ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Ο Δήμος Κω έχει σχέδιο για την κρουαζιέρα, χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη της Πολιτείας

23
636

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Ο Δήμος Κω έχει σχέδιο για την κρουαζιέρα, χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη της Πολιτείας.”

Στο συνέδριο με θέμα την επόμενη μέρα του ελληνικού Cluster κρουαζιέρας, που διοργανώθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης που ήταν μάλιστα μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Κοκκαλάκης.

Ο κ. Κυρίτσης έκανε ειδική αναφορά για την περίπτωση της Κω επισημαίνοντας ότι σε νησιά που μετατρέπονται σε χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, η κρουαζιέρα φεύγει, παραθέτοντας το παράδειγμα της Κω, της Λέσβου και της Χίου και στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας που το επιβεβαιώνουν.

Αναφέρθηκε επίσης στο δεύτερο πλήγμα που υπέστη η κρουαζιέρα στην Κω με το μεγάλο σεισμό του Ιουλίου του 2017, που κατέστρεψε εντελώς τις λιμενικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές για την κρουαζιέρα, μεταξύ των οποίων και το κτίριο επιβατών αλλά και τις εγκαταστάσεις Σένγκεν.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις άμεσες ενέργειες που έκανε ο Δήμος λέγοντας:

Σε πρώτη φάση, δημιουργήσαμε σε χρόνο-ρεκόρ, με τις δικές μας δυνάμεις και δικούς μας πόρους, νέες εγκαταστάσεις για την πύλη Σένγκεν.

Με δεδομένο ότι υπήρχε πλέον πρόβλημα προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων τα οποία έπρεπε να είναι αρόδου, δημιουργήσαμε μια νέα υποδομή για να προσεγγίζουν τα tenders (λάντζες) και να αποβιβάζουν τους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Σε χώρο που υπήρχε η δυνατότητα παροχής όλων των διευκολύνσεων, όπως υπηρεσίες ασφάλειας, στέγαστρο, χώρος στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία κ.α

Κάπως έτσι καταφέραμε να έχουμε 9 μεγάλα κρουαζιερόπλοια το 2018.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαμε ούτε ένα.”

Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι επείγει το ζήτημα της ανακατασκευής των λιμενικών εγκαταστάσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, αφού υπάρχει πίεση των εταιρειών που θέλουν να γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει για να προγραμματίσουν τα δρομολόγια τους αλλά και γιατί αποτελεί προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε μια στρατηγική ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υλοποιείται ήδη η εκπόνηση του πρώτου master plan για το λιμάνι της Κω, στο οποίο κυριαρχεί η στόχευση για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας προκειμένου να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων για να έχουν τη δυνατότητα προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων αλλά και να λειτουργούν με ευελιξία και να έχουν τη δυνατότητα διάθεσης μέρους των εσόδων τους για δράσεις τουριστικής προβολής στην κρουαζιέρα. Να μπορούν τα Λιμενικά Ταμεία να παραχωρούν λιμενικές εγκαταστάσεις σε εταιρείες κρουαζιέρας που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε έργα και υποδομές για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και να αναλάβουν τη διαχείρισή τους.

Μιλάμε για ένα σύνολο υπηρεσιών για τις οποίες χρειάζεται τεχνογνωσία, εξειδίκευση, προσωπικό. Η λύση είναι η εκχώρηση αυτών των υπηρεσιών σε έμπειρους διαχειριστές τερματικών σταθμών κρουαζιέρας. Η κατασκευή των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων για την κρουαζιέρα και το κτίριο του τερματικού σταθμού, δεν φτάνουν από μόνα τους.” ανέφερε ο κ. Κυρίτσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια δράση που θα υλοποιήσει ο Δήμος μετά την ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων και συνδέεται με την παροχή χρηστικής πληροφορίας, μέσω κινητού τηλεφώνου, στον επιβάτη του κρουαζιεροπλοίου που έρχεται στην Κω. Ο χρόνος αναμονής του τουρίστα αυτής της κατηγορίας είναι μερικές ώρες, για αυτό και ο Δήμος θα παρέχει πληροφοριακό υλικό και χρηστικές πληροφορίες στον επιβάτη της κρουαζιέρας μέσω mobile εφαρμογών. Ουσιαστικά δηλαδή θα πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό που θα παρέχει πληροφορίες και επιλογές στον επισκέπτη της κρουαζιέρας. Προανήγγειλε μάλιστα τη μελέτη για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Η Κως έχει ισχυρή τουριστική ταυτότητα και μέρος αυτής της ταυτότητας είναι και ο χαρακτηρισμός του νησιού, ως προορισμού για την κρουαζιέρα. Αυτά είναι για εμάς και επιλογή αλλά και προτεραιότητα.” κατέληξε, κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα πρώτα χρόνια της κρίσης και σε δύσκολες στιγμές η διέξοδος μιας κοινωνίας μεταξύ των άλλων ήταν και ο μόλος κρουαζιεροπλοίων που θα ήτανε ακόμα μια πηγή προσέλκυσης τουριστών και θα βοηθούσε την οικονομία. Τότε ο κ. Φάκκος ως πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου με τις οικονομίες του συνέταξε την μελέτη πλήρη και ολοκληρωμένη και μάζεψε και τρία εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του με προϋπολογισμό τεσσεράμιση εκατομμύρια. Τότε θα θυμάται ο φίλος κ. Κιάρης, στην aegian, τις καθημερινές απαιτήσεις των πολιτών και τα ερωτήματα τους για τον μόλο και την χλεύη που υπέστην ο Μιλτιάδης από τους οπαδούς του κ. Κυρίτση. Ο κ. Κυρίτσης έγινε Δήμαρχος πήρε την μελέτη, πήρε και τα χρήματα και αν είδατε εσείς το έργο το είδα και εγώ. Και έρχεται σήμερα, μετά από πέντε χρόνια ξεδιάντροπα να μας πει ότι η Κως χρειάζεται πολιτικές για κρουαζιερόπλοια και τις προωθεί. ΕΛΕΟΣ μας περνα για βλάκες.

  2. Πήγε ο Κοκκαλάκης στο συνέδριο για την κρουαζιέρα. Και μας εκπροσώπησε επάξια. χι χι χι

  3. Μπροστά μπροστά πηγαίνανε η κυρία και η κύριοι που καταδικάστηκαν για δόλο και τρέχανε από τα παζάκια τους αγάπη και αισιοδοξία ώστε να απολύσουν και άλλους.

  4. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ .ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 100% !!!

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 4.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 100%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΑΜΙΑΝΤΟΣ ,LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ LIDL FRAPORT ΤΟ INCLUSIVE.

  5. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Η πρόταση της Δύναμης Αλλαγής για τον μόλο κρουαζιερόπλοιων ΤΟ 2009!!!!ΠΑΛΙ ΘΑΑΑΑΑΑ

    Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

  6. Ο άνθρωπος δεν έχει τον θεό του. Ζητά από την Κυβέρνηση να του επιτρέψει να συνεργάζεται με ιδιώτες στα λιμάνια. Τι να πει κανείς. Έβαλε χέρι στα χωράφια, στις παραλίες και στα κτίρια, τώρα θέλει να βάλει χέρι και στη θάλασσα.

  7. Ψάχνω να τον βρω να που πει πόσα εκατομμύρια χρωστούνε στη ΔΕΥΑΚ οι δικοί του γιατί μου λένε ότι είναι πάνω από οκτώ. Και να μου πει επίσης πόσες δεκάδες χιλιάρικα πήρανε οι χασοδίκες δικηγόροι εξ Αθηνών παρ αρείω πάγκο.

  8. Το κλείσανε το δρομάκι στο Ακταίον. Παλιά λέει ήτανε κλειστό και ο Βέγγος καθότανε στην κουμούλα. Κλείσανε και τον παραλιακό δρόμο και ετοιμάζονται να πάρους και την πολεμική σκάλα. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

  9. Με ψέματα πάει να κερδίσει τις εκλογές. Αλλά από την στιγμή που έχει καταδικαστεί για δόλο από τα δικαστήρια όλοι τον έχουνε πάρει χαμπάρι.

  10. ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;; ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ;; ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΤΕΛ;;;

  11. Όλα τα λά…..για του ΣΥΡΙΖΑ και του οράματος κολλημένοι στα πληκτρολόγια .
    Ο Μάιος είναι κοντά . ΣΥΡΙΖΑ 4% και όραμα 7% στις εκλογές

  12. Το μυαλό του είναι αλλού, ξέρετε εσείς, και ξεχνά ότι έλεγε τα ίδια και πριν από δέκα χρόνια

  13. Με το ΧΟΤΣΠΟΤ τα κρουαζιερόπλοια φεύγουν αλλά οι τουρίστες αυξάνονται. Ότι και να πεις είναι λίγο.

  14. όλα αυτά που χρεώνει ο Κυρίτσης το δήμο θα τα πληρωσουμε εμείς οι απλοί δημότες που μετράμε το ευρώ. Αυτοί καλά τρώνε και κάνουν μαγκιές με το ταμείο του δήμου. Ειδικά στο Δηρας τα χρέη έχουν φτάσει το μισό εκατομμύριο και τα ανεβάζουν κάθε μέρα αφού οι οφειλές τοκίζονται. Ποιός θα τα πληρώσει αυτά; οι καταδικασμένoι για δόλο και σκοπιμότητα τι έχουν να πουν;

  15. Ο Κοκκαλάκης στο συνέδριο μπορείτε να μου πείτε τι είπε;; Ο μαγάλος έριξε την ευθύνη για την κατάντια μας στο ΧΟΤΣΠΟΤ και στον σεισμό. Ο κύριος Κοκκαλάκης αλήθεια τι είπε;;

  16. …ΓΕΩΡΓΙΕ.
    -ΜΑΖΕΨΕΣ 10.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ,
    -ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,
    -ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑ
    ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ(ΒΛΕΠΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ),
    -ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΟΥ (ΜΥΛΩΝΑΣ) ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ
    ΤΗΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΙΚΩ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ
    ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΤΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΒΡΙΣΕΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ.
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΗΜΑΞΕΣ ΓΙΩΡΓΟ!

  17. Ζητά από την Κυβέρνηση να επιτρέπουν στα λιμενικά ταμεία να ξοδεύουν χρήματα για τουριστικές διαφημίσεις. Αυτό και αν είναι θράσος. Πήγανε στη Βραζηλία. Πήγανε στην Αυστραλία. Πήγανε στο Λίβανο. Πήγανε στο Ντουμπάι. Πήγανε στον Καναδά. Πήγανε στην Πετρούπολη. Πήγανε και στην Αλάσκα να φέρουν τάχα μου τουρίστες και δεν τους φτάνει θέλουνε να πάνε και στον Άρη να φέρουνε Αρειανούς.

  18. Ο Μαιοςέρχεται, ετοιμαστειτε για κρουαζιέρα όλοι οι ακόλουθοι Γεωργιου. Άντε γιατί καλά τη βγαλατε έως τώρα, ώρα για νέο αιμα μπας και δούμε προκοπή. Βρε ουστ από δω…….

  19. (τον μικρο λέω) πάρε το ISUZU να κάνεις τις τελευταίες βόλτες σου γιατί σε λίγο θα πρέπει να πληρώνεις τα καυσιμα απο τη δική σου τζέπη! Πάρε επίσης χαμπάρι οτι τόσο καιρο ο μεγάλος Γεώργιος σε δουλεύει! Ενδόμυχα το ξέρεις αλλα δεν πρέπει να το παραδεχτείς!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ