπλα μας. Και αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει. Με απλότητα, όπως εμείς οι νέοι θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν . Φιλικοί, αλλά και αποτελεσματικοί. Να νοιάζονται και να το δείχνουν.

Η γενιά μου, οι επόμενες γενιές, πρέπει να ζήσουμε  σε μια Κω ακόμα καλύτερη. Και αφού το μπορούμε, ας το παλέψουμε ενωμένοι . Η Ισχυρή Κως, είναι αυτό που μας αξίζει.

Παναγιώτης Βασιλείου

 

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παλικάρι μου άσε τις αμπελοφιλοφιες και περπατά το νησί ειδικά το κέντρο όπως γράφεις είναι ένα μάτσο χάλια, εκτός αν προετοιμαζεσαι για υποψήφιος… Έλεος

  2. Σε βλέπω να ετοιμάζεσαι για Δήμαρχος !!! Για την ώρα προέχουν οι σπουδές γιατί Δήμαρχος χωρίς πτυχίο δεν γίνεται.

  3. Εγω βλεπω οτι η καθε παραταξη βλεπει πως θα παει η τετραετια και οχι τι θα μεινει στο νησι.
    Τι εννοω για παραδειγμα. Υπαρχει η μοναδα ανακυκλωσης στην Αντιμαχεια. Παντου τριγυρω απο εκει ειναι γεματο σκουπιδια, πλαστικα κ.α. Εκεινο το μερος ειναι «παρθενο». Συνεχως ρυπαινεται απο ολα τα μικροπλαστια, ξεκινανε αποτην μοναδα και καταληγουν στην Καρδαμενα. Πηγαιντε και δειτε ολο το φαραγγι ειναι γεματο, σε καθε θαμνο υπαρχει κολλημενη σκισμενη σακουλα. Περνουν τουριστες για να πανε Καρδαμενα βλεπουν αυτο το μαυρο χαλι και το ανεβαζουν στα σοσιαλ τους. Ενδιαφερθηκε κανεις? Οχι. Ομως την πλατεια κατω απο το Δημαρχειο θα την φτιαξουν…

  4. Μετα παμε στο Τιγκακι. Εχουμε τις αλυκες. Ενα μοναδικο μέρος, και σε ομορφια και σε ζωη. Εκατσε κανενας να ενδιαφερθει κ να κανει το νησι και μερος για ορνιθοτουρισμο και φωτογραφιση πανιδας-πουλιων?
    Παμε πισω στην Αντιμαχεια. Καστρο Αντιμαχειας, μυλοι Αντιμαχειας. ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ?
    Οχι, τα αφηνουμε και αυτα να σαπισουν κ να γκρεμιστουν.
    Βασιλικη του Αγιου Στεφανου, Κεφαλος. Ψηφιδωτα μισοθαμενα κ εκτεθειμενα στο παπουτσι του καθενος.
    Ειμαι νεος αλλα αμφιβαλλω αν θα καταφερω να δω καποιες ουσιαστικες κινησεις απο την οποιαδηποτε πλευρα βγαινει στην διοικηση του τοπου. Δυστυχως ολοι ειναι μπαρουτοκαπνισμενοι με μυαλα κολλημενα στο ΠΑΣΟΚ και σε εποχες πριν το 2000. Κανεις δεν σκεφτεται το μελλον, αλλα μονο το παρων σε βαθος 4τιας…

  5. Καλή επιτυχία στις επόμενες εκλογές με τον κοψιμιο παλικάρι μου. Τέτοιες επιστολές επι ΠΑΣΟΚ συντάσσονταν!!!!

  6. ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ?

  7. ……Να βλέπεις κάποιο σημερινό νέο και να βρίσκει τι πόλη ότι έχει αλαξει τα τελευταία χρόνια απελπίζεσαι.Έχει δει τι κάνουν οι νέοι άλλου;Με τι ασχολούνται;……Αυτό είναι το όνειρο της νεολαίας.Ηερεις και κάτι που συμφωνώ ναζί σου .Όχι δεν είναι όλοι το ίδιο.Ποτέ δεν ήταν ούτε θα είναι.Το θέμα είναι ότι οι προηγούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι από τους σημερινούς.Να ξέρουμε τι λέμε και όχι ότι μας λένε….

  8. Νεαρέ μου έχεις δίκιο…¨όλοι για κάποιο λόγο το κάνουν¨
    Εσύ άραγε για ποιό λόγο αρθρογραφείς?
    Κάνεις προεκλογικό αγώνα στηρίζοντας ανθρώπους που δεν τους γνωρίζεις καν…και θα πληγωθείς!
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ τέτοια διοίκηση…
    ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ …ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!
    Αστα λοιπόν αυτά και διάβασε καλϋτερα….….

  9. Παναγιώτη μου, πόσο σε καμαρωνω κ χαίρομαι που έχεις άποψη, έχεις προτάσεις, συμμετέχεις σε δραστηριότητες! Μπράβο σου!
    Να είσαι πάντα ενεργός πολίτης κ συνειδητοποιημενος.
    Τέτοιους νέους χρειάζεται η κοινωνία μας για να πάει μπροστά και να δούμε καλύτερες μέρες. Κι αυτά που ονειρευτηκαμε εμείς οι μεγαλύτεροι, να τα κάνετε πράξη οι νεώτεροι!

  10. Βρε καλός το να !!!!! Μην ανχονεσαι θα σου δώσουμε κανένα ψήφο όταν με το καλό κατέβεις για δήμαρχος μετά από 40 χρόνια!!!!

  11. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΟΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ;
    ΤΑ ……. ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΙ-///// (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΩ ΔΕ ΓΛΕΙΦΩ. ΕΣΕΙΣ ΓΛΥΨΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΣΗ ΔΥΣΟΔΙΑ ΤΟΣΗ ΨΕΥΤΙΑ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ.

    • ΑΡΑΞΤΕ ΡΕΕ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΑΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Χολή

  12. Δεν έχει σημασία από ποιο σχολείο είμαι, αλλά ρε μπρο… Τουλάχιστον γράψε το εσύ το κείμενο ή γράψε ότι σε βοήθησαν να το γράψεις… Στην ουσία όμως,
    1) Φτιάχτηκε ένα γήπεδο; Και; Τα λύσαμε όλα με ένα γήπεδο; Οι δικοί μου με το ζόρι τα βγάζουν πέρα με 2 μισθούς; Σε αυτούς ο δήμος πώς βοήθησε; Εκτός κι αν είναι βοήθεια το συσσίτιο.
    2) Ποια έργα ζωτικής σημασίας; Μα ειδικά το σχολείο μου ούτε καν που έχουν σκεφτεί να το φτιάξουν και οι σοβάδες πέφτουν από το ταβάνι!
    3) Και τέλος… Καλά κάνουμε και σας τσουβαλιάζουμε. Γιατί όχι μόνο δεν μας σκέφτεστε εμάς τους μαθητές, αλλά μας θυμάστε μόνο όποτε κάνουμε καταλήψεις! Τότε μόνο υπόσχεστε! (σε τσουβαλιάζω κι εσένα Πάνο γτ τελικά έγινες ένας από αυτούς που κατηγορείς και κριμα γτ απο μακρια εδειχνες πιο τιμιο παιδι)

  13. Καλό μου παιδί, ταξιδεψε λίγο, δες και λίγο παραεξω τί γίνεται και όταν μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια έχεις αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες με το καλό, ΑΝ η θέση σου και η καλλιέργειά σου το επιτρέπουν, μιλας τότε για λογαριασμό όλων των υπολοιπων νέων. Τώρα ποιος σε έβαλε να εκτεθείς; Βιάζεσαι να πολιτευτείς στην Κω; Αν ναι, οι γενικολογες αοριστολογιες δεν πείθουν κανέναν εκτός από τους δικούς σου και αυτούς που σε έβαλαν να τους πλέξεις το εγκώμιο.

  14. ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ……ΔΙΑΒΑΣΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΤΣΙ;;ΜΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΜΕ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ….

  15. ……Τούς ρώτησες τούς άλλους νέους εάν συμφωνούν με αυτά πού σού λένε να λες και εσύ;;;Και είσαι μικρός ακόμα, άλλες είναι οι πρωτερεοτητες για την ηλικία σού!

    • Ti se noiazei esena re file ti leei autos. Akou re eukola diafonoume me kati, poli dyskola sumfiniume me kapoion. Etsi kai allios an uelei na balei ipojifiotita einai diki toy uema. To diko sou uema einai mono pou ua baleis ton stauro. Kai gia na milas etsi simensi oti ton exeis balei polles fores se lauos shmeio!

    • οι περισσοτεροι νεολαιοι ειναι με τον θεοδοση.
      γιατι δειχνει εμπραχτο ενδιαφερον για αυτους σε ολα τα μετωπα.
      και γιατι δεν βριζει, δεν απειλει, δεν ειρωνευεται.
      ειναι ενας δημαρχος που σεβεται ολους ανεξαιρετα τους πολιτες!!!
      το ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΟΙΩΣΩ εμεινε στην ιστορια!!!

    • Εσύ τι ακριβώς είσαι. Που έχεις έτοιμο το δηλητήριο να το ρίξεις. Σχολιάζεις ένα νέο παιδί πίσω από ένα ψευδώνυμο. ΜΑΓΚΑΣ!!

  16. Πικρόχολοι όλοι σας. Αυτό θέλει να κάνει το παιδί και αυτό θα κάνει. Του αρέσει η πολιτική.

  17. Μιλάτε όμορφα για έναν νέο που ασχολείται με τα κοινά. Δεν έχει σημασία με τι θέλει να ασχοληθεί ή σε ποιον πιστεύει.

  18. Σταματήστε τις προσωπικές επιθέσεις απέναντι σε όποιον δηποτε και κοιτάξτε να σχολιάζεται ανθρώπους που πραγματικά έχουν αποτύχει!!!

  19. Μάγκες ηρεμήστε λίγο ρε. Εγώ δεν ασχολούμαι με πολιτική ούτε με σχολιασμό αλλά έχω την εντύπωση ότι ούτε αυτό που κάνετε εσείς είναι πολιτική και σχόλιο. Το λέω γιατί όλα δείχνουν πως ασχολείστε)!!!

  20. ΠΩΩΩ ΜΛΚΑ ΤΙ ΦΤΥΑΡΙ ΠΕΦΤΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑΝ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟ ΡΕΕ. ΑΡΑΞΤΕ ΛΙΓΟ_

  21. φιλε μου εχεις δικιο με οσα γραφεις.
    αλλα επρεπε να περιμενεις, οτι θα εβγαιναν τα καρακολια, αρπαχτικα, που αλωνιζαν μια πενταετια, ρημαξαν το νησι και θα ταβαζαν μαζι σου.
    ομως μη σε νοιαζει.
    ειναι δυο τρια ατομα που εχασαν τον λουφε της εξουσιας και ολη μερα γραφουν στο πληκτρολογιο, βριζουν, απειλουν, οπως ειναι μαθημενοι!!

  22. ΚΑΤΣΕ ΣΤΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΧΟΛΗ…
    ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ….

  23. Η λογική 'ευτυχώς που δεν μείναμε στάσιμοι' δεν με βρίσκει σύμφωνο

    Στα σημαντικά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν το νησί μας, δεν έχω δει τίποτα! Μιλάνε για Νέο Νοσοκομείο και το μόνο που έχουμε δει είναι μια παρουσίαση σε Powerpoint και το υπάρχον Νοσοκομείο δεν έχει γιατρούς! Καλές οι πλατείες αλλά η Κως έχει ανάγκη και από μεγάλα έργα και όχι μόνο από μερικές παρεμβάσεις!

  24. Ποιο άκυρο αθρο δεν μπορούσατε να ανεβάσετε.Σε ικανοποιεί το τίποτα νέο άνθρωπο;Έλεος .Αξίζει αυτό ……………..

  25. Πολύ καλά τα λες μπράβο. Αν και θα έπρεπε να ασχολείσαι περισσότερο με της ηλικίας σου πράγματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ