Γιώργος Θεοφιλίδης: ο απολογισμός της δημοτικής αρχής είναι βαρύς, ακριβοπληρωμένος και μη ανεκτός πλέον από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών

18
1460

Γιώργος Θεοφιλίδης: ο απολογισμός της δημοτικής αρχής είναι βαρύς, ακριβοπληρωμένος και μη ανεκτός πλέον από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών

Το σχέδιο και οι προτάσεις για τα δημοτικά τέλη του έτους 2019, όπως κατατέθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κω, αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν την κατ’ εξακολούθηση αστοχία στην οικονομική-εισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή.

Οι υπέρογκες αυξήσεις που συνεχίζουν να πληρώνουν οι δημότες έχουν δημιουργήσει πλεονάσματα πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι εξαγγελλόμενες «προεκλογικές» μειώσεις όπως κατατίθενται, είναι απατηλές για την τσέπη των δημοτών.

Πέρα από το μεταναστευτικό, πέρα από τον μεγάλο σεισμό, πέρα από την εκτεταμένη εθνική οικονομική ύφεση, πέρα από την ζημιογόνα τουριστική πρακτική του Δήμου την τελευταία τετραετία, πέρα από την αποδυνάμωση του πρωτογενή τομέα και της παραγωγής, οι δημότες καλούνται και πληρώνουν πολλά περισσότερα από αυτά που πρέπει.

Εάν βέβαια οι υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας που απολαμβάνουν οι δημότες ήταν ενός κάποιου ανεκτού επιπέδου, ίσως και να δικαιολογούνταν τα υπέρογκα ποσά που έχουν πληρώσει για ανταποδοτικά οφέλη. Όμως και αυτά τα οφέλη δεν είναι ούτε ορατά, ούτε αντιληπτά πλέον. Και δεν είναι ορατά λόγο του ισχνού δημοτικού φωτισμού αλλά και τις δυσοσμίας που αναβλύζει κατά μήκος του νησιού από τις «παροχές» καθαριότητας και «υγειονομικής ταφής» των απορριμμάτων.

Όταν μέχρι και το 2014 οι Κώοι δημότες πλήρωναν περίπου το 50% των σημερινών δημοτικών τελών και παράλληλα απολάμβαναν ανταποδοτικά οφέλη πολύ υψηλότερης ποιότητας από αυτά που χρυσοπληρώνουν σήμερα, το συμπέρασμα είναι απλό. Η οικονομική πολιτική αλλά και η διαχείριση των υπηρεσιών του Ενιαίου Δήμου Κω φθίνει και πάσχει επικίνδυνα.

Επίσης, η δημιουργία μιας στρεβλής εικόνας «παχουλού» Δήμου που προβάλλεται στις οθόνες των νέων υπουργικών σχεδιασμών της Κεντρικής Διοίκησης, με ότι αυτό συνεπάγεται, μέχρι και μειώσεις κρατικών επιχορηγήσεων.

Μετά από τέσσερα χρόνια διοίκησης της σημερινής Δημοτική Αρχής, ο απολογισμός είναι βαρύς, ακριβοπληρωμένος και μη ανεκτός πλέον από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών.

Γιώργος Θεοφιλίδης

Οικονομολόγος

Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής

ΌΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.00.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 60%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  2. Ενδεικτικά αναφέρουμε ποιες αυξήσεις επέβαλαν στα τέλη από το 2014 μέχρι και σήμερα; Συγκεκριμένα για τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού:Αύξηση 20% στις κατοικίες για τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & ΗρακλειδώνΑύξηση 60% στα γραφεία και καταστήματα για τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & Ηρακλειδών και αύξηση 32,4% για τη Δημοτική Ενότητα Κω.Αύξηση 127% στις εμπορικές και επαγγελματικές αποθήκες για τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & ΗρακλειδώνΑύξηση 120% στα ξενοδοχεία και διαμερίσματα μέχρι 3000 τ.μ. για τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & Ηρακλειδών και αύξηση 32,4% για τη Δημοτική Ενότητα ΚωΑύξηση 10% στα ξενοδοχεία άνω των 3000 τ.μ. για τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & ΗρακλειδώνΗ δε αύξηση την οποία η Ένωση Ξενοδόχων καταγγέλλει ως παράνομη αφορά στους χώρους ύπνου των ξενοδοχείων και φτάνει το 109% για τις Δημοτικές Ενότητες Δικαίου & Ηρακλειδών και το 50% για τη Δημοτική Ενότητα Κω.Θυμίζουμε επίσης την επιβολή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων ο οποίος δεν υφίστατο μέχρι το 2014 στις ενότητες Δικαίου και Ηρακλειδών.

  3. Βρε που ειναι οι εποχες που με ……………………..ειναι μικρο το νησι και δεν εχουν περασει πολλα χρονια.

    • το σχολιο σου κοπηκε γιατι αυτο που εγραψες ειναι σαν το ο κοσμος το εχει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι..και ο κοσμος ξερει καλα τα παλια κολπα επι Καισερλη και ας τα εσβησαν στο σχολιο..

  4. κ. Θεοφυλλιδη μου, δε γνωρίζω τι βλέπεις εσύ (με στραμμένο το βλέμμα σου σε καρέκλα), εγώ πάντως βλέπω έναν Κιάρη να κάνει έργο στη Δευακ, έναν Ζερβό στα σχολεία, έναν Γερασκλή στην αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία. Βλέπω έναν Δήμο με έργα, όχι με «οράματα». Βλέπω το 2ο ΓΕΛ να λειτουργεί, το 1ο Γυμνάσιο να παραδίδεται το Γενάρη, το 1ο ΓΕΛ το καλοκαίρι. Βλέπω ακτινολογικό στο νοσοκομείο. Βλέπω ανακατασκευή και αναβάθμιση του υδρευτικού δικτύου. Βλέπω νέο κτήριο Λυκείου Ζηπαριου από το νέο έτος. Βλέπω 3ο Γυμνάσιο. Από τη δική σας πλευρά βλέπω μιζέρια, ζήλεια, κακία απέναντι σε ό,τι καλό έχει συμβεί στο νησί. Βλέπω αντεκδίκηση στο βλέμμα σας και βόλεψη των δικών σας παιδιών (που τα εκμεταλλεύεστε ή τους ταζετε θέσεις κιόλας, βλ. Ροποκη) αδιαφορώντας για τα άλλα νέα και πιο ικανά παιδιά της Κω. Τέλος, αλήθεια, έχετε προτείνει ποτέ μια ρεαλιστική λύση? ή είστε αντίδραση σε όλα μόνο???

    • γιατί με τα συνηθισμένα δεν γίνεται… αυτό που παίρνεις είναι πολύ σκληρό… εκτός αν είναι απλά μία, δύο , δέκα, εκατό απευθείας αναθέσεις… μόνο έτσι τα βλέπεις όλα αυτά

    • Ποσα περνεις για να τα γραφεις αυτα; τα θα θα θα θα θα θα ξεχασες. πεντε χρονια τωρα μονο πλατιες αναπλαθει ο απερχομενος. εχει τσακωθει με ολους και δινει απευθειας αναθεσεις. εσενα που σε βολεψε;

    • φίλε τα χεις μπερδέψει τα πράγματα, δεν εξηγείτε αλλιώς, εκτός και δε ζεις στην Κω

    • Αυτά που βλέπεις φίλε δημότη Κω, εγώ δεν τα βλέπω γιατί τα θεωρώ δεδομένα και αυτονόητα! Αυτονόητα είναι και το θέμα της υγείας και το θέμα της παιδείας (έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τον σεισμό και χαιρόμαστε που ΘΑ γίνουν;;;).. Δεν βλέπω ούτε τρίτο γυμνάσιο, ούτε νέο κτήριο στο Ζιπάρι! Όταν πρώτα ο Θεός τα δω (έστω να ξεκινάνε!) θα μιλήσω αλλιώς…
      Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα λεγόμενα του κυρίου Θεοφιλίδη, ας αφήσουμε τα νέα παιδιά να μιλήσουν! (Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, Κυρίτση είχα ψηφίσει – δεν θα ξαναγίνει! – έχω λοιπόν απαιτήσεις από δαύτους!)

  5. Αμφιβάλω με όλη αυτή την προβολή νέων (στην πολιτική) ατόμων που ακολουθούν τα ίχνη των παλαιών.
    Το νησί είναι μικρό και δεν μπορούμε να είμαστε χωρισμένοι.

  6. Βλέπει λέει ένα ακτινολογικό!!! Βλέπει δηλαδή ένα θαύμα. Βλέπει λέει και το Λύκειο Ζυπαρίου. Και δεν βλέπει τον Ιδιώτη. Βλέπει λέι τον Κιάρη. Και δεν βλέπει τα 8 εκατομμύρια χρέη. Άσε τον Ζερβό και τον Γερασκλή. Μάλλον κρατά τις φωτογραφίες τους από την προεκλογική περίοδο.

  7. Εντάξει ρε παιδιά εκτός από κτηματομεσίτης είμαι και εργολάβος. Άσε που έχω και δικούς μου μηχανικός ναλλά άμα λάχει έχω και δικηγόρους από την Αθήνα και μάλιστα όπως λένε παρ αρείο πάγγο.

  8. Η Ρουφα είναι υπέρ στα Ηοτ Σποτ καταστροφή για το Νησί !!!! Μαύρο και αυτοί που είναι μαζί της ,

  9. Βλέπω σχόλια άλλα κι άλλα. Για αυτά που λέει ο κ. Θεοφιλίδης δεν βλέπω σχόλια. Δεν υπάρχει αντίλογος από τους ανώνυμους; Τόσο δίκιο έχει που λέτε άλλα κι άλλα; Όσο για το HOT SPOT είναι έργο Κυρίτση. Σταματήστε πια αυτή την καραμέλα. Δεύτερη θητεία Κυρίτση = HOT SPOT. Έχει να δείξει και κανένα άλλο έργο; Εκτός αν ήταν η Ρούφα δήμαρχος και δεν το ξέρω. Ήταν;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ