Στη Σαντορίνη η 3η συνάντηση των εταίρων από Ελλάδα και Κύπρο της πράξης «STRATENERGY» | Ενεργειακή αναβάθμιση συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Αντιμάχειας & κτιρίου ΔΕΥΑΚ

0
253

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σαντορίνη

η 3η συνάντηση των εταίρων από Ελλάδα και Κύπρο της πράξης «STRATENERGY»

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σαντορίνη, 4 & 5 Δεκεμβρίου, η διήμερη συνάντηση των εταίρων της πράξης «STRATENERGY» που υλοποιείται και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Πρόκειται για την 3η συνάντηση των εταίρων της πράξης με τον τίτλο «Στρατηγική Διασυνοριακή Συνεργασία & Κεφαλαιοποίηση Κοινής Προσέγγισης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια» και ακρωνύμιο STRATENERGY, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Κω ως εταίρος.

Επικεφαλής εταίρος είναι το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου (ΥΕΕΒΤ) και στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Σάμου, ο Δήμος Κω και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Για την Κω προβλέπεται ως κύρια δράση η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Αντιμάχειας (Γυμνάσιο-Λύκειο) και του κτιρίου επί της οδού Σκεύου Ζερβού, όπου στεγάζονται η ΔΕΥΑΚ και οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού.

Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν: η υπεύθυνη του έργου και αρμόδια για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Κασσιώτη και ο μηχανολόγος μηχανικός, υπεύθυνος για την παρακολούθηση του φυσικού αντικειμένου της πράξης, κ. Γιάννης Μαυρολέων.

Οι εκπρόσωποι των εταίρων κατέληξαν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που αντιστοιχούν σε καθέναν και διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά ότι ο Δήμος Κω προηγείται χρονικά όλων των άλλων καθώς έχει ήδη υπογραφεί και υλοποιείται η μία σύμβαση που αφορά δημοσιότητα – πληροφόρηση και υποστήριξη και εντός του Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για το στρατηγικό – επιδεικτικό έργο.

Για την δημοτική αρχή ο τομέας της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας με την ταυτόχρονη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αποτελεί προτεραιότητα.

Στόχος του Δήμου είναι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αλλά και η επένδυση με ίδιους πόρους για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων σε όλο το νησί, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών του.

 

Γραφείο Τύπου

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ