Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω, στο πλευρό της Περιφέρειας, για την αποτροπή της απαξίωσης της ιδιωτικής περιουσίας στο νησί Κω

7
633

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω, στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αποτροπή της απαξίωσης της ιδιωτικής περιουσίας στο νησί Κω, μέσω των δασικών χαρτών

Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με εκπροσώπους του επιστημονικού φορέα

Το θέμα των δασικών χαρτών και η ανάγκη συστράτευσης των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να αποτραπεί το πλήγμα που το ΠΔ 32/2016 θα επιφέρει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απετέλεσε αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, με τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Κω.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του ΔΣΚ, Μανώλης Χατζηάμαλλος, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΚ, Παναγιώτης Αβρίθης, ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πρωτογενούς τομέα Νίκος Τσακίρης και ο ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη, Στέργος Στάγκας.

Ο κ. Χατζημάρκος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΔΣΚ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να αποτραπεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, η οποία, όπως τόνισε, ισοδυναμεί με μηχανισμό υφαρπαγής των πατρογονικών ιδιοκτησιών και δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, με επιπτώσεις ανυπολόγιστες, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Η κατάρτιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 32/2016 και ο κίνδυνος να συμπεριληφθούν σε αυτούς αγροτικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, θα επιφέρει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα κατά των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης και ζήτησε την συστράτευση και του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, που μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συγκροτούν το μέτωπο αποτροπής ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Από την πλευρά τους οι κ. Χατζηάμαλλος και Αβρίθης συμφώνησαν στην κρισιμότητα του προβλήματος που έχει ανακύψει και τόνισαν πως συστρατεύεται και ο ΔΣΚ στην κοινή προσπάθεια αποτροπής του νέου πλήγματος που επιχειρείται κατά των νησιών, καθώς και στην πρωτοβουλία διατύπωσης μια δίκαιης και ορθολογικής νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κατά περίπτωση, λόγω και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, λόγω Κτηματολογίου.

Στόχος όλων όπως τόνισαν, να αποτραπεί με κάθε τρόπο και μέσο η απαξίωση της ιδιωτικής περιουσίας στο νησί της Κω και οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις που ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεπάγεται.

Το Γραφείο Τύπου

Επιστολή – κάλεσμα του Περιφερειάρχη προς τους Δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου, για την συγκρότηση κοινού μετώπου, απέναντι στο νέο πλήγμα που δέχονται τα νησιά, με το Π.Δ. για τους δασικούς χάρτες

Την ανάγκη συστράτευσης όλων των δήμων του Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία ισχυρού μετώπου, με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του ΠΔ 32/2016 για τους δασικούς χάρτες, προ του κινδύνου να συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις, απέστειλε σήμερα, Τρίτη, προς τους 34 δημάρχους των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και των επιπτώσεών της στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών.

Ο Περιφερειάρχης, ζητεί από τους δημάρχους να συγκαλέσουν τα δημοτικά συμβούλιά τους, για τη λήψη της σχετικής απόφασης, επισυνάπτοντας στην επιστολή και σχέδιο ψηφίσματος, προκειμένου να υπάρχει από όλους κοινή επιχειρηματολογία.

Ο κ. Χατζημάρκος επισημαίνει στην επιστολή του μεταξύ άλλων:

«Τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται ενώπιον ενός ακόμη σοβαρού πλήγματος, καθοριστικού για το μέλλον τους. Κι εμείς, ως εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βρισκόμαστε ενώπιον της ιστορικής μας ευθύνης να το αποτρέψουμε. Πρόκειται για ένα κατάφωρα αντιλαϊκό μέτρο, που εξελίσσεται σε μηχανισμό υφαρπαγής των πατρογονικών ιδιοκτησιών και ισοδυναμεί με δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας. Οι επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Η ζωή στα νησιά μας θα υπονομευθεί εκ θεμελίων. Είναι ώρα συναγερμού για τις τοπικές μας κοινωνίες. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Στο κοινό μέτωπο για να σταματήσει το έγκλημα κατά το νησιών μας, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε. Ο αγώνας μας, είναι αγώνας υπέρ δικαίων. Σε αυτόν τον αγώνα,  στον οποίο συντάσσονται στο πλευρό μας επιστημονικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, παρακαλώ να υπάρξει και από το Δημοτικό Συμβούλιό αντίστοιχη απόφαση, η οποία θα έρθει να ενισχύσει το κοινό μέτωπο, το οποίο οφείλουμε να σχηματίσουμε, μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και στους μεγάλους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

Επισυνάπτεται η επιστολή και το σχέδιο ψηφίσματος

Το Γραφείο Τύπου

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακούς εκεί να μας πάρουνε τις περιουσίες μας. Και είμασταν έτοιμοι να τις πουλήσουμε στην ΤΟΥΙ

    • Ντροπη να υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να στειλουν αυτη την δημοτικη αρχη στο σπιτι της

      με όλα τα αισχη που εχουν κανει,και αυτοι να καθοντε με σταυρωμένα τα χερια.Ο κοσμος γνωριζει τι συμβαινει,και τι κομα ακολουθείτε,και γιαυτο θα πανε κοντρα οι ψηφοφοροι σας,και θα φταιτε εσεις.Αφηστε έναν …..να ξευτιλιζει τελειως το νησί,και εσεις να κλεινετε το στομα και τα ματια σας.Μονο η ρουφα καταφερνει να τον ξευτιλιζει.Και σαν νεοδημοκράτης που είμαι με ολο το συναφι και τις οικογενειες μας θα ακολουθήσουμε την αυριανη δημαρχο ιωαννα ρουφα.Εσεις νεοδημοκράτες δειλοι στα καβούκια σας.Η νεα δημοκρατια στην κω θα παει πατος.

  2. Το διοικητήριο είναι αχούρι Τα κρατητήρια βρωμάνε. Το επαρχείο είναι χειρότερο Και τα δικαστήρια έτοιμα να πέσουνε κάτω. Και εσείς αερολογείτε για τις περιουσίες σας και δεν βλέπετε το σπίτι σας. Δίνεται πεντακόσια χιλιάρικα και εκατομμύρια απο δω και από κει και ένα νέο κτίριο δεν είστε ικανοί να φτιάξετε. Να γιατί λένε ότι ευτυχώς που ήραθανε και οι Ιταλοί. ΝΤΡΟΠΗ

  3. Με την ηθική στη δημόσια ζωή θα ασχοληθείτε;; Κάθε μέρα βλέπετε έντιμους πολίτες να τους σέρνουν στα δικαστήρια οι Κυριτσαίοι. Θα κάνετε κάτι η θα ασχολείστε μόνο με την τσέπη σας.

  4. Εδώ καταστρέφονται τα δάση μας από τις αρρώστιες και εσείς κυτάτε την πάρτη σας.

  5. Συμφωνώ με το παραπάνω σχολιαστή. Πήγατε στο Επαρχείο όπου για τέσσερα χρόνια στεγάζεται εκεί ο Έπαρχός σας. Συναντήσατε τα στελέχη του Δικηγορικού μας συλλόγου Σίγουρα γνωρίζεται την κατάσταση του Ιταλικού κτιρίου και ενώ δώσατε πεντακόσια χιλιάρικα για τον κήπο του Ιπποκράτη δεν μιλάτε για αυτό το ακατάλληλο κτίριο. Τι να πω Κάντε κάτι. Αρκετά η Ρόδος.

  6. Αυτή την Ελλάδα έφτιαξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι επιχειρματίες να ευημερούν με δισελατομμύρια στις ξένες τράπεζες και στις Οφσόρ και οι επιχειρήσεις να χρωστάνε και να πρωχεύουν. ΔΕΣ την χαλυβουργικά και τον Αγγελόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ