ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ Κω: απόσυρση του άρθρου 93 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

2
430

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω εκφράζει την αντίθεσή του και ζητάει την απόσυρση του άρθρου 93 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή, δίχως δημόσια διαβούλευση, το οποίο αφαιρεί τη θεσμοθετημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πρόκειται για ανεπίτρεπτη ενέργεια που θίγει τους πολίτες, στους οποίους μεταφέρει το κόστος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, μέσω της σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας, όπου η Περιφέρεια θα έχει τον κύριο ρόλο με 40% και οι 34 Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου το 60%.

Η ενέργεια της κυβέρνησης να περάσει εν κρυπτώ μια τόσο σοβαρή αλλαγή δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της και υποκρύπτει την παράδοση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών σε εργολαβικά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι των Δήμων βρισκόμαστε με αυταπάρνηση πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και την υγεία των συμπολιτών μας, εργαζόμενοι πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στις επισκευές, στο πράσινο, στις κοινωνικές δομές, στο βοήθεια στο σπίτι, στα ΚΕΠ, στις υπηρεσίες κ.α.

Απαιτούμε, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους δημότες και άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

Ζητάμε, από τη Δημοτική Αρχή και όλες τις παρατάξεις να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο.

Ζητάμε, συνάντηση με το Δήμαρχο Κω, ώστε από κοινού να απαιτήσουμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο επίμαχο θέμα.

Όπως στεκόμαστε πάντα, αψηφώντας τους κινδύνους στην πρώτη γραμμή, για το καλό των τοπικών μας κοινωνιών, έτσι θα σταθούμε δυναμικά απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια προσβάλλει τον Κοινωνικό και Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Το Δ.Σ.

 

Στήριξη ΠΟΕ -ΟΤΑ στο σύλλογο μας

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπα τωρα ξυπνησατε?Τον κακο Κυριτση δεν τον θελατε,και με τον τροπο σας το δειχνατε!!!!
    Φατε τωρα Κοψιμιο,και ξεπουλημα τα παντα να βαλετε μυαλο!!
    Με τον σημερινο αβουλο Κοψιμιο,δεν υπαρχει,Κοινωνικος,και Δημοσιος χαρακτηρας Πουθενα!!!
    Οπως στρωσατε.θα κοιμηθειτε!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ