Δημήτρης Καλλούδης: Η Κως του ποδηλάτου

8
837
Η ΚΩΣ του ΠΟΔΗΛΆΤΟΥ_______________
Ένα παλιό ποδήλατο γεμάτο αναμνήσεις.
Στην Κω δεν χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα για να εξερευνήσεις το νησί. Μπορείς με ένα ποδήλατο και ξεκούραστα, να διασχισεις το νησί και να απολαύσεις τις ομορφιές του. Όπου και αν πας η θάλασσα είναι δίπλα σου ρίχνεις μια βουτιά και συνεχίζεις τον περίπατο σου. Δεν είναι τυχαίο που το νησί του Ιπποκράτη, φέρει και το προσωνύμιο, «το νησί του ποδηλάτου». Σε ένα πεντακάθαρο περιβάλλον με τους ωραίους κήπους, τους υψηλούς φοίνικες και τον ποδηλατόδρομο κάνοντας μια ήπια διαδρομή απολαμβάνεις όλα τα αξιοθέατα, τις αρχαιότητες, το αρχαίο ωδείο (θεατράκι), φτάνοντας ακόμα και μέχρι το Ασκληπιείο. Εκεί θα αποζημιωθείς και θα θαυμάσεις ότι έχει απομείνει από τον ναό του Απόλλωνα, θα ανέβεις τα τρία άνδηρα και θα ξεκουραστείς όταν θα αγναντεύεις από ψηλά το όμορφο τοπίο του νησιού. Το βραδάκι πάλι με το ποδήλατο σου θα κατέβεις στα μπαράκια παρκαροντας όπως εκατοντάδες άλλοι τουρίστες για να απολαύσεις την βραδιά σου. Η τελευταία φωτογραφία είναι ενδεικτική, το πόσο πολύ χρησιμοποιούν το ποδήλατο οι ξένοι και όχι μόνο τουρίστες. Η ΚΩΣ της ΑΠΌΛΑΥΣΗΣ.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΩΣ ΟΔΗΓΟΙ, ΠΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΑΜΕ.

  2. Θα φτάσεις με το ποδήλατο σου Ασκληπιείο, Τιγκάκι,θα πας και στην δουλειά σου στο Ξενοδοχείο

    στους 41 βαθμούς ,στον καύσωνα για να θες μετά μπάνιο και 3 αποσμητικά σπρέι, λούσιμο και ρεξόνα.. συγγνώμη που δεν θα σας ακολουθήσω.. καθότι και σ άλλες πόλεις ακόμα και της Βόρειας Ευρώπης δεν χρησιμοποιείται την ημέρα, γιατί η άσκηση προκαλεί έντονη εφίδρωση και η βουτιά στην θάλασσα δεν ωφελεί.
    Σε μικρές διαδρομές ναι,αλλά όχι στις μεγαλύτερες και κάντε ένα ντοκιμαντέρ με ποδηλάτες που έχουν θερμοπληκτεί να δείτε τι πιθανότητες υπάρχουν για δημιουργία ατυχήματος.
    Αοριστίες και γενικόλογες απόψεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τους ηλικιακά δεδομένα και καιρικές συνθήκες.Αν τα 25 περίπου rent A car συμβάλουν στην κυκλοφορία 500 οχημάτων την ημέρα, γιατί βάλλονται οι μόνιμοι;

  3. στα Τρίκαλα σε 45 βαθμούς να πηγαίνει για ψώνια,να φουλάρει το καλάθι του ποδηλάτου με τσάντες απ την Λαϊκή και να σταματά να πάρει αέρα κάθε 30 μέτρα..

  4. Καλή η τοποθέτηση και οι ποδηλατόδρομοι αλλά σε μερικά σημεία είναι πολύ επικυνδινοι. Κάτω από την καμάρα της λεωφόρου φοινίκων στην γωνία του ιταλικού ξενοδοχείου και στην γωνία του Κος Ακτίς . Είναι στενοί και πάρα πολύ δύσκολοι για πεζούς και ποδηλάτες. επίσης στην οδό Κανάρη έχουν γίνει πολλά ατυχήματα στις τυφλές διασταυρώσεις.

  5. ίσα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις βάσει Κ.Ο.Κ.;πόσοι απ αυτούς που βλέπετε κυκλοφορούν με κράνος,με φως,με βοηθητικό φως, με κόρνα;ανεπηρέαστοι από χρήση αλκοόλ,πόσοι έχουν κουτί πρώτων βοηθειών; πόσοι απ αυτούς σέβονται τον πεζό;πόσοι εφαρμόζουν την ελάχιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα; πόσοι κάνουν κατάχρηση της κόρνας;δεν περιστρέφεται γύρω από σας το σύμπαν..στους μικτούς πεζόδρομους, υπάρχει ανάλογος σεβασμός στον πεζό;

  6. Έχεις δίκαιο αγαπητή Ξανθίππη. Η αναφορά μου έχει να κανει με την χρήση ποδηλάτου και τις ευκολίες που αυτό προσφέρει και η αγάπη για το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ