Μιχάλης Γιωργαλλής: O ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΟΡΕΨΕ … (ΦΩΤΟ)

22
2378

O ΖΟΡΜΠΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΟΡΕΨΕ …

Δεν ήθελε να μας χορέψει αφού ευτυχώς η κακοκαιρία πέρασε ποιο βόρεια και μας πήρε ξυστά … Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει όλοι μας να είμαστε σε μια ετοιμότητα τόσο προσωπικά παίρνοντας τα απαραίτητα μετρά όσο και των αρμοδίων υπηρεσιών.

Στο νησί μας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των τελευταίων ετών πάνω από περίπου 15 χρονιά ακούει στο όνομα (Επαρχιακός Δρόμος – πρώην Μαρινοπούλου, σημερινό Σκλαβενίτη) δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην διέλευση των οχημάτων.

Με την παραμικρή βροχή εγκλωβίζονται οχήματα, μηχανάκια, λες και έχει δημιουργηθεί ένας ποταμός στην μέση του δρόμου και καταλήγει σε μια λίμνη οπού εκεί συγκεντρώνεται όλο το νερό και όλα αυτά στο κεντρικότερο σημείο του νησιού.

Έχει γίνει το σλόγκαν τις εποχής παντού!!! Συνδημότες μας κάνουν ζωντανή σύνδεση μέσω Facebook από το σημείο, στα καφενεία, στα σπίτια, στα Μ.Μ.Ε. ακούς να λένε μετά από μια βροχή τι έγινε πλημύρισε ο Μαρινόπουλος ?????

Εδώ λοιπόν μπαίνει και το μεγάλο ερώτημα ??

Ποιος έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα ??

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα ??

Και αν κάποιος έχει την πρόθεση να κάνει μια παρέμβαση (μελέτη βελτίωσης αποκατάστασης για την απορροή των νερών)

Είναι απαράδεχτο και εξωφρενικό το πρόβλημα αυτό να σέρνεται εδώ και μια 15ετία και κάνεις να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και πρωτοβουλία να γίνει μια παρέμβαση.

Δεν νομίζω όμως ότι πρέπει κάποιος να είναι επιστήμονας για να εντοπίσει τα απλά και αυτονόητα που δυστυχώς στην χωρά μας μπαίνουμε πολύ στην φιλοσοφία, ιδεολογία και πολύ θα! θα! θα! πολλά θα και τίποτα στην ουσία άμεσα και γρήγορα, δεν μπορεί τόσα χρονιά κάποιοι να μην γνωρίζουν ή να κάνουν πως δεν βλέπουν, πολλές ασκήσεις επιχάρτου όχι όμως στην πραγματικότητα και στην ουσία του προβλήματος …

– Εδώ λοιπόν θα ήθελα να κάνω κάποιες προσωπικές μου επισημάνσεις για το σημερινό πρόβλημα στο σημείο.

1) Ξεκινώντας από την είσοδο του σημερινού εργοταξίου του Δήμου και τον δρόμο πρώην σφαγεία τα νερά κατεβαίνουν ως «χείμαρρος» δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει κανάλι με σχάρα για να απορροφούνται τα νερά έτσι ώστε να μην καταλήγουν ένα μεγάλο μέρος τους που σήμερα καταλήγει στη μέση του δρόμου και κατεύθυνση προς χωριά στη μέση του δρόμου .

2) κατευθυνόμενος κάποιος από Κω προς χωριά και ποιο συγκεκριμένα αμέσως μετά από την είσοδο του εργοταξίου εκεί που ο δρόμος ξεκινάει σε μια ευθεία ο δρόμοςε ως τον Σκλαβενίτη η δεξιά πλευρά διαπιστώνεις ότι η κλήση του δρόμου είναι προς τον βορά προς θάλασσα ενώ το κανάλι που είναι αριστερά για την απορροή των νερών είναι σε ακριβώς αντίθετη κλήση … εδώ λοιπόν χρειάζεται ένας τάπητας σε όλη την ευθεία του δρόμου και η κλήση του δρόμου θα πρέπει να είναι προς νοτιά δηλαδή από απο βορρά προς νότο έτσι ώστε τα νερά να συγκεντρώνονται στο κανάλι με μια φυσική ροη καθώς σήμερα δεν υπάρχει η σωστή κλήση.

3) Το σημείο μηδέν με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ακριβώς εδώ στην είσοδο του γηπέδου Φιλίνος εκεί λοιπόν εκτός από την κλήση του δρόμου εκεί δημιουργεί μια λεκάνη, χωρίς διέξοδο για τα νερά και θα παρατηρήσω εδώ το εξής ότι το κανάλι σε εκείνο ακριβώς το σημείο υψομετρικά είναι στο ίδιο επίπεδο με τον δρόμο με αποτέλεσμα το κανάλι να μην είναι λειτουργικό για την απορροή .

4) Το κανάλι που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά κατεβαίνοντας από χωριά προς Κω θα έπρεπε στο σημείο εκείνο να έχει βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα και ψηλά από το Εργοτάξιο να ξεκινάει από ένα βάθος Α και καταλήγοντας στο ύψος του Φιλίνου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος από το ΕΚΟ βενζινάδικο ως τέρμα τουλάχιστον με ένα βάθος 4 και 5 μέτρων, ταυτόχρονα οι ράμπες εισόδου στα καταστήματα οι τσιμεντένιες θα έπρεπε να ήταν με μεγάλα τούμπα τσιμέντου και όχι όπως τα σημερινά με ένα σωλήνα φ200…. δηλ. το υπάρχων κανάλι ομβρίων χρειάζεται ολική αποκατάσταση για την σωστή λειτουργία.

– Γνωρίζω ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες πρέπει όμως να ξεκινήσει άμεσα μια μελέτη για να λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί όλους τους οδηγούς του νησιού και φυσικά να υπάρξει ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Δεν χρειάζεται κόπο, πολιτική απόφαση χρειάζεται.

Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στο αρχείο του κ. Έπαρχου και του κ. Περιφερειάρχη με την αισιοδοξία να γίνει κάτι σύντομα.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΑΧΑΧΑ 300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΗ STON NAYTIKO OMILO ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ.ΧΑΧΑΧΑ.

  2. Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από τον θάνατο του Στρατηγού Παττακού.Το 2005, είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω τον αγνό και άδολο Στρατιώτη της Ελλάδος Στυλιανό Παττακό. Ήτο Απρίλιος και του πήρα μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την εφημερίδα «Σημαία» των Καλαμών. Τότε ήτο 93 ετών.Εθαύμασα το μυαλό του, που ήταν «ξουράφι», το μνημονικό του* και κυρίως το… σπίτι του, εις το οποίον ελήφθη η συνέντευξη. «Είναι κτισμένο το 1928 και το έχω πάρει προίκα από την γυναίκα μου. Το μόνο περιουσιακό μου στοιχείο…».Σπίτι παλιό, φτωχικό, με ξύλινες σκάλες, τις οποίες κατέβηκε ο ευγενέστατος και ακούραστος Στυλιανός Παττακός δις: μία για να με προϋπαντήσει και μία για να με ξεπροβοδίσει. Στα Πατήσια ήταν, δίπλα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, δεν εύρισκε ησυχία από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήταν ο μόνος πρώην Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως στην σύγχρονη ελληνική ιστορία που διέμενε σ’ ένα τόσο ταπεινό σπίτι και σε μια τόσο λαϊκή περιοχή.Φτάνει αυτό για να καταλάβουμε τι άνθρωπος ήταν!https://ethnikismos.net/2018/10/08/για-τον-αλησμονητο-στυλιανο-παττακο-2/

  3. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ!

    Σε θρίαμβο των Εθνικιστών εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Βραζιλία.
    Ο υποψήφιος του Κοινωνικού Κόμματος, Jair Bolsonero, έλαβε το εντυπωσιακό 46,27% των ψήφων έναντι του 28,95% του αριστερού υποψηφίου Fernando Haddad του κόμματος των Εργατών.
    Ο Μπολσονέρο δεσμεύτηκε «να σκουπίσει» τα κόμματα εξουσίας και «να τα στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Να σημειωθεί πως πριν από ένα μήνα ο ηγέτης των Εθνικιστών επέζησε έπειτα από μια δολοφονική απόπειρα αριστεριστών κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως η εγκληματική ενέργεια γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, καθώς οι Βραζιλιάνοι κατάλαβαν τι παιχνίδι παίζεται και ανέβασαν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Μπολσονάρο.
    Οι τελικές εκλογές μεταξύ των δύο υποψηφίων θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.
    Μούγκα τώρα, μαρξιστικά σκουπίδια!

  4. Βρε Μιχαλη μια απορια οι μεταγραφές δημοτικων εργαζομενων ποτε τελειώνουν;;;
    Να αναδείξεις τις αδικίες που υπάρχουν μέσα στο εργοτάξιο που χώνονται στα γραφεία εις βάρος άλλων.
    Αυτά να πεις και μετά να.τραβας φωτογραφίες,ποιος θα τα πει αυτός;

  5. Μόνο σου τα σκέφτεσαι η σε βάζει ο Μαραγκός να τα γράφεις?
    Η πολιτική προστασία είναι έτοιμη σου λένε μετά.

  6. Ο φίλος μου το Μιχαλάκι έχει το ίδιο κουσούρι με εμένα. Του αρέσει να γράφει.

    Τα γραπτά όμως μένουν. Μένουν και δείχνουν τον χαρακτήρα, την αξιοπιστία, τις αρχές, τη συνέπεια ή τις τέλειες κυβιστήσεις.

    Σου στέλνω φίλε Μιχάλη την ανοιχτή επιστολή που έστειλες στον πρώην δήμαρχο Ηρακλειδών κο Μπίλλη, τότε που τον μάλωνες για την στήριξη του στον Γιώργο Κυρίτση το 2010.

    Και μη ξεχάσεις να πεις ένα ακόμα ευχαριστώ στο κοινό μας φίλο και σημερινό Δήμαρχο της Κω.

    Φιλικά,

    Βαγγέλης Τζόγιας

    • ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΑ ΤΖΟΓΙΑ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟΨΗ…Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΛΟΓΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ…ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΕΣΥ? ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ?ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΥΡΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ….ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΞΑΝΑ ΞΥΠΝΑ…ΥΓ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ? ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΔΡΟΜΟ ΤΙΓΚΑΚΙ ΜΑΡΜΑΡΙ Η ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΤΙΑΡΙΑ ΠΙΣΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΘΕΛΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΕΙ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ….

  7. Διέξοδος υπάρχει για να φεύγουν τά νερά αλλά κάποιοι φρόντισαν να τον κλείσουν με μπετόν.συμφωνο με αυτό που λέτε αλλά θα στα εξηγήσει καλύτερα ο έπαρχος που τα είδε αυτοπροσώπως

  8. γεια σου Μιχάλη.
    Ερώτησα στην ΔΕΥΑΚ και μου είπαν οτι δεν μπορούν να ανοίξουν τα φρεάτια πολύ πιο πρίν την βροχή,
    γιατί θα φράξουν, ειδικά τα κοντινά στη θάλασσα. Πρέπει μόλις αρχίζει το ψιλόβροχο.

  9. ερχονται βροχες δεξια και αριστερα του δρομου στο ζηπαρι και συγκεκριμενα στην ταβερνα του Γιαλιζη μεχρι το Α.Β ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΟΧΟΥΛΑ θα πνιγουμε και δεν ειναι μονο εκει και μου λετε τωρα για εργα στον Μαρινοπουλο ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΝΤΕ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

  10. Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΗ ΚΩ.
    ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΔΕΥΑΚ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ;
    ΤΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΞΕΒΟΥΛΩΣΑΝ;
    ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΠΟΛΗ,ΜΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΠΛΕΟΝ!
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ,ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ,Η ΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΕΡΓΑ,ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ
    ΝΑ ΜΗ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ.

  11. ο Νομάρχης σου έκτισε το τότε ΜΙΚΟ, με συνεργούς τους υπηρεσιακούς από τη Νομαρχία που κανείς δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει (ούτε ο κάποτε Δήμαρχός σου Κ.Κ.) ενώ η τοπική κοινωνία ήξερε πως….. και μάλιστα χοντρά!

    • μερικές φορές σε μηνύματα σβήνονται συμπεριφορές όπως λαδώματα, ρουσφέτια κλπ

      αλλά είναι τόσο φανερά στην κοινωνία και κυρίως σε αυτούς που τα έδωσαν!

  12. υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Σε Μάνδρα, Ρόδο και εδώ είχαμε νεκρούς (στην Κω μόνο μία)

  13. Εγω λεω να αφήσετε ολοι εδω μεσα τις μλκιες που γραφετε και να δουμε λιγο τα προβληματα του νησιού μας μπας και τα φτιάξουμε κάποια στιγμή που δεν είναι μόνο οι δρόμοι αλλά και ο φωτισμός στους δρόμους ο οποίος έχω δει στύλους να φωτίζουν μέσα σε χωράφια στάβλους και λιβάδια και όχι μέσα στο δρόμο για να μπορούμε να δούμε το βράδυ και μιλάω μόνο για τον κεντρικό δρόμο αυτή τη στιγμή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ