Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω η Διονυσία Τελλή – Γραμματέας ο Μάνος Μήτρου

41
2483
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε μεικτή ειδική συνεδρίαση (Δια Ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) συνεδριάζει σήμερα  το Δημοτικό Συμβούλιο Κω,  στην αίθουσα της Αγίας Τριάδας στην Αντιμάχεια, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. πρωτ.:  643/Α.Π.: 69472/24-9-2021 Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. “Σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας,” τηρουμένων όλων των εν ισχύι υγειονομικών μέτρων, για:

Αποδοχή των υπ’ αριθμ. 29447/19-11-2021 και 29432/19-11-2021 παραιτήσεων κ. Καλλούδη Ιωάννη από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και κας Τελλή – Τσιμισίρη Διονυσίας από το αξίωμα της Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε περίπτωση αποδοχής εκλογή νέου Προέδρου και  νέου Γραμματέα του Σώματος αντίστοιχα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύει.

Ο προεδρεύον της συνεδρίασης Π.Αβρίθης, ανέγνωσε τις παραιτήσεις του προέδρου Γ.Καλλούδη και της γραμματέως κ.Διονυσίας Τελλή.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Γιώργος Κυρίτσης, αναφέρθηκε  σε ευτελισμό της διαδικασίας και συγκεκριμένα στο ότι ο δήμαρχος ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Γεγονός που όπως τόνισε ο κ.Κυρίτσης δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. «Δεν πρόκειται να κάνω το εγκώμιο του κ.Καλούδη, πολιτικά ήταν φάουλ σε πολλά πράγματα, όμως η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του υφίσταται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κυρίτσης , ο οποίος ανακοίνωσε πως αφού ακούσει τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, ο ίδιος κι η παράταξη του θα αποχωρήσουν.

 Η επικεφαλής της παράταξης «Όραμα και Δράση» τόνισε πως η διαδικασία δεν είναι σύννομη, οι όποιες αποφάσεις δεν θα υφίστανται και επιπλέον δεν διασφαλίζεται η προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία.  Επισήμανε ότι η σημερινή εκλογή αφορά μέχρι την περίοδο 31/12/21 γιατί οι θητείες είναι διετής, άρα θα πρέπει ξανά στις 2/1/22 να γίνει ξανά η εκλογή προεδρείου. Η αιφνίδια παραίτηση του  προέδρου 40 μέρες πριν την προβλεπόμενη λήξη της διετίας,  υποδηλώνει εργαλειοποίηση τόνισε χαρακτηριστικά η κ.Ρούφα, η οποία πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα και να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, ειδάλλως ως παράταξη θα αποχωρήσουμε, γιατί δεν  νομιμοποιούμαι παράτυπες διαδικασίες σημείωσε  η κ.Ρούφα.

Σήμερα βάζετε μια άλλη διαδικασία τόνισε στην τοποθέτηση της η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία είπε χαρακτηριστικά, πως η διαδικασία δεν συνάδει με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτή έρχεται από το  υπουργείο εσωτερικών, καθώς επίσης πως η διαδικτυακή  ψηφοφορία δεν διασφαλίζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας.  Η Λαϊκή Συσπείρωση θα απέχει από τη διαδικασία είτε γίνει στη σημερινή συνεδρίαση είτε στις 2/1/21

Πρωτόγνωρη η διαδικασία, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Α.Κρητικός.Δεν υπάρχει διάταξη, που να προβλέπει ο δήμαρχος να ζητά από τον πρόεδρο να παραιτηθεί .

Ο κ.Καλλούδης παραιτήθηκε αυτοβούλως, για να διευκολύνει τη διαδικασία τόνισε ο κ.Αβρίθης ο οποίος σημείωσε πως στις 2 Γενάρη θα εκλεγεί ξανά  πρόεδρος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ζήτησε να καταλήξει το σώμα σε μία απόφαση . Η δημοκρατική διαδικασία στηρίζεται σε κανόνες  και αυτούς τηρούμε, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αβρίθης  και πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι προς τους δημότες.

Υπάρχει θεσμικό ζήτημα πανελλαδικά σε ότι αφορά στις ημερομηνίες ορισμού των εκπροσώπων , τόνισε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί στην ΚΕΔΕ από το υπουργείο Εσωτερικών τι προβλέπεται με τις ημερομηνίες. Η διοίκηση έχει συνέχεια τόνισε ο δήμαρχος Κω. Το ίδιο ζήτημα αντιμετωπίζουν όλοι η οι δήμοι της χώρας. Σέβομαι του συνεργάτες μου και τους δίνω τη δυνατότητα να υπηρετήσουν  τον δήμο και τις ανάγκες του. Ο δήμος μας δουλεύει με όραμα και σχεδιασμό είπε χαρακτηριστικά ο κ.Νικηταράς. Τον ευτελισμό και την υποβάθμιση τη ζήσαμε στο παρελθόν τόνισε ο κ.Νικηταράς θυμίζοντας το παράδειγμα του φασιστικού κλεισίματος της δημοτικής τηλεόρασης από την πρώην δημοτική αρχή, η οποία έκλεισε το σταθμό εκδιώκοντας του εργαζόμενους. »Η απόφαση μας έγινε με σεβασμό, η παράταξη μας θα σηκώσει στις πλάτες της και την επόμενη πενταετία το δήμο της Κω και θα την πάμε εκεί που πρέπει΄΄ τόνισε ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του .

Για κενό επί της διαδικασίας διαχείρισης έκανε λόγο η κ.Ρούφα, η οποία σημείωσε πως βάλλεται ο σεβασμός του θεσμού, με τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. «Παίξτε» πιο καθαρά και τίμια σημείωσε η κ.Ρούφα αποχωρώντας από την αίθουσα.

Απέχουμε από τη διαδικασία τόνισε η κ.Μακρή η οποία υπερτόνισε πως βάλλεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας σημειώνοντας πως η διαδικασία δεν είναι νόμιμη.

Ο κ.Αβρίθης, τόνισε πως η δημοκρατία έχει κανόνες και θα τηρηθεί η μυστικότητα ψηφοφορίας, με τον προβλεπόμενο χρόνο που απαιτείται βάσει νομοθεσίας. «Θα εφαρμόσω τον νόμο» τόνισε ο προεδρεύων της συνεδρίασης.

  Επί της διαδικασίας, η παραίτηση του κ.Καλλούδη έγινε αποδεκτή και προτάθηκε για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η κ.Διονυσία Τελλή. Η πρόταση είναι μια. Ο πρόεδρος πρότεινε τη διακοπή μιας ώρας, βάσει νομοθεσίας, προκειμένου οι συμμετέχοντες διαδικτυακά να ψηφίσουν και να στηθεί κάλπη για να γίνει η ψηφοφορία. Τα μέλη της εφορευτικής είναι οκ.Κώστας Χόνδρος και η κ.Σταματία Κανταρζή, μαζί με τον προεδρεύοντα κ.Παναγιώτη Αβρίθη.

Πρόεδρος εκλέχθηκε η κ. Διονυσία Τελλή, μέχρι τις 2 Γενάρη του 2022 όπου και θα διεξαχθεί η επόμενη ψηφοφορία.

Για γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, προτάθηκε ο κ.Εμμαννουήλ Μήτρου. Ακολουθεί ψηφοφορία διάρκειας είκοσι λεπτών

Επί των 14 ψηφισάντων, εκλέχτηκε ομόφωνα γραμματέας ο Εμμανουήλ Μήτρου

Ρεπορτάζ: https://www.kostv.gr

βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

41 ΣΧΟΛΙΑ

  1. .. το εγκώμιο του κ.Καλούδη, πολιτικά ήταν φάουλ σε πολλά πράγματα, όμως η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του υφίσταται»
    Βρε …………. πρώην.. Τόσο ευτελισμο δεν έχει υποστεί ποτέ πρόεδρος στα χρόνικα της Κω.. Παρά μόνο απο σένα.. !!!.. Η επαναλαμβανονενη φράση σου στον κ. Καλουδη.. » ΌΤΑΝ γίνεις πρόεδρος, θα προεδρεύεις… Ποια είναι η εκτίμηση σου /////////////

  2. Τους έβαλε να παρετηθουν για ένα μήνα;Τα έχει παίξει τελείως ο δήμαρχος.Θα ξαναεκλεξουν το Γενάρη.Ρε δε πάτε να φυτέψετε καμία ελιά θέλετε να το παίζετε και δημοτική αρχή, τρομάρα σας.

  3. ζούμε στιγμής απόλυτης παρακμής στο Δημοτικό Συμβούλιο !!!

  4. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕς ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ!

  5. Το τσίρκο της δημοτικής αρχής με μπροστάρη τον κοψιμοο οι φωτογραφιες σας μαρανανε κακομοιρηδες ολοι μαζι θα κοψετε το 2023 Αμην και ποτε ασχομοφατσες

  6. Θα ειχε πολυ ενδιαφερον …..να μας πει τι αισθανεται ο κ Καλλουδης…
    πραγματικα θα ειχε ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…….

  7. ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΩΩΝ.
    ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΥΒΡΙΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΡΓΑΛΛΗ.

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΤΣΑΚΙΑ. ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  8. Αυτή η απάτη και συκοφαντική αναφορα για το ποιος έκλεισε τον ΔΗΡΑΣ πρέπει να σταματήσει γιατ όλοι θυμούνται ποιοι κατέβασαν το σήμα κάνοντας κατάληψη και ποιος το έβγαλε ξανά στον αέρα για να μην χαθεί η συχνότητα όπως επεδίωκαν οι νεόκοποι σωτήρες με το ηθικό πλεονέκτημα του Παπα και άλλων αγανακτισμενων

  9. Δημαρχε καλα κανεις και χρησιμοποιεις τα στελεχη σου σε νεες θεσεις.
    Αυτη η δημοτικη αρχη εδειξε οτι δουλευει ασταματητα για το νησι. Με σεβασμο στους πολιτες!!!
    Απο οποιαδηποτε θεση θα προσφερουν.
    Οχι σαν τα αρ.αχτικα
    με τις αναθεσεις,
    τα κυνηγητα,
    τις βρισιες,
    τις μηνυσεις
    τα ξεπουληματα
    τις κρουαζιερες
    και την καλοπεραση.

  10. Εγω θυμαμαι, να αλλαζουν οι προεδροι και οι αντιδημαρχοι,
    και δεν διαμαρτυροταν κανενας. Αυτο ειναι στου δημαρχου τα δικαιωματα.
    Τετοια καταντια για αντιπολιτευση ποτε δεν ειχαμε. Προφανως θελουν να υποβαθμισουν το δημοτικο συμβουλιο,
    και να καλυψουν την πολιτικη τους ανεπαρκεια!!!

  11. Τωρα δεν έχουν μείνει ούτε τα ψίχουλα σας…Τα ψωμιά σας όχι μόνο έχουν φαγωθεί… σας έχουμε φτ@σει.. Και σας έχουμε ξ@ρ@σει.. Σαν ΕΜΕΤΌ.. ΕΣΕΝΑ και την κοπριά… ΆΘΛΙΑ ΚΡΥΜΕΗ ΚΟΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ…. ΧΑΧΑΧΑ

    • Πωπωπωπω επίπεδο οι κοκοβιοί!!!! Δύσκολη η θεση τους. Γι αυτό βρίζουν. Αλλιώς θα έκαναν τουμπεκί

  12. Συνήθως το συνηθίζω. αυτο στους ηλιθιους, σπαω πλάκα.. Αχαψα… Και ειδικά μετα τις εκλογές… Θα, σε γλεντησωω

    • Τι να τρολαρεις, που το εμαθες??χαχαχα
      βρες πρωτα τις διαφορες του τρολ…απο το τρολευ..και τα λεμε….χαχαχαχχ
      Υ.Γ.Τριοροφε τσαμπα πληρωνεις αχρηστα διποδα!!!

    • … συνηθιζε εσυ να σαρτας στο πηγαδι….
      Και ασε τα γλεντια για αλλους…
      Οσο για το ποιος ειναι ζωο…. ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ!!!!
      ΣΑΡΤΑ… και κλεισε το καπακι να μην σας βλεπουμε!!

  13. Άραγε.. Πόνος? Οδύνη? Στενοχώρια? Κατάθλιψη,,? Τάσεις αυτο………??

  14. Σαλτιμπαγκος πονεμεμος.?!!! Τομάρι πουλημένο του πρώην… Και η έλλειψη γυμναστηρίου εχει χτυπήσει κοκκινοοοο… Άραγε παίρνεις αναβολικά τώρα που έκοψες το γυμναστήριο……αν θες μπορώ να σου μάθω τι σημαίνει τρολαρισμα ενός απογοητευμένου τσου……. Του πρωην

    • Κοκοβιε..
      δες το…μηπως και φταει η κολωνια(αγορασμενη απο τον Κοψιμιο)που ..ψεκαζεσαι….!!!χαχαχαχαχ

  15. Ρε ψιτ... Λες τομάρι κάποιον συγκεκριμένα , η όλους τους πολίτες

    Που σε τρολαρουν.και σε έχουν πάρει στο κάζο μωρο@………!!! . Για τα 100 σχόλια σου, καθημερινά (και μακάρι να μπορούσες να γράψεις μια σωστή πρόταση, τσοπάνη.. Μάλλον πιθηκε ανορθόγραφο

  16. Προς ο καημένος ψιτ... Μα ρε φιλε αυτός συντηρεί τις φαρμακοβιομηχανιες

    Με τα αναβολικά και τα ψυχοφαρμακα..

  17. Και κατάλαβε πόσο γελοίος ////// είναι…η ίσως είδε την αγριομουτσουνα του στον καθρέφτη .

  18. Να χαιρόμαστε …..χα χα καλε στις σχολικές επιτροπές δεν μπορεί να κουμαντάρει ,,,εκεί διακοσμητικός θαρρω ,,,θα είναι ….

  19. το μόνο που κάνει είναι να βρίζει. Έβαλε και τον δικό του να κάνει τα ίδια. Τρόμος και πανικός τους έχει πιάσει

  20. Εσύ πάντως είμαι σίγουρος ότι τα αναβολικά.. Σκόνες, όροι, που παίρνεις Για να το παίζεις άντρακλας.. (ουαχαχα ας γελάσω).. Μάλλον έχουν κάψει.και τον τελευταίο ιστό σου .. Σου έχω πει.. Ο πίθηκος σε ξεπερνάει σε IQ.. (άσε που μοιάζεις πολύ με πιθηκο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ