Δημήτρης Σαράντης: Eurovelo – Κίνηση ύψιστης σημασίας για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού

9
542

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών κυρίου Γιάννη Κεφαλογιάννη να ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα μας, για πρώτη φορά, ένα Εθνικό Κέντρο Συντονισμού – National Eurovelo Coordination Center – για την ανάπτυξη των ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo, υπό την επίβλεψη του ίδιου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για μια κίνηση ύψιστης σημασίας για την ανάπτυξη του Ποδηλατικού Τουρισμού στη χώρα μας, η οποία, αναμφίβολα, θα επιταχύνει τις διαδικασίες ανάπτυξης των τουριστικών ποδηλατικών διαδρομών. Να σημειωθεί ότι οι ποδηλατικές διαδρομές Eurovelo ήδη καταγράφουν περισσότερα από 50.000 χιλιόμετρα διαδρομών σε όλη την Ευρώπη.

Με το ποδήλατο να αποτελεί βασικό τρόπο μετακίνησης στην Κω, το “Νησί του ποδηλάτου», και δεκάδες επιχειρήσεις να ασχολούνται ενεργά με τον ποδηλατικό τουρισμό, το νησί μας γνωρίζει εδώ και χρόνια τα οφέλη της ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού. Είμαστε ένας προορισμός οργανωμένος, φιλόξενος, μεγαλωμένος με την παιδεία του ποδηλάτου, με διαδρομές  χαραγμένες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι ήδη βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την ομάδα του Eurovelo στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο», με στόχο την επέκταση του δικτύου διαδρομών και τη σύνδεσή του με την υπάρχουσα χάραξη.

Για εμάς λοιπόν, για το νησί της Κω αλλά για όλα τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, η απόφαση του Υφυπουργού μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία και δικαιώνει τις προσπάθειες και τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  του  Δήμου Κω, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και των φορέων .

Η άριστη συνεργασία όλων, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, και με σύμμαχό μας την ηγεσία του Υπουργείου, για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στα νησιά μας και στη χώρα μας.

 

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία

Με εκτίμηση

Σαράντης Δημήτρης

Πρόεδρος Επιτροπής Ποδηλατικού Τουρισμού Δήμου Κω

Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αδερφέ η Αδερφή το έγραψες λάθος το ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΗΡΙΙΟ
    Μάθε πρώτα να το γράφεις σωστά
    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

  2. Πως ορίστηκε η επιτροπή και δόθηκε η προεδρία?
    προετοιμασία εκλογών μυρίζει.. Για να δούμε αυτή την φορά τι θα φέρει η κάλπη!!!

  3. Όλα για το καλό το τόπου, τώρα που φτιάξατε ποδηλατοδρομους φτιάξτε και κανένα πεζοδρόμιο να μπορούν να κυκλοφορούν αμεα, μητέρες με καροτσάκι κτλ αλλά εκεί μάλλον η μπιζνα δεν προσφέρει πολλά.

  4. Και όταν κάνετε ποδήλατο να σέβεστε και τα αυτοκίνητα μικρά τα τη μέση του δρόμου Άντε γιατί παράγινε το κακό όπου να ναι και ότι να ναι και πάντα προτεραιότητα το ποδήλατο

  5. Όλα τα ο ποιοτικός τουρισμός και τα ποδήλατά μας λείπανε γινόταν Έτσι να σας μαζέψω όλους μαζί να σας έχω απέναντί μου και να σας απαντώ σε έναν έναν η Κως ευδοκιμούσε όταν υπήρχε νυχτερινή ζωή στο νησί το θέλετε δεν το θέλετε από την ώρα που ασχοληθήκατε οι έξυπνοι και οι επιστήμονες με τον ποιοτικό τουρισμό και τ.κ. 9 ρημάξατε το νησί φωστηρες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ