Νικόλας Σπύρου προς Δήμαρχο Κω: Πρόταση απαλλαγής τελών για επιχειρήσεις με σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς

10
2709
Πρόσφατα διάβασα μια πολύ ωραία κίνηση του δημάρχου μας να απαλλάξει ένα μέρος από τα δημοτικά τέλη τις επιχειρήσεις συνδημοτών μας που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. 
Με βάση αυτή την κίνηση θέλω να εκφράσω μια πρόταση από μεριάς μου η οποία θα τονώσει αποκλειστικά την τοπική αγορά και θα μας φέρει πιο κοντά.
Να έχουν κάποια απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις για να κάνουν εργασίες- συντηρήσεις και να εξελιχθούν, αλλά για να πάρουν την έκπτωση αυτή από τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να παρουσιάσουν παραστατικά αγορών για τα προϊόντα που χρησιμοποίησαν τα οποία θα είναι αποκλειστικά αγορασμένα από επιχειρήσεις του νησιού μας.
Αυτό θα ισχύει βέβαια όχι μόνο για παλιούς επιχειρηματίες αλλά και για νέους που θέλουν να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν στο νησί μας.
Θα δώσει ένα παραπάνω κίνητρο σε όλους τους επιχειρηματίες να δουν από άλλη οπτική γωνία της επιχειρήσεις του νησιού μας και να προμηθευτούν τα πάντα σχεδόν από το νησί μας.
Μπορεί να σας φαίνονται περίεργα και ανέφικτα τα παραπάνω.
Τίποτα δεν είναι ανέφικτο και ακατόρθωτο εάν υπάρχει θέληση.
Φιλικά
Σπύρου Νικόλαος
* Οικονομολόγος- Επιχειρηματίας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και γω ντόπιος, είμαι αλλα αυτό που λέτε είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν πρόκειται να γίνει.

    Καλές οι προτάσεις αλλά ας έχουν βάση στον πραγματικό κόσμο και όχι σε μια ουτοπία.

  2. Ουσιαστικά η πρόταση είναι να επιχορηγήσει ο δήμος τις ανακινήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων και τα καφέ-φαγάδικα.
    Που το είδες αυτό γραμμένο;
    Το μυαλό σας μόνο στο εμπόριο…
    Λυπάμαι….

  3. Αγαπητέ φίλε Νικόλα,
    Συμφωνώ και επαυξάνω με όσα λες αν και θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει απ το δήμο μας για όλες τις επιχείρησεις που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην κω και ψωνίζουμε στην κω!
    Οι φόροι είναι αβάσταχτοι και τα έξοδα τρέχουν!
    Απαλλαγή εδώ και τώρα από όλους τους δημοτικούς φόρους για όλες τις επιχειρήσεις …

    • Εσύ φίλε που πήγες και έφερες πλακάκια από Αθήνα , να πας στην Αθήνα να δουλέψεις όταν χρειαστείς δουλειά ή να πας στην Αθήνα να φέρεις πελάτες όταν η πελατεία του μαγαζιού σου πέσει . Ο κύκλος των χρημάτων γίνεται στον τόπο σου .

    • Εσύ φίλε που πήγες και έφερες πλακάκια από Αθήνα , να πας στην Αθήνα να δουλέψεις όταν χρειαστείς δουλειά ή να πας στην Αθήνα να φέρεις πελάτες όταν η πελατεία σου πέσει .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ