Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κω με Δήμαρχο: Λήψη μέτρων που αφορούν στην πρόληψη διασποράς και προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό

7
638

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους και στην τοπική κοινωνία, εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά, σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, με θέμα τη λήψη μέτρων που αφορούν στην πρόληψη διασποράς και προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά στα ενδεικνυόμενα μέτρα ο Σύλλογος ζήτησε από το Δήμαρχο Κω:

  • Ο Δήμος να παρέχει τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας (όπως αντισηπτικό υγρό, σαπούνι και χειροπετσέτες μια χρήσης όπου βρίσκονται διαθέσιμοι νιπτήρες) στους χώρους εργασίας και στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Μέριμνα για την τακτική απολύμανση των επιφανειών (π.χ. γραφεία) και αντικειμένων (π.χ. πόμολα, επιφάνειες ασανσέρ κλπ) στους χώρους εργασίας, με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εργαζόμενοι και οι πολίτες.
  • Μέριμνα επαρκούς αερισμού των χώρων εργασίας.
  • Ενημέρωση για τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης σύμφωνα με τις ανανεωμένες οδηγίες και το ενημερωτικό υλικό του ΕΟΔΥ, επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης μέτρων ατομικής υγιεινής.
  • Μέριμνα τοποθέτησης διαχωριστικού τζαμιού μεταξύ εργαζομένων και πολιτών, στις υπηρεσίες που δέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και ήδη οι υπηρεσίες έχουν εφοδιαστεί με τα κατάλληλα είδη καθαρισμού (αντισηπτικά, χαρτομάντιλα κλπ) ενώ μεριμνά για την τοποθέτηση διαχωριστικού τζαμιού σε υπηρεσίες που δεν υπάρχει και εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών.

Επιπλέον, έγινε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου για οργάνωση σύσκεψης με τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και ενημέρωσης των εργαζομένων.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντί να συγκαλέσει σύσκεψη με τους εργαζόμενους τον ….συγκαλεσαν αυτοί!!! Κρίση πανικού διαβλέπω. Χαχαχαχα!

  2. Ξευτερια οσους και να παρετε τηλ,και οσους να πιεσετε να συμμετεχουν στην δημοσκοπηση,χαχαχα δεν προκειται να αλλαξει!!!!

  3. Μεριμνα λενε για τον επαρκη αερισμο των εργασιακων χωρων…..
    Αυτο που καταλαβαινω εγω με το φτωχο μου το μυαλο ειναι….
    1)Η να σας ριξει ντουβαρια να κανει νεα παραθυρα
    2 Η να σας ανοιγει καποιος αλλος τα παραθυρα…αφου και αυτο βαριεστε να το κανετε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ