Κώστας Καΐσερλης: Το δέντρο… και το δάσος της Τσουκαλαριάς

22
2122

Προχθές εντελώς τυχαία διάβασα σε τοπική ιστοσελίδα την επιστολή κάποιων νέων παιδιών της Κω που εξέπεμπαν κραυγές αγωνίας για την καταστροφή που προξενείτε στο δάσος της Παναγιάς Τσουκαλαριάς από την εκτεταμένη ασθένεια της βαμβακίασης και την ανεξέλεγκτη υλοτόμηση.

Αυτή την άσχημη κατάσταση του δάσους που αν συνεχιστεί θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε πλημμυρικά φαινόμενα και στον υπόγειο υδατικό ορίζοντα του  νησιού  προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το 2011 γνωρίζοντας ότι η αδιαφορία της κυβέρνησης θα συνεχίζονταν.

Ζητήσαμε και υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναλάβαμε με χρήματα του Δήμου δηλαδή των πολιτών την ευθύνη προστασίας των δασών μας. Διαθέταμε πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για αυτή την αρμοδιότητα και υπηρεσία. Πέραν των άλλων 150 χιλιάδων για τις δράσεις της πολιτικής προστασίας.

Στηρίξαμε την δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης προστασίας των Δασών με την συμμετοχή τριών νέων Δασολόγων και 5 νέων άνεργων νέων οι οποίοι ξεκίνησαν την καθαριότητα και την εξυγίανση του δάσους της Παναγιάς της Τσουκαλαριάς!.

Και όμως αυτή η δραστηριότητα πολεμήθηκε. Ο Καΐσερλης κατηγορήθηκε πως έφτιαχνε τον δικό του παραταξιακό στρατό! Και εν τέλει ο Καΐσερλης έφαγε τα χρήματα που έστειλε το Υπουργείο για την πολιτική προστασία!

Και η Γ. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά της καταγγελίες του κ. Κυρίτση, ψάχνοντας να μάθει που πήγαν τα 80 χιλιάδες ευρώ που έστειλε στον Δήμο, οδηγεί τον Καΐσερλη στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!

Στον βωμό του πολιτικού και κομματικού συμφέροντος ο Καΐσερλης οδηγήθηκε στα Ποινικά Δικαστήρια. Οκτώ νέοι άνθρωποι σταμάτησαν να εργάζονται και τα όνειρα τους και η αγάπη τους στο δάσος έσβησαν. Και το σπουδαιότερο. Το δάσος πάνω από την πόλη μας συνεχίζει να καταστρέφεται με ότι τραγικό θα προκαλέσει η καταστροφή του.

Ο Καϊσερλης ταλαιπωρήθηκε και αθωώθηκε στην δίκη που έγινε. Τα νέα παιδιά σίγουρα θα επιβιώσουν.  Αυτά που μάλλον δεν θα ξαναϋπάρξουν είναι η συλλογική δράση, η κοινωνική προσφορά και οι καινοτόμες πολιτικές για το καλό του νησιού.

Δεν πολεμήθηκαν μόνο οι ιδέες. Πολεμήθηκαν και κυνηγήθηκαν τα οκτώ νέα παιδιά. Και μαζί τους ισχυροποιήθηκε η αντίληψη της αποστροφής των νέων από τα κοινά.  Αυτός ήταν ένας από τους στόχους τους. Να παραμείνουν αυτοί οι μοναδικοί αυτόκλητοι σωτήρες του νησιού.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καΐσερλης

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποια αποστροφή των νέων από τα κοινα? Υποψήφια δεν ήταν η δυσάρεστημενη της συνεργατικης του δασους?

  2. ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ

  3. Κοιτα τωρα τι έγινε: επι Καισερλη διωρισαμε ……..να σώσει τα δάση , επι Κυρίτση της είπαμε φτάνει γιατι καταπρασινισαν και τώρα επι Νικηταρά βάλαμε την ……. φυτευτή χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα στη …….! Για κοιτα ρε κάτι συμπτώσεις…..Βεβαίως μαθαίνω οτι…………………….!!!!

  4. Άντε πάλι.Όλα τα είχαμε,έχουμε και τον μπάρμπα Κώστα με τα αθρα του να αποκαλύπτει πράγματα.150000 ποιος τα πήρε;Τι ακριβώς πρόσφερε Γιατρά τα λεφτά;Αν τον αφήσουν να μιλάει θα τα αποκαλύψει όλα αυτος

    • Ότι και να λέμε όλοι μας, δεν εξαιρω εαυτόν, ο Καισερλης ήταν ένας και μοναδικός. Αυτό το νησί χρωστάει πολλά στον Κώστα, παρά τα λάθη του. Στο φινάλε, ποιός είναι ο άγιος? ποιός θα αντιπαρατεθεί στο έργο του και δεν θα πει ευτυχώς. Ότι και να λέμε..

  5. Είναι συνήθεια σου να με χτυπας επειδή εξαρχής ήμουν αντίθετη με την πολιτική σού και ξέρεις πολύ καλά τους λόγους.. Η παράταξη που ανέλαβες να κατεβάσεις στις εκλογές ήταν ένα υβρίδιο που εγώ εξαρχής έκλεισα την πόρτα και δεν ακολούθησα..Γιατί μου τηλεφώνησες πολλές φορές να σε στηρίξω για να δώσεις καθαρές λύσεις..θυμασαι? Εγώ δεν σου απάντησα στις εκλογές γιατί σεβάστηκα την προσπαθεα σου σε αντίθεση με εσένα που δεν σεβάστηκε ς τις ξεκάθαρες δικές μου επιλογές..ως εδώ όμως η λάσπη ..Εγώ τον κ.Καισερλη τον στήριξα μέχρι τέλους ..την τελευταία Κυριακή των εκλογών που χάθηκαν . Εσύ και οι όμοιοι σου τον είχατε πουλήσει πολύ καιρό πρίν.. υποδείξεις λοιπόν και λάσπη δεν δέχομαι από σένα..που δούλευα μερόνυχτα μες στο δάσος εγώ και η ομάδα μου για να ικανοποιήσεις εσύ τα μικροπολιτικα σου συμφέροντα..εμένα δεν μπορείς να με κοροϊδέψεις σε ξέρω καλά…και γι’αυτό και εν σε στήριξα ποτέ..Ως εδώ λοιπόν ..κάντε και λίγο την αυτοκριτική σας γιατί σας βαρέθηκε ο κόσμος..

  6. Εγω ξερω οτι το δασος καταστρεφεται. Να δουμε τι πρεπει να γινει για να σωθει. Οσο για τον πρωην δημαρχο, αυτος δε σωνεται με τιποτα. Τον εστειλε ο λαος στα αζητητα, γισ τις πραξεις του και για τις παραλειψεις του!!!

  7. ΞΕΡΕΙς ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗς ΒΙΜΕΛ Η ΗΣΟΥΝΑ…..
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩς ΤΙ ΕΓΙΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΑΣ… ΜΗΠΩΣ

  8. Κώστα για την πολιτική προστασία σου έδωσαν τα λεφτά όχι να κάνεις ότι θέλεις. Ελεος πια, φτηνές διακιολογίες! Αν σε ενδιέφερε το Δάσος ας ανοιγες το παγκάρι του Δήμου. Ποτέ δεν το έκανες!

  9. Το Δάσος της Παναγίας της Τσουκαλαριάς καταστρέφεται
    Κρανίου Τόπος γίνεται
    Χρειάζεται μαζική κοινιτοποιηση !

  10. Γιατι, οτιδηποτε εκανες ηταν παντα υπερ του καλου της Κω, των Κωων ενω οτι έκανε ο Κυριτσης ηταν παντα κατα σου; Μηπως νομιζεις οτι εισαι το κεντρο του κοσμου; Μηπως νομιζεις οτι μονο εσυ εισαι για την Κω; Μηπως λωλλλαθηκες; Το πιο πιθανο για μενα. Αλλα θα σου πω και κατι, αν δεν ησουν εσυ η Κως θσ ηταν πολυ πολυ μπροστα. Ησουν και εισαι το φρενο για την Κω και οτι εκανες το εκανες για σενα και μονο._

  11. Άστους να λένε Κώστα Καίσερλη…Έκαστος εφ’ω ετάχθη…Κατηγορήθηκες όσο λίγοι για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, οι οποίες πιά μετά από τόσα χρόνια σε άλλα μέρη βέβαια της Ελλάδας, όχι εδώ στην Κω, έχουν προχωρήσει και αποτελούν μέρος της τοπικής οικονομίας.

  12. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚ ΚΟΛΥΜΒΗΤ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ

  13. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ Κ ΕΠΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΡΙΑΣ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ (ΕΠΕΙΓΟΝ)

  14. Κώστα είσαι πολύ μπροστά. Έτσι ήσουν πάντα. Η διαφορά είναι τώρα ότι οι κυβερνήσεις δεν ακούν τίποτα. Μας έχουν βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Ακόμα χειρότερα όμως ότι οι αυτοδιοικητικοι δεν έχουν όραμα για τον τόπο και δεν καινοτομουν. Ειδικά ο πρώην είναι η μεγαλύτερη καταστροφή του νησιού μας

  15. Θα έπρεπε να ντρέπεστε όσοι μιλάτε αρνητικά για τον Καισερλη….. αλλά…. όπως λένε…. ουδείς προφήτης στον τόπο του!!! Αν υπήρχαν οι Συνεργατικές που έκανε το νησί σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικό…. και πολλοί νέοι θα δούλευαν σήμερα!!!!

  16. Το δάσος της Τσουκαλαριάς «της ξαδέλφης» με το τσουκαλι…;;;;.»
    η το δάσος της Παναγίας της Τσουκαλαριάς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ