Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Θεόφιλου Χατζηστέργου

2
1408

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟΥ

 

                       

Κως, 07-08-2021                                                  ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

 

 

 

 

 

 

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κω  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπώντος συναδέλφου  Οφθαλμιάτρου    κ. Θεόφιλου Χατζηστέργου  ο οποίος υπήρξε άριστος επιστήμονας που τίμησε με την παρουσία του, το έργο του και την ανιδιοτέλειά του τον Όρκο του Ιπποκράτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

         ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ                                                 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ  

Συλλυπητήρια επιστολή Προέδρου ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή για την απώλεια του αειμνήστου Ιατρού Θεόφιλου Χατζηστέργου

Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη Στέργο Χατζηστέργου,

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πολυαγαπημένου σου πατέρα, οφείλω να σου εκφράσω και δημοσίως την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του Θεόφιλου Χατζηστέργου, ενός σπάνιου ανθρώπου και επιστήμονα του νησιού μας. Ο αείμνηστος Οφθαλμίατρος Θεόφιλος Χατζηστέργου, υπήρξε ένας εξαίρετος και αγαπητός (σε ολόκληρη την Κωακή κοινωνία) επιστήμονας της ιατρικής, σπουδαίος άνθρωπος αλλά και ένας ιδιαίτερα δραστήριος και γνήσιος αυτοδιοικητικός που υπηρέτησε για πάνω από 2 δεκαετίες το νησί του μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Οφείλω ακόμη να αναφέρω ότι ο εκλιπών, πέραν της επαγγελματικής αλλά και πολιτικής του ιδιότητας ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και άριστα καταρτισμένος επιστήμονας, που υπηρέτησε με αγάπη και ειλικρινή αφοσίωση την ιατρική επιστήμη καθώς άσκησε το λειτούργημα του ιατρού ευσυνείδητα και με συνέπεια, προσφέροντας στους συνανθρώπους του, τις ιατρικές υπηρεσίες του ανιδιοτελώς, από την αρχή της ιατρικής του σταδιοδρομίας έως και την συνταξιοδότηση του. Καλό ταξίδι κ. Θεόφιλε Χατζηστέργου ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε εσάς τα αγαπημένα του συγγενικά πρόσωπα, σε όλη την οικογένεια Χατζηστέργου και κουράγιο σε οικείους αλλά και φίλους του εκλιπόντα.
Παναγιώτης Χατζηχριστοφής
Πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ Κω
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό ταξίδι γιατρέ σε έχουμε στη καρδιά μας, για τον μεστό λόγο σου, την ευγένεια και το ήθος σου. Στην οικογένεια του, τα θερμά μας συλλυπητήρια

  2. Αντί Επικήδειου.
    Αγαπητοί Κώοι και τόσοι άλλοι Δωδ/νήσιοι.
    Την Παρασκευή, 6 Αυγούστου,έφυγε από τη ζωή ο οφθαλμίατρος Θεόφιλος Χατζηστέργου. Σε όλη του την διαδρομή υπήρξε μεγαλόψυχος,δημοκράτης και φιλάνθρωπος. Ήταν ο τρίτος στη σειρά άνθρωπος-μετά τη μάνα μου και τον πατέρα μου- που με αγκάλιασε με αγάπη από την ώρα που γεννήθηκα. Γεννήθηκε στο Ασφενδιού της Κω. Μεγάλωσε δύσκολα (ορφανός από τα τρία του, ιταλοκρατία, πόλεμος, κατοχή). Στηρίχθηκε και βοηθήθηκε κυρίως από τρείς ανθρώπους: τη Μάνα του Αικατερίνη Κ.,τον αδελφό του Στέργο Χ. και τον μέντορα του στην ιατρική Σταμάτη Μ.
    Νυμφέφθηκε την οδοντίατρο Μαρία Πρεβενά και απέκτησαν δύο εξαίρετα παιδιά, τον Στέργο και τον Ευθύμιο.
    Η προσφορά του στα Δημοτικά δρώμενα υπήρξε εικοσαετής.
    Άσκησε για δεκαετίες το ιατρικό λειτούργημα,προσδίδοντας με τον χαρακτήρα του τιμή σε αυτό.
    Τιμήθηκε,βραβεύτηκε από Μέγιστους της ανθρωπότητας -Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος και άλλοι-,παραμένοντας Ταπεινός και πιστός στις αρχές του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και του Ιπποκρατικού Όρκου.
    Ας είναι η θύμηση σου, Νονέ μου, αιώνια!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ