Νίκος Φραζής: Πέρασε ένας χρόνος από τότε που αναλάβαμε. Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω πάλι μαζί σας…

27
1200

Φίλες και φίλοι, πέρασε ένας χρόνος από τότε που αναλάβαμε. Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω πάλι μαζί σας. Δεν θα αναφερθώ στο τι κάναμε και τι όχι ,αυτό θα γίνει αργότερα. Πέρασε ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα για όλους μας και λόγω της πανδημίας το επόμενο διάστημα προβλέπεται πολύ πιο δύσκολο. Δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας. Αλίμονο αν αρχίσουμε σαν Δον Κιχώτης να τα βάζουμε με όλους και με όλα. Δεν θα βγάλει πουθενά, αντίθετα θα επιβαρύνει τον καθένα μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι Πολιτισμός είναι η Αλληλεγγύη. Πολιτισμός είναι η Συμπαράσταση. Πολιτισμός είναι η Αλληλοβοήθεια. Η κοινότητα μας θεσπίζει το κοινωνικό παντοπωλείο. Ο καθένας από μας θα μπορεί να προσφέρει ό,τι μπορεί και να μοιράζονται έπειτα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Τρόφιμα ,ρούχα ,βιβλία, έπιπλα και οτιδήποτε δε μας είναι απαραίτητο , μπορεί να χρησιμεύσει σε άλλους. Επίσης θα προχωρήσουμε στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αφιερώσει λίγο χρόνο για τους συνανθρώπους μας, ευχής έργο θα ήταν να το κάνει. Όλοι έχουμε ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη και όσο περισσότερο νιώθουμε άλλους κοντά μας ,τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας . Φίλοι μου μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Κοινότητα μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Κανένας δεν είναι μόνος. Κανένας δεν πρέπει να νιώσει μόνος στο επόμενο διάστημα. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χωριό μας πρέπει να στηρίξουν και να στηριχθούν. Η επιβίωση δεν είναι για λίγους. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε. Δεν είναι ντροπή να ζητάμε βοήθεια. Αντίθετα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Σας ζητάω όλοι να ενεργοποιηθούμε και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την κοινωνική κρίση.

ΥΓ: Χρόνια πριν, η ανθρωπολόγος Margaret Mead ρωτήθηκε από κάποιον φοιτητή για το ποια θεωρεί τα πρώτα σημάδια του πολιτισμού. Ο φοιτητής περίμενε πως η Mead θα ανέφερε αγκίστρια και καλάμια, πήλινα δοχεία ή τις πέτρες με τις οποίες άλεθαν διάφορα υλικά.
Όμως όχι. Η Mead είπε πως το πρώτο σημάδι πολιτισμού σε έναν αρχαίο πληθυσμό ήταν το γεγονός πως ένα σπασμένο μηριαίο οστό είχε επουλωθεί και θρέψει. Η Mead εξήγησε πως στο ζωικό βασίλειο, αν σπάσεις το πόδι σου, πεθαίνεις. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τους κινδύνους, να πας στο ποτάμι να πιεις νερό ή να κυνηγήσεις το φαγητό σου. Είσαι τροφή για τα άλλα άγρια θηρία. Κανένα ζώο δεν επιζεί αρκετά με ένα σπασμένο πόδι, ώστε το κόκαλο να θρέψει.
Έτσι λοιπόν, ένα σπασμένο μηριαίο οστό το οποίο έχει επουλωθεί, είναι απόδειξη του ότι κάποιος ξόδεψε χρόνο για να μείνει μαζί με αυτόν που έπεσε, έδεσε την πληγή του, κουβάλησε το άτομο σε ασφαλές μέρος και το περιποιήθηκε μέχρι αυτό να γίνει καλά. Το να βοηθήσεις κάποιον να ξεπεράσει μια δύσκολη κατάσταση είναι εκεί που ξεκινάει ο πολιτισμός, είπε η Mead.
Είμαστε στην καλύτερή μας φάση όταν βοηθάμε τους άλλους. Ας είμαστε πολιτισμένοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμας μας ρωτησατε εαν θελουμε να μας πειτε το ποιημα σας??
    Οτι να ναι…αυτοι οι πουθεναδες!!!!

    • Ψιτακέ, οι φελλοί επιπλέουν ακόμα και όταν υπογράφουν κείμενα άλλου αγράμματου.....

      ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΡΙΏΡΟΦΗΣ ΔΗΜΑΡΧΊΑΣ, ΕΝΑ ΧΡΌΝΟ ΜΕΤΆ, Η ΦΎΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΈΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΎΒΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΆΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ…. ΑΒΟΥΛΟΙ, ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΊ.

  2. Ρε ψιτ… εγινες ρεντικολο. Ειρωνευεσαι τους ανθρωπους που δουλεουν και προσφερουν. Αυτους που σεβοντε τους πολιτες που τους ψηφισαν αλλα και αυτους που δεν τους ψηφισαν. Πες μας και τιποτα για τους ταξιδιαρηδες πρωην, και για τον αυτοματο πιλοτο!!!

  3. Α, κακόμα φραζή….και να μη σας ξεραμε…. αστερατοι…. αντε παιι μου σπρισετε κανα φραμο.. μεχρι κει …και πολυ σας ειναι….!!!!!

    • Το χωριο μας γινεται καθε μερα πιο ομορφο. Εχομε για προεδρο εναν ανθρωπο που ακουει, που σεβεται και δουλευει. Εσεις που ειρωνευεστε και το ασπρισμα των φραμων, δειχνει νοικοκυριο και καθαριοτητα. Η εγκαταλειψη του χωριου μας πηρε τελος.

  4. Αυτην ακριβως διαβαζουν και οι κοψιμιοι
    Την Μargaret Mead….
    μαλιστα εχει εκτυπωσει και εχει μοιρασει τα βιβλια της στην ομαδα του
    για να γινουν καλυτεροι ανθρωποι.
    ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ
    Η ΚΑΚΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ….

    • Εχετε μεινει στην ιστορια του τοπου εσεις του πρωην για την αλαζονια την κακια την εκδικητικοτητα. Αλλα κυριως για την εγκαταλειψη του νησιου, τα ταξιδια και τον αυτοματο πιλοτο για 5 χρονια.

  5. Οι αξίες που έχουμε ξεχάσει και φοβόμαστε μήπως κάποιο τις περάσουν στα παιδιά μας και γίνουν αλληλέγγυα και έτοιμα για προσφορά (δυστυχώς). Αυτές τις αξίες όμως έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία και και οι άνθρωποι της καθημερινότητας.
    Είναι αισιόδοξο οι πολιτικοί να μιλούν γι αυτές τις αξίες και να προχωρούν σε πράξεις ανάδειξής τους.

  6. κάποτε΄΄΄΄ΗΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ άλλαξε αστραψε έλαμψε δρόμοι ασβεστομενοί σαν το παλιό καιρό σκουπίδια μαζεμενα λακούβεσ και δρόμοι βατοί νερό χωρίσ διακοπέσ οι κάτοικοι ευχαριστημένοι μμπένουν -γνένουν στο δήμο και ζητούν εξηπηρετήσεισ για διάφορα θέματα καθαρισμού στισ αυλές τους και οχι μόνο οι υπάλληλοι ολοι ενωμένοι και πρόθυμενοι ευχαριστημένοι απο την συνεργασία τουσ με το προεδρο τι νοσταλγείτε απο το παρελθόν?????

    • Πιστεύεις δηλαδή ότι τα έργα που χρειάζετε η Αντιμαχεια είναι να ασβεστονονται οι δρόμοι κ οι κουμουλες μην τρελαθούμε δηλαδή.. Ρίξανε λίγη πίσσα κ ξάπλωσαν 5 λακκούβες ωραία κ πολύ καλά έκαναν αλλά μην ξεχνάς ότι 5 χρόνια δν υπηρχε το Μπιλμπάο τ μηχανή π κάνει τν πίσσα να λέμε τα πράγματα όπως ήταν ο κυριτσης τ ξεθαψε από τα σκουπίδια κ το ξαναεστησε κ μπράβο στους σημερινούς π το χρησιμοποιούν για να γίνονται οι εργασίες π χρειάζονται στο χωριό.Αλλα συγγνώμη αλλά αυτά δν είναι έργα αυτά είναι πράγματα απλα να τα έχουμε καλά με όλους κ να μην σπάμε αυγά.Ενα χρόνο τώρα κ στην Αντιμαχεια έχει γίνει δύο πράγματα ασπρισαν τις κουκούλες κ έκλεισαν πέντε λακκούβες θα μ πεις έχουν πέσει κ πάνω στν κορονοιο σωστό αυτό αλλά πάνω σε αυτό πάτησαν κ πήραν τόσους τετραμηνιτες εάν δν ήταν η αρρώστια πάλι πέντε άτομα θα είχε η Αντιμαχεια..Του χρόνου τέτοια εποχή να ξανακάνουν ταμειο γτ για τν πρωτο χρόνο 3 πράγματα έγιναν στ χωριό ασβεστομα μερικές λακκούβες κλείσιμο κ να τα έχουμε καλά με τους εργάτες να μν τους ζοριζουμε και αρχίσουν κ κλωτσάνε κ εννοώ τους μόνιμους π κάνουν κουμαντο

      • Το μπιλμπαο ηταν του καισαρλη το σταματησε ο κυριτσης και το ξαναξεκινησε δυο μηνες πριν τις εκλογες για να ριξει ασφαλτα σε μερικες αυλες. Μονο που ηταν αργα και το μαυρισανε. Μετα το ξαναχαλασε και οι καινουργιοι το ξαναστησανε.

  7. Πειτε και ενα μπραβο. Ολο το νησι γνωριζει οτι ο νικος φραζης εκτος απο καλος ανθρωπος, ειναι πετυχημενος προεδρος, προσφερει στο χωριο, σεβεται τους πολιτες, εχει γενικη αποδοχη . Ολα τα υπονοουμενα, οι ειρωνιες, και οι κακοπροαιρετες κριτικες μονο καλο δεν κανουν.

  8. Γιατί δεν θα πάει αυτό το χωριό ποτέ μπροστά…
    Γιατί εισε μες τη κακία…
    Γιατί εύχεστε να ψοφήσει η κατσίκα τ που γείτονα σας για να είστε ευτυχισμένοι…
    Ευτυχώς… Ευτυχώς που υπάρχουν. Και άνθρωποι που δεν είναι έτσι…
    Δυστυχώς δεν είναι πολλοί!!!!

  9. Νικο, ολα αυτα που εγραψες εισαι σιγουρος οτι ειναι δικα σου; Απλως ενα ποιηματακι σου εγραψαν και το εστειλες, οπως λεει και ο καθηγητης Müller…. Αντε και του χρονου οταν θα ξαναγραψεις αυτα που θα σου γραψουν.

  10. Νίκο ΓΙΑ το μεγαλύτερο έργο Του αιώνα για την αντιμάχεται το αποχετευτικό που ο κακος κυριτσης ξεκίνησε μιλια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ