Κορονοϊός: 144,5 χιλ. ευρώ στον Δήμο Κω έκτακτη επιχορήγηση

7
1749

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών (αριθμ. 79903/20.11.2020) δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».

Της έκδοσής της, προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του  Υπ. Εσωτερικών.

Κατανεμήθηκαν, λοιπόν, 50.000.000,00 € στους Δήμους «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους».

Ελήφθησαν υπόψη «τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ που αποδίδονται στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».

Μπορείτε να δείτε το ποσό που λαμβάνει κάθε ένας από τους 332 Δήμους της Χώρας, στον Πίνακα της Απόφασης ΕΔΩ

Δήμοι Δωδ/σου:

Υπενθυμίζουμε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή, για το 2021 αναγράφονται μηδέν (0) ευρώ  μεταβιβάσεις στους Δήμους για δαπάνες covid-19.

airetos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δικαιολογησε αρριστερουλη μου.Δεν μιλαμε για εκατομυρια ,χιλιαδες λεμε βλακακο.Μακαρι να ειχαμε πολλους σαν τον Κουλη.Ειδικα αν βλεπεις στην αντιπολιτευση τον αυταπατημενο Τσιπρα.

      • Ειχε γραψει εκατομυρρια και το αλλαξε μετα …. αλλα εσεις οι δεξιοι δεν φημιζεστε για το μυαλο σας κιολας….οσο για τον τσιπρα αυτος κατι εκανε εκτος …. απο το να μοιραζει χρηματα σε κολλητους και να τρωνε ολοι με χρυσα κουταλια οπως ο βλακας ο κουλης με την κυβερνηση για εκπομπη της Αννιτας πανια…κανονικα με την ηλιθιοτητα και το ψεμα που διεπει αυτην την κυβερνηση θα πρεπε να ντρεπεσαι να γραψεις υποστηριζοντας τους ….

        • Κατεβα εσυ που εισαι εξυπνος και καλος να σε ψηφισουμε.Τι χαλιεασε εδω ;

        • Εχεις δικιο.Τι να πεις σε ενα και καλα αριστερο που ολα τα πιστευω του εχουν διαψευστει;Ολες οι θεψωριες ηταν κουφιες;Αστον να λεει χαζους τους δεξιους που κρατησαν τη χωρα ορθια και τωρα και πολυ περισσοτερο στο παρελθον.Εξω οι βασεις του θα νατου.Εξω απο το ΝΑΤΟ .Εξω απο την Ε.Ε.Καλα κρασια.Κουραγιο.

  1. Αφού ο Δήμος δεν ντρέπεται να στέλνει λογαριασμούς νερού σε κλειστά καταστήματα … τι να πω. Τους καταστηματάρχες τους παράτησε και το κράτος αλλά και ο κάθε δήμος. Ντροπή σας

  2. Τα χρήματα τα έδωσε το κράτος …οχι να λένε μετά ότι έκαναν μείωση στα δημοτικά τέλη …σανό δεν τρώμε …κάτι καταλαβαίνουμε κι εμείς οι πτωχοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ