ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εργατικό Κέντρο-Σύλλογος Γυναικών Κω (ΟΓΕ): Πορεία για υγεία και ζωή με δικαιώματα

6
1494

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Συμβολική πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Κω με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας πραγματοποίησαν απόψε μέλη της διοίκησης του Εργατικού κέντρου και του Συλλόγου γυναικών Κω μέλος της ΟΓΕ, τονίζοντας ιδιαίτερα τις διεκδικήσεις στον τομέα της υγείας εν μέσω πανδημίας.

Τον τελευταίο χρόνο, η πανδημία και η οικονομική κρίση έφεραν την κοινωνία αντιμέτωπη με νέες δυσκολίες και προκλήσεις, με την αγωνία της φυσικής και οικονομικής επιβίωσης και την εργοδοτική ασυδοσία.

Ειδικά οι γυναίκες, που ήδη πριν την πανδημία αντιμετώπιζαν την καταπίεση και τα βαριά καθήκοντα των σεξιστικών αντιλήψεων, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν και τις ιδιαίτερες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας.

Αναγκάστηκαν να φροντίσουν μια έγκλειστη οικογένεια επί μήνες- αυξάνοντας τις ώρες της απλήρωτης εργασίας- και να εγκλωβιστούν κάποιες από αυτές για πολύ περισσότερο χρόνο σε ένα σπίτι με τους κακοποιητές τους.

Την ίδια στιγμή, τα επαγγέλματα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας ασκούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από γυναίκες.

Οι πρόσφατες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης πυροδότησαν ένα μαζικό κύμα metoo και στην Ελλάδα.

Έρευνες που ήρθαν στην δημοσιότητα φανερώνουν την έκταση του προβλήματος με το ποσοστό των κακοποιήσεων, των παρενοχλήσεων και των σεξιστικών συμπεριφορών εν γένει να αγγίζει το 80% στους χώρους εργασίας.

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα!
Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. … Μουσουλμανικό κόσμο,που τόσο κόπτεστε..να καταδικάσετε επώνυμα τα συμβόλαια παρθενίας,τα πατριαρχικά προξενιά,τους παράνομους γάμους ανηλίκων με εξηντάρηδες,την ποινικοποίηση της μοιχείας,τις κλειρωτιδοτομές,το δικαίωμα της πολυγαμίας των Πακιστανών και λοιπών λαθραίων που τόσο στεναχωριέστε αν πνιγούν στο Αιγαίο,τα χαρέμια,το ντύσιμο των γυναικών με σαρία,την απαγόρευση μόρφωσης,την κακοποίηση και απαγόρευση συμμετοχής σε δίκτυα κοινωνικά και τέλος την απροκάλυπτη απόκτηση ρόλου κουνέλλας….αλλά ξέρω εκεί δεν μπορείτε να κάνετε πορείες. Όπως στα All inclusive ένα πράγμα…ο δικός σας αριστερός μπαλτάς..και του χρόνου.

    • Πολύ σωστά όλα αυτά φίλε μου , αλλά από τη «μαζική συμμετοχή» στην εκδήλωση βλέπεις ότι ο κόσμος κάτι καταλαβαίνει και διστάζει να πάρει μέρος , είναι απλά εξαφανισμένος και πολύ μακριά !
      Πού είναι όλες αυτές οι καταπιεσμένες μάζες της Κω , που αυτά τα χαριτωμένα κορίτσια υπερασπίζονται, επαναλαμβάνοντας πάντα τα ίδια και τα ίδια ;
      Η δική μου απορία είναι πώς μπορεί κανείς να μιλάει στο κενό χωρίς ακροατήριο , τί είδους πάθηση είναι αυτή άραγε ;

  2. Γιατί να γίνονται πορείες εν μέσω πανδημίας και λοκ ντάουν και τον απλό κόσμο να του κόβετε 200αρια? Μόνο οι αριστεροί και οι Πακιστανοί την βγάζουν ζάχαρη σε αυτή την χώρα τελικά …

  3. Τι εννοείτε ότι αναγκάστηκαν να βρίσκονται σπίτι περισσότερες ώρες με τους κακοποιητές τους?

    Μήπως τα χε τε παίξει? Πως αναγκάζονται δηλαδή? Ποιοι είναι οι κακοποιητές τους?Τα πεθερικά, οι σύζυγοι, τα παιδιά? Μήπως το Ελληνικό σύνταγμα απαγορεύει το διαζύγιο ,την εργασία, τα ίσα δικαιώματα ? ή μήπως η Κοινωνία απαγορεύει το κέρατο? Αν υπονοείται ‘άνιση’ μεταχείριση από συζύγους, ο αριθμός των διαζευγμένων τουλάχιστον στο Νησί μας δείχνει ότι δεν υποκύπτουν ,αν εννοείται κακοποίηση τίποτα άλλο, καλό είναι ν ακούσουμε και την …άλλη πλευρά.

  4. Συγγνώμη παιδιά πρέπει να σας παραπέμψω στη συνταγή. Για τηγανοψωμο χωρίς ψωμί τυρί και λάδι οσο. Για το ….κ….το …ευτυχώς για σένα φίλε μου…η κοινωνία δεν το απαγορεύει…… Στείλτε και καμμιά ακόμη συνταγή της προκοπής. …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ