Δήμος Κω: Αύξηση-ρεκόρ τα έσοδα της δημοτικής συγκοινωνίας το 2018

9
679

ΘΕΜΑ : “Αύξηση-ρεκόρ τα έσοδα της δημοτικής συγκοινωνίας το 2018”

Θεαματική τάση ανόδου παρουσιάζουν τα έσοδα της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά και ο αριθμός των εισιτηρίων.

Η αύξηση των εσόδων τους μήνες Μάιο-Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο κινείται σε ποσοστό 22,85% σε σχέση με το 2017 και 29,70% σε σχέση με το 2016 ενώ σε απόλυτους αριθμούς τα έσοδα αυτούς τους μήνες ανήλθαν σε 784.952,59 ευρώ.

Με δεδομένο ότι ο Σεπτέμβριος κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα αν ο Οκτώβριος κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, υπολογίζεται ότι τα έσοδα του πενταμήνου Μαΐου-Οκτωβρίου θα ξεπεράσουν τα 1.100.000 ευρώ.

Καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση των εσόδων ήταν η ένταξη στο στόλο των δύο λεωφορείων που μισθώθηκαν για την καλοκαιρινή περίοδο και επέτρεψαν στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, εκτός από την πιο ποιοτική εξυπηρέτηση των επιβατών της, να προσθέσει 2 νέες γραμμές (1 απογευματινή και 1 πρωινή) αλλά και πολλά επιπλέον δρομολόγια στις ήδη υπάρχουσες.

Στους δύο μήνες λειτουργίας τους έχουν φέρει συνολικά 83.391,76 € στα ταμεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, (35.954,25 € η φυσούνα που ανέλαβε την νέα γραμμή και 47.437,51 το 12μετρο που ανέλαβε υπάρχουσα γραμμή με περισσότερα δρομολόγια).

Αν είχαν εγκριθεί νωρίτερα οι προσλήψεις οδηγών από την Πολιτεία είναι δεδομένο ότι τα έσοδα θα ήταν ακόμα περισσότερα ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι καταγράφεται και αύξηση των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε η κα Πη ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ?

    Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε η κα Πη ως πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τον Σεπτέμβριο του 2014;;
    Τροποποίησε τον προϋπολογισμό του 2014 για να εξασφαλίσει τον μηνιαίο μισθό της!
    Δεν διανοείτο να χάσει τους 4 μήνες του 2014! (θυμίζουμε ότι ανέλαβαν Σεπτέμβριο του 2014 και ότι η προηγούμενη πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ ήταν άμισθη άρα η τροποποίηση ήταν . )
    Ποια ήταν η δεύτερη απόφαση που έλαβε;
    Ψήφισε την ωριαία αποζημίωση τόσο τη δική της όσο και των μελών του δ/σ για τις παρουσίες της στα διοικητικά συμβούλια!Αυτά είναι τα νέα ήθη που εισήγαγε στο χώρο της Πρόνοιας η κα Πη. Οι Κώοι πολίτες άραγε μπορούν να είναι υπερήφανοι και να δικαιολογήσουν τα 42.000 ευρώ μισθούς της θητείας σας ,τις ωριαίες αποζημιώσεις σας, και προπάντων τα ήθη που εισάγατε στην πολιτική ζωή του τόπου;https://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/193576/orama-echei-taftistei-psema-giati-den-irthe-sto-rantevou-pou-tin-kalesame-savvato/

  2. τρελλο παρτυ οι ιδιωτες με τα τρενακια του δημου χαχαχα ου ρε κοπριτες χαχαχα

  3. Τι εχουν να πουν ο κ. Κυρίτσης και η κ. Πη για αυτήν την εικόνα του κέντρου της πόλης

    Τι εχουν να πουν ο κύριος Κυρίτσης και η κυρία Πη για αυτήν την εικόνα του κέντρου της πόλης?
    Ο δήμαρχος ταξιδεύει τακτικά στις ευρωπαικές πόλεις και βλέπει τις πινακίδες και στάσεις λεωφορείων που υπάρχουν.Μόνο δελτία τύπου για εργα και στο νησί οι στάσεις των λεωφορείων και οι ενημερωτικές πινακίδες είναι σε μαύρα χάλια.
    4 χρόνια εγκαταλείψατε το νησί στον αυτόματο πιλότο.
    https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/197508/anagnostis-echoun-poun-kyritsis-kai-gia-aftin-tin-eikona-tou-kentrou-tis-polis/

  4. Βασω μού να αφαιρέσεις το κοστος της μίσθωσης και συντήρησής των μισθωμενων λεοφωρειων.Γιατι από μαθηματικά δεν σκαμπαζεις και πολλά.

    • ΝΑ’ΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ,ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ.
      ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ..ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕ!
      ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ-ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ,ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΣΕΝΑ. ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ Η ΔΕΑΣ-ΚΕΑΣ-ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ-ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΦΕΤΟΣ..ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΔΗΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ!!!ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟΝΟΥΜΕΡΟ??? ΤΟΛΜΑΣ???ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!

  5. Η ΡΟΔΑ τα τελευταία δύο χρόνια απέκτησε, με χρήματα του δικού της προϋπολογισμού, πέντε νέα λεωφορεία, εκσυγχρονίζοντας το στόλο της ενώ αναμένεται να παραλάβει δύο ακόμη ηλεκτροκίνητα. Επιπλέον με το πρόγραμμα leasing θα αποκτήσει άλλα 10 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.https://www.aegeanews.gr/news/en-dodekaniso/197102/tin-eksairesi-tis-roda-apo-nomoschedio-pou-eisigeitai-sti-vouli-ilias-kamateros-zitise-dimarchos-rodou-kamateros-nisiotiki-politiki-einai-dikaioma-kai-ochi-filanthropi/

    • Πέντε «ΝΕΑ» όχι καινούρια. Όταν πήγε η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ να πάρει 2 ΝΕΑ και όχι καινούρια στην αρχή τοηυ χρόνου με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό όλοι κράζατε. Τώρα θαυμάζετε την Ρόδα. Όσο για τα ηλεκτροκίνητα αυτά είναι άλλη ιστορία, καθίστε να έρθουν εκεί….

  6. Καλό θα ήταν πάντως να αυξηθούν τα δρομολόγια από Δελφίνια προς Μεσαριά γιατί τα έχουν μειώσει. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μήνα Σεπτέμβριο να είναι κάθε μιάμιση ώρα. Πληρώνουμε τις μηνιαίες κάρτες μας και δεν εξυπηρετούμεθα ακριβώς. Όχι μόνο να τα κονομάει ο Δήμος, αλλά να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των πολιτών αλλά και των τουριστών μας. Ετσι δείχνουμε καλή εικόνα και στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ