Αντίδραση Δημάρχου Κω για δηλώσεις Μηταράκη περί κατάργησης μειωμένου ΦΠΑ

39
2267

Την αντίδραση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά προκάλεσε δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο Δήμαρχος Κω με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποίησε στον κ. Μηταράκη, στους Βουλευτές Δωδεκανήσου και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει απροσδόκητες συνέπειες και αντιδράσεις, καλεί Υπουργούς και πολιτικά στελέχη να αγωνιστούν για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και ζητάει στήριξη, ειδικά στα ακριτικά νησιά, με βάση την αρχή της νησιωτικότητας.

Εν’ τω μεταξύ ο Δήμαρχος Κω αναμένεται να προκαλέσει σύσκεψη Φορέων στο νησί μας, για αυτό το σημαντικό ζήτημα που αφορά άμεσα την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά.

 

«Υπουργέ,

έκπληξη και απορία προκάλεσαν στην κοινωνία του νησιού μας οι δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Μηταράκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Άραγε ποιόν εξυπηρετεί μια τέτοια δήλωση; Εκφράζει τη θέση της κυβέρνησης;

Οι Υπουργοί και το σύνολο των πολιτικών στελεχών πρέπει να αγωνίζονται για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και όχι να υπονομεύουν με τέτοιους τρόπους ότι έχει απομείνει.

Ειδικά σε νησιά όπως η Κως, που βιώνει βαθιά οικονομική κρίση από την μείωση του τουρισμού ενώ σηκώνει από χρόνια το βάρος του προσφυγικού – μεταναστευτικού, μια τέτοια συζήτηση προκαλεί έντονο προβληματισμό και αμφιβολίες ως προς το περιεχόμενό της.

Δεν μπορεί να επικαλείται ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου μειωμένες ροές και αποσυμφόρηση, την στιγμή που επεκτείνει το ΚΥΤ στην Κω ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, την περίοδο που προσλαμβάνονται δεκάδες συνοριοφύλακες στα νησιά, ενώ ακόμα σήμερα φιλοξενούνται στην Κω σχεδόν 1500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως κατανοείτε το πρόβλημα δεν είναι απλά αριθμητικό, σε σχέση με τον αριθμό των μεταναστών, αλλά πρωτίστως πολιτικό και οικονομικό.

Η νησιωτικότητα, που αναγνωρίζεται άλλωστε από το Σύνταγμα της χώρας μας, με τα ιδιαίτερα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά των νησιών μας, απαιτεί στήριξη στην πράξη και όχι στα λόγια, ειδικά όταν μιλάμε για τα ακριτικά μας νησιά.

Προσδοκώ πως επρόκειτο για μια άστοχη δήλωση, δίχως συνέχεια.

Κάθε άλλη περίπτωση, όπως κατανοείτε, θα επιφέρει απροσδόκητες συνέπειες και αντιδράσεις.»

 

 

Γραφείο Τύπου

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχιζει με το Υπουργε…(μαγκια-τσαμπουκας δηλ)
    τελος…με Εκτιμηση….
    Τελικα αυτος που ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ειναι δημαρχος….
    ΕΙΝΑΙ ……..Την Μπουλτοζα και το Γυφτο-Τσιρκο γρηγορα για βοηθεια!!
    Δοξαστε τους!!χαχαχ
    https://www.fumara.gr/wp-content/uploads/2015/09/asteies-fwtografies-gamwn-579.jpg

  2. https://uploads.disquscdn.com/images/32c439f8ef478e53d614e0fdda4dfeeba80a9739b7d31de2e3edacc3d8f89418.jpg …Ψιτάκο αυτή τη φωτογραφία που έβαλες (για να σε ψάξουν για το ποιος είσαι) είναι η λάθος φωτογραφία. Η σωστή λοιπόν φωτογραφία είναι αυτή:
    https://uploads.disquscdn.com/images/32c439f8ef478e53d614e0fdda4dfeeba80a9739b7d31de2e3edacc3d8f89418.jpg …τώρα θα δεις για πότε θα σε βρουν και εσένα και τον αχ νησάκι μου!! μπουαχαχαχαχαχα

  3. Ο ΚΥΡΠΟΦΤΟΣ να κάνει δηλώσεις…..
    Κανει ο γραμματέας του ο ΨΙΤ… εξαλου τις ίδιες μ@λ..ιες λέει και ο ΨΙΤ με τις επιστολές, σχόλια και ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ.. ΟΠΌΤΕ γράψει,Βαρυμαγκες. Ασήκωτοι,προσεχτε,Κάτουρ…..τε ,και λίγο.πω πω μαγκιά…ανώνυμη βέβαια . Αχαχα .

    • Μεγαλυτερη καταστροφη για το νησι ειναι ο μπροστινος σου….
      Μισος κακια εκδικητικοτητα..ολα ολοφανερα στα ματια του..
      Και φορωντας τη μασκα(πολλες φορες λαθος)….γυαλιζει η ///////στο βλεμμα….

      Και αν δεν μπορεις να διακρινεις τους εξυπνους απο τους ημιμαθεις…..
      συνεχισε να εισαι….ολομοναχος στα μονοπατια της απολαυσης…(κοινως …ακας)

      • Αχ νησακι μου αυτες οι ζαρωματιες σου μεχουνε συγκινησει πολυ!!! Τι εχεις τραβηξει και συ κακομοιρα μου στη ζωη σου!!! Ευτυχως τωρα η μασκα τις κρυβει. Σε κανει ομορφη σαν την μαιμουδιτσα μου!!!

        • Οπως βλεπεις κοψιμιε…
          .ο ανωνυμος ειναι ..πληρωμενος απο εσενα αλλα….
          ανηκει..στο κυκλωμα του ΓΗΤΕΥΤΗ..!!!,
          Καθολου δεν σε υπερασπιστηκε…

  4. Καταλαβαίνεις τι γράφεις… Η από τον πόνο σου τραυλίζεις??? Και γράφεις έτσι… Όχι απλά έχω την απορία γιατί γράφεις έτσι ασυναρτητα… Ααααα ξέχασα είναι το iq

  5. Ρε ψιτ Απορώ ποτέ θα γράψεις κάτι σοβαρό να με αποστομωσεις κεφτέ της κακιάς ώρας

    Με το καινούριο σου χόμπι τις εικόνες φαίνεται ότι εφόσον δεν έχεις νιονιο.να γράψεις.. . ίσα ίσα λες κατι τραυλίζοντας στέλνεις εικονίτσες.. δείγμα αντρος… Χαχαχα.. ΨΙΤ ο εικονίτσας

  6. Καλα δήμαρχος και δεν ξέρει ότι έχει καταργηθεί το χαμηλό ΦΠΑ εδώ και μερικά χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου;Απλά παράταση έχουμε λόγω ειδικών συνθηκών.Μόλις παύσουν το ΦΠΑ θα ισχύει όπως σε όλη την Ελλάδα.

  7. Δέν ειλοποιουνται οι συμφωνίες θεοδοσακι, άρχισες τις αντιδράσεις για τα μάτια του κόσμου;;;;Πού ήσουν τότε να στηρίξεις τον Παχο;;;Τώρα είναι πλέον αργά θεοδοσακι!!!!Καληνύχτα Κως!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ