Λ.Σ. Κω: Για την αποχή μαθητών Καρδάμαινας και Αντιμάχειας λόγω αδυναμίας πληρωμής των τεστ!

3
6166

Λαϊκή Συσπείρωση Κω: Για την αποχή μαθητών Καρδάμαινας και Αντιμάχειας λόγω αδυναμίας πληρωμής των τεστ!

Το ότι αναγκάστηκαν οι γονείς των δημοτικών σχολείων  στην Καρδάμαινα και Αντιμάχεια να μην στειλουν τα παιδιά για μάθημα επειδή το κόστος για rapid και self test  είναι δυσβάσταχτο είναι ενδεικτικό της πολιτικής,που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα και ατομική ευθύνη και εννούν   «ανάπτυξη» τα ψίχουλα που ονομάζουν μισθό και σύνταξη για τον λαό όταν η ακρίβεια σπάει κόκκαλα.

Εξίσου  εξοργιστικό όμως είναι και  αυτό που αποκαλύφθηκε από τους συλλόγους γονέων πως  είχαν απευθυνθεί και ενημερώσει,πολύ πριν φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση, στον Δήμο και στο Επαρχείο για την έλλειψη κλιμακίου ΕΟΔΥΥ στο «τρίγωνο»  που συγκεντρώνει χιλιάδες κατοίκους .

Κατά τα άλλα ,στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περίσσεψε η υποκρισία για την προστασία της υγείας των κατοίκων με αφορμή την απόφαση για το που θα χτιστεί το νέο Νοσοκομείο .Μια συζήτηση  αποκομμένη  από το αίτημα για απαίτηση πλήρους   χρηματοδότησης του από τον κρατικό προύπολογισμό με διασφαλισμένη την λειτουργία του στελεχωμένο και εξοπλισμένο,ενταγμένο στο Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας,που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανταποκρίνεται στην σύγχρονη εποχή μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την προσπάθεια και την κινητοποίηση των συλλόγων γονέων Καρδάμαινας και Αντιμάχειας.

Κυβέρνηση -Δήμος και Περιφέρεια αγνοούν τις ανησυχίες των γονιών και εκπαιδευτικών.

Η Λ.Σ απαιτεί να παρθούν  όλα τα μέτρα για :

  • Να διενεργούνται  δωρεάν και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού με επιστημονική ενημέρωση και με επίκεντρο του χώρους δουλειάς, τα Σχολεία όλων των βαθμίδων.
  • Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Κανένα κλείσιμο και καμία συγχώνευση κλινών και κλινικών των νοσοκομείων
  • Την στελέχωση με όλο το απαιτούμενο προσωπικό και τον εξοπλισμό του ΚΥ Αντιμάχειας.
  • Την αραίωση τμημάτων , πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Ανέγερση νέων σχολικών σύγχρονων συγκροτημάτων σε όλο το νησί  με ευθύνη του κράτους.

 

Κως 15.2.22

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάλι βρήκατε πάτημα να πείτε τις ….ιές σας; Σταματήστε επιτέλους ρε ορφανά του Στάλιν να χρησιμοποιείτε τις δράσεις κινητοποιήσεις των άλλων προς όφελος σας. Άσε που ξεχάσατε να γράψετε το πιο βασικό, ότι και για αυτά που καταγγέλλουν οι σύλλογοι φταίνε οι » Φονιάδες των Λαών Αμε-ρι-κάνοι.» Ούστ κοπρίτες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ