«Βελτίωση, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου»

0
352

ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

Στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Κω-Νισύρου-Αστυπάλαιας στις 30 Οκτωβρίου 2018 εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω-Νισύρου, για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση, επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου».

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης του ιδίου έργου με το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017-2020, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), ΣΑΕ 367 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Με την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης ξεκινούν οι εργασίες μελέτης και κατασκευής του λιμανιού Μανδρακίου που αφορά στην κατασκευή νέου μώλου στον υπάρχοντα λιμένα, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και γενικά κάθε απαραίτητη εργασία που συμβάλλει στην βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Μανδράκι του Δήμου Νισύρου, με στόχο την προστασία των πλοίων κατά τον ελλιμενισμό. Ταυτόχρονα η κατασκευή του λιμανιού θα συμβάλει στην πολιτική προστασία καθώς το ηφαίστειο της Νισύρου θεωρείται ενεργό και απαιτείται λιμένας εξόδου για την υλοποίηση σχεδίου εκκένωσης του νησιού.

Η αναβάθμιση  του λιμένα στο Μανδράκι θα πολλαπλασιάσει την επισκεψιμότητα του νησιού και γενικά θα διευκολύνει την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στο νησί, θα διευκολύνει την λειτουργία των ιαματικών λουτρών δημοτικών και ιδιωτικών και γενικά θα δώσει σοβαρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Νισύρου.

Η βελτίωση και επέκταση του λιμανιού ήταν στρατηγικός στόχος στον σχεδιασμό ης Δημοτικής Αρχής. Η διάρκεια των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου που αναφερεται στην Προγραμματική Σύμβαση είναι 2 έτη.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα ευοδωθούν οι πόθοι όλων των Νισύριων για την δημιουργία ασφαλούς λιμανιού στη Νίσυρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ