Δήμος Κω: Η περίοδος της εγκατάλειψης έχει περάσει! Ενισχύουμε με 4 απορριμματοφόρα την Υπηρεσία Καθαριότητας

37
2740

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η περίοδος της εγκατάλειψης έχει περάσει!

Ενισχύουμε με 4 απορριμματοφόρα την Υπηρεσία Καθαριότητας

 

Τέσσερα καινούρια απορριμματοφόρα, κόστους 667.120 €, παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Κω, χρηματοδοτούμενα από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ίδιους πόρους του Δήμου σε ποσοστό 15% περίπου.

Πρόκειται για δύο απορριμματοφόρα οχήματα τύπου πρέσας (χωρητικότητας 16 κ.μ.) και δύο απορριμματοφόρα τύπου μύλου (χωρητικότητας 16 κ.μ.) τα οποία ενισχύουν το στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων.

Από το ίδιο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προμήθεια τριαξονικού φορτηγού, 26 τόνων, τύπου γάντζου (ΗΟΟΚ LIFT) μεταφοράς απορριμματοκιβωτίων, κόστους 190.000 €.

Η δημοτική αρχή προγραμματίζει να ενισχύσει επιπλέον την Υπηρεσία Καθαριότητας, με ακόμη τρία απορριμματοφόρα. Η μελέτη για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με την προμήθεια οχημάτων παντός τύπου για όλες τις ανάγκες του Δήμου.

Εκτός από τα προαναφερόμενα, ο Δήμος Κω αναμένει μέχρι το καλοκαίρι παραλαβή δύο ακόμη σημαντικών οχημάτων. Ενός ανοιχτού φορτηγού και ενός ανοιχτού φορτηγού με αρπάγη, συνολικού κόστους 260.668 €, χρηματοδοτούμενα από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 60% περίπου και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους του Δήμου.

Εν’ τω μεταξύ έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή η μελέτη και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες προκήρυξης, για την προμήθεια: ενός φορτωεκσκαφέα, ενός  αυτοκινούμενου ερπυστριοφόρου ακτοκαθαριστή και μίας αυτόνομης υπερκατασκευής επούλωσης λάκκων.

Η προμήθεια, προϋπολογιζόμενου κόστους 328.040 € (με ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με 223.000 € και 95.040 € από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η περίοδος εγκατάλειψης του νησιού μας, των υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου, αποτελούν παρελθόν.

Η σημερινή δημοτική αρχή μελετά, σχεδιάζει, κερδίζει χρηματοδοτήσεις και φέρνει θετικά αποτελέσματα.

Ενισχύει το Δήμο σε όλα τα επίπεδα, σε όφελος της κοινωνίας μας και της τοπικής οικονομίας.

 

 

Γραφείο Τύπου

37 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ποιανού Κυριτση ρε ασχετε. Ο Νικηταράς ο Κυριτσοφαγος τα παρήγγειλε και ήρθαν κιόλας

  1. Συγχαρητήρια κ. Νικηταρά . Πραγματικά εκπλήσσετε ευχάριστα με την παρουσία σας στον Δήμο. Συγχαρητήρια και στους συνεργάτες σας.

  2. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕς ΒΥΘΥΣΜΕΝΕς ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ,ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕς ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΑ.Η «ΕΞΥΠΝΑΔΑ»ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙΟΛΑς.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟ,ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
    ΚΟΝΟΜΑ ΝΑΙ,ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΧΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΗΡΕΜΑ.

  3. Έτσι μπράβο!!!! Πάρτε πολλά απορριμματοφόρα ώστε οι//////να μοιραστούν σε πολλούς, μη μείνει κανείς παραπονεμένος!!!!

    • Φάε τώρα κι εσύ δήμαρχε!!! Καλή σας όρεξη!!!!
      Υστερόγραφο: Τα μωβ κάγκελα στη Μαρίνα ποιανού ιδέα ήταν? Γελάνε και οι πέτρες!!!! Από απλό κάγκελο πήρε προαγωγή κι έγινε της …. το κάγκελο!!!!

    • … δεν έχουν το δικαίωμα να είναι πολίτες – δημότες του τόπου αυτού. Πάρτε παράδειγμα τον Ψιτ.

  4. Ο Κυρίτσης πήρε 2 απορρίμματοφορα το 2018 ενώ είχε έλλειψη τουλάχιστον 8, όπως και στην προκήρυξη 3Κ για μόνιμο προσωπικό, πήρε 2 οδηγούς όταν από το 2015 έχουν συνταξιοδοτηθεί 10 οδηγοί. Άρα η απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας με σκοπό να δωθεί σε ιδιώτη ,είχε σχέδιο. Κατάφερε να κάνει τους πολίτες να πιστέψουν ότι δεν μπορεί η υπηρεσία καθαριότητας να προσφέρει καλές υπηρεσίες και η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος
    Ο Νικηταράς έφερε 4 οχήματα , και έρχονται και άλλα , έφτιαξε οχήματα που ήταν ξεχασμένα επίτηδες, το νησί λάμπει και εσείς πείτε ότι θέλετε……….δήμο όμως δεν ξανάβλεπει ο Κυρίτσης. Μπράβο δημαρχε, μπράβο Σταμάτη, μπράβο σε όλους.

  5. Ολοκαίνουργια, του κουτιού τσίλικα τα νεα οχήματα. Ότι πρέπει για τον ιδιώτη που θα αναλάβει μέρος της αποκομιδής. Περιμένετε λίγο καιρό και θα δείτε.!

  6. Ti eginai ypolipi ipallili pou einai den tous katadeheste??? san den dreponte ligo pou kanoun kai epilektiki lista me tous roufianous pou tha pane sta ohimata gia na vgoun fotografia l,,,,,! oust k,,,,,!

  7. Δεν γίνεται τίποτα γιατί οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες πολιτικοί.Την επόμενη των εκλογών δουλεύουν πως θα ξαναβγούν ή πώς θά βγουν στις επόμενες εκλογές και έτσι λοιπόν κατηγορούν τούς προηγούμενους.Αληθεια θά μα πει κανείς πού πήγε τό 1200000 από τους μύλους και την έκταση της πρώην κοινότητας Κεφάλου που πούλησαν….Αλλα μάλλον ψάχνω βελόνα στα άχυρα.

  8. Πάλι την αντέγραψες την λέξη γιατί δεν ξέρεις τι σημαίνει.γιατι . Αν ήξερες προπαγάνδα.. Θα έβλεπες τον εαυτό σου με τα 15.000 σχόλια .αλλά δε το βλέπεις .πράγμα που σημαίνει ότι είσαι ηλιθιος.. Και συνεχίζεις… Ααααα.. Και κάτι είμαι σίγουρος ότι δεν σαρεσουν τα ανέξοδα έργα του ΝΙΚΗΤΑΡΆ αλλά συμφωνείς με τους διαγωνισμούς για μοσχάρο κεφαλές,. Όπως λες .. να κρυφτει και η χαρα δεν τον αφηνει…χαχαχ
    ακου….λοιπον….τσοπανακο…υπομονή ρε στο είπα, απλά 2+5 χρόνια.. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΆΣΑΙ

  9. Προς ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ... ΤΑ ροζ κάγκελα είναι για να ταιριάζουν με το

    Σω…κο σου.. Όπως περνάς.που είναι ριζακι.. Σαν χαρούμενες που που είστε.. . Χαχαχα….

    • Οι κοκοβιοι εχουν κανει μεγαλα βηματα προοδου…
      γνωριζουν και τι χρωμα εσωρουχα φορουν οι δημοτες….χαχαχαχχ
      για αυτο σας πληρωνουμε ρε ξεφτιλες;;
      σε λιγο καιρο παλι αεργοι και κλαμμενοι θα ειστε….
      το πηγαδι της παρηγοριας σας περιμενει….!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ