Δήμος Κω: Αίτημα παραχώρησης της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου | Ζητά άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπερταμείο

10
1040

ΘΕΜΑ : “Ο Δήμος Κω κατέθεσε αίτημα παραχώρησης της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου και ζητά άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπερταμείο.”

Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Κυρίως όμως είναι ώρα να τελειώνουμε με την υποκρισία.

Ο Δήμος Κω, με έγγραφο που υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης, κατέθεσε σήμερα επισήμως αίτημα παραχώρησης της έκτασης του Ναυτικού Ομίλου και ζητά άμεση απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΕΤΑΔ, που αποτελεί θυγατρική του Υπερταμείου.

Στο αίτημα του Δήμου, που έχει αποσταλεί στον Υπουργό Οικονομικών και στον Πρόεδρο αλλά και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, αναφέρεται:

Ο Δήμος Κω με απόφαση του στο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου αποφάσισε να καταθέσει αίτημα προς την ΕΤΑΔ, που αποτελεί θυγατρική του Υπερταμείου, να παραχωρηθεί εκ νέου η συγκεκριμένη έκταση των 70 στρεμμάτων στο Δήμο της Κω.

Ζητούμε άμεση και υπεύθυνη απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα για το κατά πόσο η παραχώρηση αυτή μπορεί να γίνει είτε κατά κυριότητα είτε κατά χρήση στο Δήμο της Κω.

Υπάρχει ήδη μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου από την πλευρά του Δήμου η οποία και θα επικαιροποιηθεί.”

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω, επανέρχεται στο θέμα των 5 ακινήτων που διεκδικεί ο Δήμος Κω από τον Αύγουστο του 2015 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να έχει υπάρξει απάντηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κτήριο της 80 ΑΔΤΕ, το κτήριο του “Γραφείου Μηχανικού Κω”, το συγκρότημα κτηρίων στο Λινοπότι, το ακίνητο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καρδάμαινας και το κτήριο στην Κέφαλο, που στεγαζόταν παλαιότερα ο Αστυνομικός Σταθμός.

Είναι επίσης σημαντικό το ερώτημα που απευθύνει ο Δήμαρχος Κω προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, ζητώντας να πληροφορηθεί ποια από τα δημόσια ακίνητα που βρίσκονται στην Κω εντάχθηκαν στα 10.119 ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

Το αίτημα του Δήμου Κω κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου όλων των κομμάτων ενώ θα υπάρξει ενημέρωση, με σχετική επιστολή και των Προέδρων των κομμάτων.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέντε μήνες ύπνου και αδιαφορίας από τον ΚΥΡΙΤΣΗ, τώρα τον έπιασε η πρεμούρα για απαντήσεις...

    Φυσικά θα ξεβρακώσει την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπουλά Μπιρ Παρά τα ασημικά της χώρας σε διαπλεκόμενους επενδυτές… Θα ξεβρακώσει και τον ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ Κάπτεν Ηλία τον ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρο ΚΑΜΑΤΕΡΟ που μέχρι τώρα με αστείες ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών νομίζει ότι θα γλυτώσει το κράξιμο και τις υπόνοιες για κυβερνητική συναλλαγή στο ξεπούλημα της ΑΒΙΚΩ και τώρα στα 70 στρέμματα του ναυτικού ομίλου… Ο χρόνος θα δείξει ποιοι είναι οι νέοι επενδυτές – ιδιοκτήτες και ποια η αντιπαροχή σε Τεχνικά Γραφεία για μελέτες και επίβλεψη των έργων στην περιοχή…

    • ΑΒΙΚΩ.... Ακούγονται ονόματα αφήνοντας υπονοούμενα για μεθόδευση στις κινήσεις του Δήμου στην υπόθεση των 70 στρεμμάτων....

      Άμεσα θα πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες για τους νέους ιδιοκτήτες και ποιοι επώνυμοι Κώοι κρύβονται πίσω από το ξεπούλημα της με αδιαφάνεια από την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…. Θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την δημοτική αρχή, την αντιπολίτευση, τους κυβερνώντες του ΣφΥΡΙΖΑ και τοπικά…. Έχει ουρά διαπλοκής το θέμα και κάποιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν παραδάκι λίγο πριν πάνε στα αζήτητα;;;;; Μήπως οι δημοσιογράφοι της ΣΕΜΕΚ θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα πριν τις εκλογές του Μάη του 2019 και να ενημερωθούν άμεσα οι δημότες της Κω;;;;

      • Οι δημοσιογραφοι του ΣΕΜΕΚ ΣΙΩΠΟΥΝ!!! Σιγή ασυρμάτου,σε κάποια άλλη πόλη ο κυριος Γ.Χρυσουλάκης θα ηταν καλεσμένος παντου,όπως και η κυρία Ι.Ρουφα,στην Κω απλά δεν εδιαφέρονται οι δημοσιογράφοι μάλλον ή μπορει να μην υπάρχει χώρος στον εντυπο τύπο από τις ολοσέλιδες καταχωρησεις για δημοτικούς διαγωνισμούς.Το ίδιο και στο ρελευθερο ραδιοφωνο,η δευακ πληρωνει καλα για να ενημερωθεί ο ΖΗΠΑΡΙΩΤΗΣ πως μπορει να πληρωσει με κάρτα!!!Οσο για την πρωην δημοτική τηλεόραση να είναι καλά η μαρίνα μας που χρυσοπληρωνει….ξέρετε εσείς.

  2. Το υπουργείο Οικονομικών είναι θυγατρική του Υπερταμείου που αυτό ανήκει στους δανειστές μας.

  3. Αλλά ψήφισε αλλά ζητάει αλλά έχει συμφωνήσει…
    Γεώργιε Κυριτση δεν σε εμπιστευόμαστε πλέον

  4. Κυριτση επειδη το υφος της επιστολης σου ειναι ‘τζαμπα μαγκικο’ και ‘τσαμπουκαλιδικο’ θα μπορουσε καποιος να σου πει …ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ με ψευτομαγκιές;; Τοσο καιρο τι εκανες; Απο το 2017 ξερεις το προβλημα και εκανες την ‘παπια’ και αν δεν αντιδρουσε το ΤΕΕ , παλι την ‘παπια’ θα εκανες. Γιατι ΕΣΥ θελεις να το παρουν οι ‘φιλοι’ των ‘φιλων’,ω ‘αξια’-αγαπητοι ‘φιλοι’… Οτι και να ψευτοκανεις, οτι και να ψευτογραφεις, ενας ειναι ο ΣΤΟΧΟΣ σου ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ…το οικοπεδο να το παρουν οι…φιλοι σου. ΟΛΑ τα ΑΛΛΑ, λογια, επιστολες ‘η και μαζωξεις ειναι ΨΕΥΤΙΚΕΣ. Για να ΘΟΛΩΝΕΙΣ τα νερα και να ριχνεις ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ στους ΑΛΛΟΥΣ. για να λες στους αφελεις….ΕΓΩ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΩ αλλα ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΩ…

    • ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑ..ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΠΕΖΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
      ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ‘ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ,ΛΕΡΩΝΕΣΑΙ’
      ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??
      ΜΑΥΡΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ!

  5. ο μεγαλύτερος ψεύτης και υποκριτής είναι ο καλύτερος ΜΕΣΊΤΗΣ της Κω. Θα τα δώσει όλα στους φίλους του μέχρι να μας αδειάσει τη γωνιά

  6. Αν γίνει ξενοδοχείο ο Ναυτ 'Ομιλος ο Κυρίτσης και ο Καματερός δεν θα έχουν που να κρυφτούν

    Τόσο καιρό γιατί δεν μιλάγανε. ¨Εστω την τελευταία στιγμή μετά την παρέμβαση του ΤΕΕ ας γίνει κάτι να σωθεί αυτή η έκταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ