Ευχαριστήριο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Κω (ΦΩΤΟ)

0
848

Ευχαριστήριο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Κω

για την φιλοξενία 13μελούς αποστολής από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο «ΝΙΚΗ».

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πενθήμερη φιλοξενία που υλοποίησε ο Δήμος Κω από 5-9 Μαΐου 2021 στο νησί μας της 13μελούς αποστολής από τον Επιστημονικό σύνδεσμο Προσαρμοσμένων δραστηριοτήτων «Νίκη» στο πλαίσιο του προγράμματος Αυτόνομη και ημιαυτόνομη διαβίωση του σωματείου.

‘’Ο Δήμος Κω ανταποκρίθηκε άμεσα, με μεγάλη αγάπη και  προθυμία, στο αίτημα του σωματείου στέλνοντας μήνυμα ότι η Κως είναι ένα φιλόξενο νησί με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των ΑΜΕΑ, με μαχητική διάθεση, ειλικρινή και αδιάκοπο αγώνα βελτίωσης των υποδομών και ενδυνάμωσης των άυλων δράσεων με στόχο την ομαλότερη κοινωνικοποίησή τους’’ δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού , Πολιτισμού και Αθλητισμού Σέβη Βλάχου υπογραμμίζοντας ότι το εγχείρημα αυτό το αγκάλιασε σύσσωμη η τοπική κοινωνία, φορείς, σύλλογοι και επιχειρηματίες στους οποίους αξίζει να εκφράσουμε και εγγράφως τα θερμά ευχαριστήρια και συγχαρητήρια μας διότι δίχως την πολύτιμη συνεργασίας τους δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχία.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε και συγχαίρουμε:

  • την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κων/να Σβύνου και τον κ. Νίκο Πουλιού για την δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο «Kos Junior Suites».
  • τον Πρόεδρο της Ένωσης Ραδιοταξί & Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Κω κ. Φραντζέσκο Καραγιάννη και τον υπεύθυνο των ΚΤΕΛ κ. Αριστείδη Μαραγκό για τις δωρεάν μετακινήσεις.
  • τον ξεναγό κ. Ιωάννη Σιακαβάρα για την περιήγηση στο Ασκληπιείο , τον Πλάτανο του Ιπποκράτη και το ιστορικό κέντρο της πόλης.
  • Τους αδελφούς Παπαδημητρίου για την επίσκεψη στο ελαιοτριβείο ‘’ Κωακός Ελαιώνας’’.
  • την κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου για την επίσκεψη στο οινοποιείο ‘’ Ινάμπελος’’.
  • την κα Έρρικα Μαστόρου για τη δράση θεραπευτικής ιππασίας στη φάρμα ‘’ Η Φάρμα της Έρικας’’.
  • τον Πρόεδρο του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Μανόλη Αυγουλά και το μέλος του ΔΣ Θάλεια Θεοφιλίδη για την επίσκεψη στο παραδοσιακό σπίτι στην Αντιμάχεια.
  • την κα Γιούλη Ζαφειράτου για την επίσκεψη στον «Κήπο του Ιπποκράτη» στο Μαστιχάρι.

 

Για την δωρεάν διάθεση γευμάτων:

  • τον κ. Ν. Πουλιού ιδιοκτήτη του εστιατορίου H2O του Ξενοδοχείου “KOS AKTIS ART” .
  • τον κ. Αντ. Στάκο ιδιοκτήτη της ταβέρνας ‘’Ο Αντωνάς’’.
  • τον κ. Δημ. Πιζάνια ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘’Μeze Academy’’ .
  • τον κ. Αλή Χατζησουλεϊμάν ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘’Ο Αλής’’.
  • τον κ. Μ. Κασσίου ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘’Αυλή’’.

Όπως σε κάθε πρόγραμμα φιλοξενίας ,έτσι και σ΄ αυτό, σχεδιάσαμε τις περιηγήσεις υπηρετώντας τρεις βασικούς στόχους:

1.Την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με περιήγηση στο Ασκληπιείο, τον Πλάτανο του Ιπποκράτη και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

2.Την προώθηση της κωακής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων με επισκέψεις σε οινοποιεία, ελαιοτριβεία, εστιατόρια με τοπικές συνταγές και καταστήματα με τοπικά προϊόντα.

3.Την προβολή δράσεων με αθλητικό ,πολιτιστικό, ψυχαγωγικό, οικολογικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο όπως επισκέψεις σε τοπία φυσικού κάλλους, γραφικούς οικισμούς, πολιτιστικούς χώρους, αθλητικά κέντρα, παραλίες  (Ζιά , Τιγκάκι, Καστρί στην Κέφαλο, Πλάκα στην Αντιμάχεια και παραδοσιακό σπίτι, Φάρμα ιππασίας στο Μαρμάρι, Κήπο του Ιπποκράτη στο Μαστιχάρι) με στόχο την απόκτηση εμπειριών που κάνουν τον προορισμό μας μοναδικό και τις διακοπές εδώ αξέχαστες.

Κλείνοντας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την υποστήριξη μας με κάθε τρόπο στο έργο του σωματείου, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, της προέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Διονυσίας Τελλή και της εντεταλμένης συμβούλου Σταματίας Κανταρζή, που παρέστησαν στο επίσημο γεύμα προς τιμήν της αποστολής και έγινε ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών, ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον μέσα από τις δομές του δήμου και τους αρμόδιους συλλόγους του νησιού μας γεγονός που χαροποίησε και τις δύο πλευρές.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ