Ν. Κανταρζής προς Δήμαρχο Κω-ΔΣ: Χώρος Ναυτικού Ομίλου Κω- Διεκδικούμε ή απεμπολούμε;

25
1612

                                    

 Προς : Δήμαρχο και Δ.Σ. Δήμου Κω

Κοινοποίηση: Δ.Σ. ΝΟΚ , Μόνιμη Επιτροπή ΤΕΕ Κω-Δωδ/σου

 

      ΧΩΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ή ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ?

 

Είναι κοινό μυστικό ότι η διεκδίκηση του χώρου όπου φιλοξενείται ο Ναυτικός Όμιλος της Κω είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι το ΤΑΥΠΕΔ δεν ελέγχεται από την Ελληνική κυβέρνηση , αλλά δυστυχώς από τους δανειστές της χώρας και αυτοί δεν αστειεύονται.

Για το λόγο αυτό και η πρόταση αξιοποίησης του χώρου θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και από το σύνολο των πολιτικών φορέων υποστηριζόμενη.

Λυπάμαι που το ΤΕΕ έκανε μια ελλειμματική πρόταση σε σχέση με τη χρήση του χώρου και λυπάμαι επίσης που ο Δήμος αλλά και οι υπεύθυνοι του ΝΟΚ την αποδέχτηκαν χωρίς καμία αντίδραση.

Είναι αδιανόητο να προτείνονται σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το θαλάσσιο στοιχείο γήπεδα τένις και όχι κολυμβητήριο , το οποίο και τεκμηριώνει τον ναυταθλητικό χαρακτήρα του χώρου και ενισχύει την ομολογουμένως δύσκολη διεκδίκηση.

Και με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την ‘Ένωση Ξενοδόχων που τόλμησε να εκφράσει το αυτονόητο.

‘Ότι δηλαδή στο χώρο αυτό η Κως και η Νεολαία της χρειάζονται κολυμβητήριο και όχι γήπεδα τένις.

Αυτά τα χρειάζονται οι ξενοδόχοι για τους πελάτες  τους.

Και απορώ επίσης που συνάδελφοι μηχανικοί δήλωσαν ότι στο χώρο απαγορεύεται να κατασκευαστεί κολυμβητήριο, ενώ γνωρίζουν ότι με τις απαραίτητες εγκρίσεις και μελέτες , μπορεί κάλλιστα να κατασκευαστεί ένα κολυμβητήριο με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

‘Άλλωστε δε χρειαζόμαστε κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών , ένα μικρό κολυμβητήριο χρειάζεται για να εξυπηρετεί τους μικρούς αθλητές της κολύμβησης.

Για το λόγο αυτό και σας καλώ να προχωρήσετε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Άμεση τροποποίηση της μελέτης με την αφαίρεση των γηπέδων Τένις , επέκταση του παιδότοπου και στο τμήμα των 60 περίπου στρεμμάτων που μένει ελεύθερο , να χωροθετηθεί ένα σύγχρονο κολυμβητήριο ήπιων προδιαγραφών , προσαρμοσμένο στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Έτσι θα ησυχάσουν και οι καχύποπτοι που διαδίδουν ότι σκόπιμα μένει ελεύθερο , για να πουληθεί  με στόχο άλλη μια ξενοδοχειακή μονάδα στην ήδη βεβαρυμμένη περιοχή.

  • Ο Δήμος της Κω να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε ακύρωση της απόφασης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και στην εκ νέου απόφαση , (αν είναι δυνατόν ομόφωνη) του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου θα τεκμηριώνει ουσιαστικά την αναγκαιότητα να παραμείνει ο χώρος αυτός στους Κώους Πολίτες.
  • Ο Δήμος της Κω να ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο ανάλογη απόφαση στήριξης του αιτήματος .
  • Δήμος Κω , ΤΕΕ και ΝΟΚ να ζητήσουν από όλους τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να υπογράψουν επιστολή-αίτημα προς τον Πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθεί της υπόθεσης.

Αυτά πιστεύω πρέπει να γίνουν τάχιστα , ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και αν δε γίνουν , τότε θεωρώ ότι η έκταση αυτή θα εκποιηθεί από το ΤΑΥΠΕΔ και εσείς θα πρέπει να απολογηθείτε στον Κωακό λαό για αυτή την κακή για τον τόπο εξέλιξη.

 

Νίκος Κανταρζής-Αρχιτέκτων

Περιφερειακός Σύμβουλος  ΠΝΑΙ

 

                                                                   

                                                                                                                   

                 

 

 

 

 

 

 

                     

                                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

             

                                                      

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά συνεχειζης τις ….. ξεχνάς ότι εσυ και ο ΚΑΙΣΑΡΛΗΣ πουλήσατε το ναυτικό όμιλο ξεχνάς το περιφερικό συμβούλιο σε ξετιναξε και σε είπε α……..

    • Είναι ντροπή για την κοινωνία του νησιού,να βγαίνει ο κάθε άσχετος και να λέει την κάθε λαλακια του.Ανθρωποι που έκαναν 30 χρονια για να πάρουν τα πτυχία τους,και ο κωακος,και δωδεκανησικος λαος τους γύρισαν την πλατη,τολμουν να σηκώσουν κεφάλι σαυτην την δημοτική αρχή.Κανταρζη τρεχα να βρεις τον κυριτση και τους αλους πασοκους να κανεις κηρυγμα.Η Κως βρήκε δήμαρχο για τα επόμενα πενήντα χρονια.Τους κακοψυχους και τους χολιασμενους οι κωοι τους έστειλαν στον @@υ@στο.Κουρασατε κανταρζη ολους τους κωους με τις αδιεξοδες και μπολιασμενες πολιτικες σας.Συμβουλη.Μουζωσε τα.Οι κωοι σας αποφυγανε δια παντός.

        • εαν εχεις τα αποτετοια,ελα να μου ριξεις λεμονια.Κουνια που σε κουναγε δεν ηξερε τι κουναγε.

        • ΕΨΑΧΝΕΣ ΚΑΙΡΟ? ΣΤΟ ΚΛΥΝ ΝΑΨΑΧΝΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΘΑΒΡΙΣΚΕΣ….

  2. Nικολακι πως το παιζεις τωρα? Καταρχην γνωριζεις οτι τα 70 στρεμματα χαθηκαν λογω της αισχρης και πονηρης αδιαφοριας του πρωην, του οποιου υοηρξες στενος συνεργατης. Τωρα λοιπον που η κοινωνια της κω συσσωμη διεκδικει την επιστροφη στο λαο του νησιου αυτης της εκτασης, ερχεσαι και ζητας να γινει κολυμβητηριο, ενω γνωριζεις σαν μηχανικος οτι απαγορευεται. Και παλαιοτερη προσπαθεια δεν ευοδοθηκε λογω ανακλησης της αδειας. Και καλα η ενωση ξενοδοχων δεν γνωριζει τα πολεοδομικα θεματα, και λογω αγνοιας ζητησε κολυμβητηριο. Εσυ γιατι κανεις μια προταση που ουδεποτε θα υλοποιηθει? Εκτος αν θυμωσες που δεν διαβαστηκε η θεση γλυνου που ηρθε λιγο πριν τη συγκεντρωση των φορεων. Νικολακι σοβαρεψου. Το ΤΕΕ δεν εκανς λαθος με την προταση του. Σταθμησε ολους τους παραγοντες και εκανε μια εφικτη και υλοποιησιμη προταση. Αλλωστε οπως καλα γνωριζεις, ο δημος μας προχωρα στην διαδικασια για κολυμβητηριο σε αλλη θεση..

  3. Καλά,όλοι οι ψεκασμένοι περιμένετε να γράψει ο Νικος και να τον βρίσετε;
    Να δω ποιος θα αναλάβει την ευθύνη άμα χαθεί ο χώρος!!

    • την ευθυνη την εχει ο πρωην με την αδιαφορια του. το αν δεν επιστραφει θα φταις εσυ που διασπας το μετωπο των πολιτων της κω, που συσσωμοι διεκδικουν να ξαναγινει δικο μας.

      • την ευθύνη την έχει ο Νίκος σου, ο πρώην και η ……………….., που προώθησε το σχέδιο για κολυμβητήριο πάνω στην παραλία

  4. Βγαινουν ολοι οι ………., και προσπαθουν να βγουν απο τον πατο και να βρεθουν στον αφρο. Με τετοιες ……. ανακοινωσεις, που δειχνουν τον ……..χαρακτηρα, μαλλον βουλιαζουν πιο βαθια!!!

  5. Κυριε κανταρζη. Το νησι καιγεται, η δεη σκοτωνει τις μικρες επιχειρησεις, η οικονομια κτυπιεται, και συ καθεσαι και γραφεις να γινει κολυμβητηριο, εκει που πρωτον ο χωρος δε μας ανηκει, γιατι αφησε ο πρωην να χαθει, και δευτερον γιατι πολεοδομικα απαγορευεται εδω και 32 χρονια. Αντι εσυ και η παραταξη σου να συνταχθεις με τον δημο και τους φορεις για την επιλυση ενος χρονιου προβληματος, εσυ πετας αλλου την μπαλλα. Νομιζω γερασες πολιτικα, και το σωστο που πρεπει να κανεις ειναι να αποσυρθεις, και να αφησεις τους ορεξατους νεους να δουλεψουν για το νησι!!!

  6. Έχετε καταλάβει ότι στη Κω υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν;Δεν είναι όλοι των κύκλων σας.Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει αν θα πουληθεί η υα κάνουν κουμάντο εκεί οι κωλητοι του δημάρχου.Τρόπους να βρουν δουλειά θέλουν .Αν αυτό γίνει με νέα η παλιά ξενοδοχεία δεν τον απασχολεί.Επιτέλους ασχολήθηκε με τα βασικα και αφήστε τις φιλοσοφιες

  7. Νικολακι, αυτη η δημοτικη αρχη να απολογηθει, που ειναι η μονη που διεκδικει να παρει πισω την χαμενη εκταση;
    η εσυ που ποτε δεν αντεδρασες, τοτε που χαθηκε με την σκοπιμη κολλυσιεργεια του πρωην?
    Πολυ υποκριτικη η σημερινη σου σταση φιλαρακο…δυστυχως εισαι και συ ενας απο αυτους που φταινε για το οτι χαθηκε αυτη η εκταση!!!

  8. Εφόσον το τεε λέει ότι δεν μπορεί να γίνει κολυμβητήριο εκεί εάν πουληθεί σε ιδιώτη δεν θα κάνει πισίνα για το ξενοδοχείο του?

  9. Τα βαριδια του γλυνου. Οπου πανε φερνουν ανακατοσουρα και διαλυση

    Γλυνε, τραβα και κανενα αυτι!!! Η παραταξη σου θα παει πατο. Βρες νεους, αφθαρτους και σοβαρους. Πετα εξω τα βαριδια!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ