Στα 2.633 τα νέα κρούσματα – 8 στην ΠΕ Κω-3 στην ΠΕ Καλύμνου-9 στην ΠΕ Ρόδου -479 οι διασωληνωμένοι – 43 θάνατοι

24
4970

Οριακά λιγότεροι  (479) οι διασωληνωμένοι – 43 θάνατοι – To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.06 – Μέσα σε ένα 24ωρο έγιναν  443 εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας  –  332 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας – Μεγάλη διασπορά σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά με 283 και 233 νέα κρούσματα αντίστοιχα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.633, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 212.091 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.312 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.06 (95%Crl: 0.43-1.81)

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει
την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.886 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 479 (66.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.445 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 443 (ημερήσια μεταβολή +13.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 389 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή:Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αν δεν κλείσουν όλα τα σχολεία στο τέλος θα γίνουμε πολύ μα πολύ χειρότερα αποτι κάποια άλλα νησιά…. να γίνει γενική συνέλευση ((( εχθές))) και να κλείσουν όλα…. πέρσι με 2 κρούσματα τα είχαν κλείσει όλα φέτος με 30 η 50 και μπορεί με πολύ ποιο πολλά παραπάνω είναι ανοικτά…. κάντε κάτι τώρα πριν είναι πολύ μα πολύ αργά

  2. Πάρτε τώρα το βαθύ κόκκινο όποτε αυτό συνεπάγεται lock down τα πάντα για να κυκλοφορείτε στους δρόμους χωρίς μάσκες

  3. θα το ξαναπώ αν ο δήμαρχος δεν πάρει ΜΈΤΡΑ αλλά ΜΈΤΡΑ για το νησάκι μας θα πάθουμε μεγάλο πατατρακ!!!!! πάνε έρχονται από Ρόδο από Κάλυμνο από Αθήνα λες και κάνουμε τουρισμό….

  4. Απ την αριστερά που ξυλοκοπουσε γέρους που διαδήλωναν εναντίον του Μακεδονικού,στους χουντικούς που λένε να πάμε να σκοτώσουμε τους διαδηλωτές…και στις δύο περιπτώσεις ο κοινός βραχίονας είναι το Υπουργείο της Τάξης,η τσα τσα του πολιτεύματος…

  5. Να σταματίσουν οι Αλβανοί να πηγαινοέχονται απο την Αλβανία και να μας κουβαλάνε τον ιό.
    Να τους απαγορεύσουν να πηγαινοέρχονται, να μπαίνουν σε καραντίνα, να κάνουν υποχρεωτικά τεστ.
    Επίσης όσοι έρχοναι απο Αθήνα,Ρόδο,Κάλυμνο, να μπαίνουν σε καραντίνα, να κάνουν τεστ μετά απο τρείς ημέρες της καραντίνας.
    Τα μηδενικά κρούσματα στο Νησί θα είναι ένα σοβαρό κεφάλαιο ροβολής και διαφήμησης για την προσέλκυση τουριστών

    • Κανένας αλβανός δεν πάει γιατι απλά πάει . Αν εσένα πεθάνει η μαμά σου, ο μπαμπάς σου η το παιδί σου (που χτυπά ξύλο κι ολας) δεν θα θελήσεις να πας να πεις έστω ένα τελευταίο αντιο;; Ας μη τρελαθούμε τελείως και ας αφήσουμε λίγο τις εθνικότητες στην άκρη. Δεν πιστεύω πως κάποιος άνθρωπος θέλει να φέρει τον ιό εδώ. Είτε είναι αλβανός είτε Έλληνας ο οποίος πάει από νησί σε νησί η από πολη σε πόλη. Για αυτο άλλωστε κανουν τα απαραίτητα τεστ!! Από εκει και πέρα δυστυχώς δεν φταίνε οι άνθρωποι αυτοί. Δεν τους αναγκάζει κάνεις να μείνουν σε καραντίνα οπότε κάποια στιγμή κάπου θα βγουν. Αν όμως υπηρχε αυστηροποιηση όσον αφορά τις μετακινήσεις (για σοβαρό λόγο) τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα!!!

      • Το θέμα δεν είναι γιατί πάει κάποιος εκεί που πάει. Είτε είναι Αλβανία είναι είτε Αθήνα η όπου αλλού. Το θέμα είναι οτι δεν γίνονται εξετάσειες και ο καθένας κυκλοφορεί ελεύθερα. Τα «τεστ» που δήθεν γίνονται- και εάν γίνονται- είναι βλακείες. Γεμίσαμε με κρούσματα και ακόμα ταξιδεύουν χωρίς καραντίνες. Το καλοκαίρι θα γίνεται χαμός.

        • Πες όμως και για τους 2600 ένστολους και τις άδειες που παίρνουν

          όλων των ειδών τις άδειες και πάνε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.Έχεις ακούσει ΕΝΑ κρούσμα σε ένστολο??? ένα κρούσμα σε π.χ. φαντάρο,λοχία,αστυνομικό,δεκανέα,λοχαγό,μάγειρα,υπολοχαγό,σμηνίτη,ειδικές δυνάμεις.. επειδή ταξίδεψε? και δεν λέω για άδεια ετήσια, για ταξιδάκια λέω ,τιμητικές, σαβ/κου,αγροτικές,νησηλείας στο 401,ιατρικών εξετάσεων στο 401 και το ανάποδο δηλαδή συγγενών τους που έρχονται και μένουν μαζί τους ή στα διαμερίσματα ή στα κλειστά ξενοδοχεία που έχουν συνάξει περίεργα συμφωνητικά. .Αν υπάρχει δημοκρατία να τα λέμε όλα και να μην στοχοποιούμε ΜΟΝΟ αυτούς που δεν γουστάρουμε, γιατί αυτό λέγεται φασισμός!!!!!!

  6. Αυτός που κόλλησε δεκάδες άλλους στο νησί, έχει γαλάζιο ονοματεπώνυμο. Αλλά η διασπορά, είναι ΔΙΚΟ μας δημιούργημα! Ξεμάσκωτοι, φατσο-επιδειξίες, ημιμαθείς, ανέμελοι και ηλίθιοι, βγάλαμε και βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας…..

  7. ναι ενταξει συνεχιστε να τρεμετε,γιατι λενε παντα τα κρουσματα και δεν λενε το ποσοστο επι των τεστ που διενεργουνται; αλλωστε ειναι γνωστο οτι ο τουρρισμος ανοιγει στις 20 απρ. τι δεν καταλαβαινετε; αντε που ξαφνικα γεμισαμε κρουσματα,σας δουλευουν κανονικα , κοιταξτε να δουλεψετε γιατι αυτο που θα ερθει μετα δεν το φανταζεστε ,θα πεθανετε απο την πεινα η απο το αγχος που δεν θα εχετε να ταισετε τις οικογενειες σας

  8. Οικογενεια με κρουσματα κυκλοφορει σαν να μην τρεχει τιποτα και κανενας δεν τους ελεγχει!!!!
    Οι ανακοινωσεις μας μαραναν….

  9. Οσοι εχετε παιδακια φροντίστε προσωπικα αν μπορειτε να ανοιξετε μαζι κανενα βιβλιο γιατι ειδικα οι πρωτες ταξεις δημοτικου θα εχουν προβλημα μεγαλο για ολη τους τη ζωη. Βοηθηστε τους μαθητες!! Εχουν αποδιοργανωθει τελειως με το ανοιξε κλεισε τα σχολεια. Φυσικα πρωτα η υγεια γι αυτο οργανωθειτε για home schooling!

  10. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΙΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΧΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ

    • ΡΕ ΚΑΥΚΑΛΑ ΕΣΥ ΈΧΕΙΣ ΔΟΥΛΈΨΕΙ ΠΟΤΕ Η ΑΝΕΡΓΊΑ ΦΟΥΛ;; ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΊ ΑΠΟ ΤΟ ΆΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΩΤΑ …ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΠΟΎ ΕΙΜΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝΕ ΤΙΠΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ ..Ο ΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΡΗΜΆΞΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΎΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΠΟΤΕ ΔΟΛΥΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΣΕΡΒΙΤΌΡΟΣ ΣΚΈΦΤΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΆ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΘΈΛΟΥΜΕ WORK ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕΠΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ !! ΖΗΤΩ Η ΚΩΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΆ

  11. ΥΓΕΙΑ ΠΡΏΤΟΝ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΑΑ ,ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕΖΟΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ……….ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΛΈΓΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΓΚΙΈΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ,ΚΑΘΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΡΕΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΖΟΎΜΕ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΎΠΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΈΜΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ,ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΗΤΏ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΈΧΕΙ ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΑΑ ΜΑΣΣΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΦΕ ΔΟΥΛΕΙΆ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΆ, ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΆΤΩΜΑ!!!ΘΈΛΩ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΜΟΝΟ ΥΓΕΙΑΑ !

  12. Εδώ και δυο βδομάδες έχουμε καθημερινά κρούσματα . Κι όσο πάει γίνεται χειρότερο το εργακι. Αλίμονο μας μην πέσουμε κ σε μετάλλαξη που παίζει πολύ.
    Και σιγά που ιδρώνει το αυτακι μας , στα μαγαζάκια κανένας δεν φορά μάσκα , ούτε αντισηπτικό στον πάγκο ούτε τίποτα. Ποιος να τους ελέγξει αφού είναι κολληταρια κ κάνουν τα στραβά μάτια ; Στα λιμάνια κανένας σοβαρός έλεγχος ,πάνε κι έρχονται σα να μην τρέχει τίποτα. Άσε που οι πιο πολλοί στους δρόμους φοράνε τις μάσκες κάτω από το πηγούνι. Δεν έχουμε πάρει χαμπάρι περί τίνος πρόκειται. Δεν έχουμε πάρει χαμπαρι πως ο,τι ξέραμε να το ξεχάσουμε . Θα περάσουν χρόνια να ξαναπλησιασουμε τον παλιό τρόπο ζωής. Εμείς κι όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ