Έναρξη Προπονητικού Προγράμματος «Young Athletes» | Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ- Special Olympics

0
501

Τα Special Olympics Hellas και το Τοπικό Πρόγραμμα Special Οlympics Κω,                   σε συνεργασία με το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δήμου Κω, ανακοινώνουν την έναρξη Προπονητικού Προγράμματος «Young Athletes».

 

Τα Special Olympics Hellas, είναι ένας αθλητικός και εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος προσφέρει ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε άτομα με νοητική αναπηρία. Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών σαν ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία, ενώ προσφέρουν σε ετήσια βάση, δυνατότητες προπόνησης σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά αθλήματα και 4 χειμερινά).  Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο µέχρι τον Ιούνιο κάθε χρόνου, οργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Αγώνες. Ταυτόχρονα, υλοποιούν µία σειρά από εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που αποσκοπούν στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας.

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το Πρόγραμμα ‘’Νεαροί Αθλητές’’ (Young Athletes). Είναι ένα διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών, το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να ενταχθούν στα επίσημα αθλήματα των Special Olympics. Επικεντρώνεται στα σημεία τα οποία είναι κρίσιμα για τη γνωστική και κινητική  ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς κατάλληλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων. Παράλληλα γνωρίζει στους αθλητές τα αθλήματα προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέξουν το άθλημα που τους αρέσει και οι γονείς και οι προπονητές να καταλάβουν την κλίση του κάθε αθλητή.

Από τον Ιανουάριο του 2020, η Κως έχει ενταχθεί δυναμικά στις 21 πόλεις στόχους του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas, το οποίο υλοποιείται με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχοντας ξεκινήσει προπονητικό πρόγραμμα στο άθλημα του Bowling.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτό δημιουργούμε και προπονητικό πρόγραμμα Νεαρών Αθλητών το οποίο, όπως όλα τα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas, θα πραγματοποιείται δωρεάν και με τη συνεργασία του Σβουρένειου ΚΔΑΠ μεΑ, της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δήμου Κω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Περιφερειακό μας Συντονιστή Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Διευθυντή του ΚΔΑΠ, κύριο Κώστα Χατζηδαυίδ (6970835641).

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ