Γ. Καλλούδης: Τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών οργάνων του Δήμου, για την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα

8
662

 

H εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω στο αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο της 30/10/2020 με θέμα:

«Τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών οργάνων του Δήμου, για την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα για την πανδημία, μετά από αίτημα του συνόλου των μελών της μειοψηφίας.»

Σχετ. Νομοθεσία:

  1. ΦΕΚ 55/τ.Α/11-03-2020.
  2. Υπ’ αριθμ. 40 εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών.
  3. Υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/115/9670/18-05-2020 εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών.
  4. ΦΕΚ 1869/τ.Β/17-05-2020.
  5. ΦΕΚ 1988/τ.Β/23-05-2020.
  6. Υπ’ αριθμ. 163/29-05-2020 εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών.
  7. ΦΕΚ 4484/τ.Β/11-10-2020.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως βιώνουμε, λόγω της γνωστής πανδημίας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση που αλλάζει τα δεδομένα της ζωής και της λειτουργίας μας σε όλα τα επίπεδα.

Σοβαροί κίνδυνοι διαπερνούν το κοινωνικό και οικονομικό εποικοδόμημα, με αρνητικές επιπτώσεις έως και απώλεια ζωής.

Ο Δήμος μας, από την πρώτη στιγμή, συντάχθηκε με τις αποφάσεις των επιστημόνων και της Πολιτείας, στην κοινή προσπάθεια, πρώτα από όλα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ελαχιστοποίηση ενδεχόμενων κρουσμάτων στο νησί μας.

Η προστασία των συμπολιτών μας, των εργαζομένων του Δήμου και της οικονομικής λειτουργίας του νησιού, αποτέλεσε το κύριο μέλημά μας.

Πιθανή εξάπλωση και στην Κω, όπως γίνεται κατανοητό, εκτός από τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στην κοινωνία μας θα δυναμίτιζε την τουριστική περίοδο με πολλαπλάσιες αρνητικές επιπτώσεις σε όλους.

Με εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των αποφάσεων της Πολιτείας, σε συνεργασία και συντονισμό με όλους τους αρμόδιους φορείς, η Κως πέτυχε να βρίσκεται σήμερα σε ελεγχόμενη κατάσταση, η κοινωνία μας να είναι ήρεμη, αφού τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, η τουριστική περίοδος να ολοκληρώνεται ικανοποιητικά, δημιουργώντας το πλαίσιο ανάκαμψής της με την άρση των επιπτώσεων της πανδημίας.

 

 

 

Ως Δήμος, στο σύνολο του, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε ως κοινωνία, οφείλουμε να παρέχουμε στους συνδημότες μας, τις όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της εξάπλωσης  του κορωνοϊού (Covid-19).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση του κανονιστικού πλαισίου που θεσπίστηκε σε κάθε φάση και αναμορφώνεται αυτή την περίοδο, με σκοπό το περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Εμείς, σε αυτό το πλαίσιο, εφαρμόσαμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα και τους περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Οργάνων του Δήμου μας:

 

  1. Δημοτικό Συμβούλιο
  2. Οικονομική Επιτροπή
  3. Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
  4. Νομικά Πρόσωπα – Επιτροπές

 

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής των μέτρων σήμερα το νησί μας βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο της πανδημίας σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Δήμος μας και τα συλλογικά όργανα του πρέπει να επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και να δίνουν το καλό παράδειγμα στους συμπατριώτες μας.

Η κυβέρνηση προκειμένου να υποβοηθήσει το έργο των Συλλογικών Οργάνων του Α’ & Β’ βαθμού των Ο.Τ.Α., προέβλεψε με νομοθετική ρύθμιση να προσδιορίσει και να προτείνει τρείς (3) τρόπους συνεδρίασης: δια ζώσης (φυσική παρουσία) – με τηλεδιάσκεψη – με περιφορά, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις, σε κάθε περίπτωση ούτως ώστε με την ευελιξία που τους παρέχει η νομοθεσία να ασκούν τα καθήκοντα τους με γνώμονα την κάλυψη και εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

εκτιμώ ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να συνεχίσουμε. Άλλωστε σε δύο μήνες αναμένεται να έχουμε στη διάθεσή μας τον μηχανολογικό εξοπλισμό της αίθουσας συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, που θα μας δώσει τη δυνατότητα εξ΄ αποστάσεως συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις, με τηλεδιάσκεψη.

Η επιδείνωση της πανδημίας σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν, ούτε σε εμάς.

Δεν πρέπει να χάσουμε από δικά μας λάθη ότι κέρδισε το νησί μας σε αυτούς τους δύσκολους μήνες.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

Καλλούδης Μ. Ιωάννης 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή, επειδή δεν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο η επιδημία είναι ελεγχόμενη; Κατανοείτε αυτά που λέτε ή σας ξεφεύγουν;

  2. Πλακα μας κανεις??Ποιοι στον δημο συνταχθηκαν στις αποφασεις??
    Αυτοι που δεν φορουν μασκες…χαμογελουν στον φακο..σαν τους Κολγκειτ???
    Αυτοι που ειναι αγκαλιτσες και φιλακια??
    Ασε καλε μας κυριε δεν μας πειθεις!!

  3. Μπορειτε να λετε ελευθερα ψεμματα επειδη χρειαζεται τεραστια προσπαθεια
    απο εναν μετριο ανθρωπο να τσεκαρει την ακριβεια των λεγομενων σας.
    Ειναι δυνατον λοιπον να κοροιδευετε μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων για παντα!
    Τουλαχιστον στον ευατο σας λετε την αληθεια?????????.?

    • Καλα σε λενε ζαρωμενη γρια. Σας παει γαντι!!! Εκτος απο ζαρωμενη φατσα εχεις και ζαρωμενο μυαλο!!!

      • Σε πονεσε κοκοβιε??
        Ακομα δεν ειδατε τιποτα….θα ζησετε το μαρτυριο της σταγονας!!
        Για ρωτα και τα αφεντικα σου…που το περασαν απο αλλες περιπτωσεις!!χεχχε

      • Δεν με διαψεύδεις όμως…ανώνυμε
        Άκου λοιπόν…σου έχω πρόταση…
        Τις αποκρίες ντύσου…καρέκλα…
        Μόνο έτσι μπορεί να σου κάτσει καμία…έστω και γριά..χαχα

  4. Μαλλον σας ετσουξε που η «ζαρωμενη γρια» επελεξε τον Νικηταρα και οχι τον ακατονομαστο σε αυτες τις εκλογες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ