#Δίεση (αύξηση τελών): Το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο. Πέρυσι ήταν το «Τουριστικό Τέλος Ανάπτυξης»

17
304

Θέμα:  Αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας

 

Φαίνεται πως για τη Δημοτική Αρχή τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

 

Το ένα φιάσκο θα διαδέχεται το άλλο. Πέρυσι ήταν το λεγόμενο Τουριστικό Τέλος Ανάπτυξης. Προειδοποιήσαμε για το γεγονός ότι η επιβολή του είναι μη σύννομη και ότι θα εκπέσει από την Αποκεντρωμένη και εντέλει δικαιωθήκαμε.

 

Έπειτα, η Δημοτική Αρχή είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το προσφυγικό. Προειδοποιήσαμε, επίσης, ότι και αυτή η απόφαση στερείται νομικής τεκμηρίωσης και ότι το μόνο που θα καταφέρει είναι να μας γελοιοποιήσει ανά την ελληνική επικράτεια. Πράγμα που βεβαίως και έγινε.

 

Σήμερα, η Δημοτική Αρχή (που συνεχίζει να φαντασιώνεται ότι κυβερνά αυτόνομο κρατίδιο) αψηφώντας για ακόμη μία φορά την ελληνική νομοθεσία προβαίνει σε αυθαίρετες αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας. Είναι περιττό να πούμε ποια θα είναι η κατάληξη: με την πρώτη προσφυγή και αυτή η απόφαση θα εκπέσει. Ωστόσο, έχει αξία να επισημάνουμε μερικά σημεία από όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

 

Καταρχάς, το επιχείρημα ότι η Δημοτική Αρχή εξωθείται στις αυξήσεις των τελών εξαιτίας της παράτασης των συμβάσεων στους εργαζομένους της καθαριότητας είναι επιεικώς αστείο. Η έξτρα επιβάρυνση που αφορά τους συμβασιούχους μπορεί να καλυφθεί από άλλες πηγές χρηματοδότησης και όχι αναγκαστικά από τα ανταποδοτικά τέλη. Μια απεύθυνση προς το υπουργείο είναι αρκετή για να το επαληθεύσει κανείς.

 

Επιπλέον, από τα στοιχεία που κατέθεσε η οικονομική υπηρεσία του Δήμου προκύπτει το εξής: Για το προηγούμενο έτος, τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη υπολείπονται κατά 1.000.000 ευρώ σε σχέση με τα έξοδα. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει καταφανές πρόβλημα εισπραξιμότητας, αφού δεδομένης της κρίσης ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην αποδίδονται ούτε στο Δήμο τα αναλογούντα ποσά από τα τέλη καθαριότητας. Κατά συνέπεια, αν αρχικά κάποια συζήτηση έχει αξία, είναι η αλλαγή του τρόπου είσπραξης και όχι η επιβολή αυξήσεων.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο οικονομικό νοικοκύρεμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, δηλαδή στην περιστολή δαπανών που αφορούν στη συντήρηση και τα έξοδα κίνησης των οχημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης. Με τη σημερινή κατάσταση, για παράδειγμα, με 10 απορριμματοφόρα (χωρητικότητας 12-18 τόνων) να ανεβαίνουν στον ΧΥΤΑ και θεωρώντας ότι το καθένα καταναλώνει καθημερινά 20 ευρώ για τη διαδρομή Κως-ΧΥΤΑ-Κως, η ετήσια κατανάλωση αγγίζει τις 72.000 ευρώ. Ενώ με τον σταθμό μεταφόρτωσης και την εκμετάλλευση οχημάτων μεγαλύτερης χωρητικότητας (50 τόνων), τα δρομολόγια θα μειωθούν αναλόγως και συνεπώς η δαπάνη για τα καύσιμα σχεδόν θα υποτριπλασιαστεί, εξοικονομώντας περί τα 50.000 ευρώ ετησίως. Και αυτά δίχως να συνυπολογίσουμε την εξοικονόμηση από τις τεχνικές ζημιές και τις εργατοώρες, που αντιστοίχως μειώνονται με τη λειτουργία του σταθμού.

Όσον αφορά, τώρα, στον τρόπο χρέωσης των τελών, ως παράταξη έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτή τη δύσκολη εποχή επιβάλλεται το μεγάλο βάρος να το επωμίζονται οι οικονομικά εύρωστοι, όπως άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή. Όμως, η πολιτική βούληση πρέπει αφενός να υπακούει στους νόμους του κράτους, αφετέρου να λαμβάνει υπόψη ότι το νησί διήλθε μέσα από την προσφυγική κρίση με ανυπολόγιστες ζημιές για την τοπική οικονομία. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε αύξηση τελών, προτού ακόμα αναταχθεί η οικονομία του νησιού, είναι εξωφρενική.

Από κει και πέρα, και επειδή πρέπει κάποτε να γίνει λόγος για ένα δικαιότερο τρόπο χρέωσης των τελών, η  #Δίεση προτείνει  την αναπροσαρμογή των συντελεστών που αφορούν στους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων, κάτι που συνάδει απολύτως με την ελληνική νομοθεσία. Αντιλαμβάνεστε ότι με την αναπροσαρμογή αυτή, επιβαρύνονται περισσότερο οι μεγαλοξενοδοχειακές μονάδες και όχι οι γκαρσονιέρες και τα μικρά ξενοδοχεία της πόλης. Για να γίνει κατανοητό το ύψος της επιβάρυνσης, θα παραθέσουμε τρία παραδείγματα, αφού πρώτα ως υπόθεση εργασίας αυξήσουμε κατά 50%, από 4.51 σε 6.7, τον συντελεστή που αφορά στους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων, αφήνοντας ίδιο τον συντελεστή των χώρων ύπνου, και θα συγκρίνουμε την επιβάρυνση με αυτή που εισηγείται η Δημοτική Αρχή.

ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ

Ένα συγκρότημα από 20 γκαρσονιέρες έχει μόνο χώρους ύπνου και δεν έχει κοινόχρηστους. Άρα, με την αύξηση της Δημοτικής Αρχής:

20Χ 25τμ2 =500 μέτρα (με την αύξηση ο συντελεστής πηγαίνει στο 1,92) 500Χ1.92=960 €

Ενώ με αυτό που προτείνει η #Δίεση: 500Χ 1.28= 640€

Δηλαδή η αύξηση που επιβάλλει η Δημοτική Αρχή ανέρχεται στα 300€ ετησίως

ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Σύνολο τετραγωνικών μέτρων 30.000τμ2, από τα οποία, τα 22000τμ2 είναι για ύπνο και τα 8000τμ2 κοινόχρηστοι.

Α) με την αύξηση στους κοινόχρηστους χώρους σε 6,7 και τους χώρους ύπνου σταθερούς στο 1,28 (πρόταση #Δίεσης) θα είχαμε

22000Χ1,28=28.160 €

8.000Χ 6,7=53840 € ΣΥΝΟΛΟ 81.840

Β) Ενώ με την αύξηση της δημοτικής αρχής με 1,92 χώροι ύπνου και 4,51 στους κοινόχρηστους

22.000Χ1,92=42.240

8000Χ4,51=36080 Σύνολο 78.320

Σήμερα πληρώνει 22000Χ1,28=28.160 + 8000Χ4,51=36080, σύνολο: 64.240

Η μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με την αύξηση της δημοτικής αρχής θα πληρώσει 3.520€ λιγότερα από όσα θα πλήρωνε με την πρόταση της #Δίεσης.

ΜΙΚΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 50 ΔΩΜΑΤΙΩΝ

50 δωμάτια Χ25 τμ2 =1250 τμ2 οι χώροι ύπνου και 300τμ2 οι κοινόχρηστοι

Α) 1250Χ1,28= 1600 €

300Χ 6,7 = 2010 σύνολο 3610 (πρόταση #Δίεσης)

Β) 1250Χ1,92=2400€

300Χ4,51 =1353€ σύνολο 3.753 (με την αύξηση της ΔΑ)

Άρα και το μικρό ξενοδοχείο επιβαρύνεται 143€ περισσότερα με την αύξηση της δημοτικής αρχής σε σχέση με τη δική μας πρόταση.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Η πρότασή μας προϋποθέτει ότι η τοπική οικονομία του νησιού θα έχει αναταχθεί και δεν αφορά σε καμία περίπτωση το 2017.

Από τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι η αύξηση που εισηγείται η Δημοτική Αρχή ωφελεί μόνο τους μεγαλοξενοδόχους και πλήττει οριζόντια όλους τους άλλους, αφού για τις γκαρσονιέρες φθάνει μέχρι το 47%, για τα μικρά ξενοδοχεία το 27%, και για τα μεγάλα το 21%.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι κάποια στιγμή η δημοτική αρχή θα προβεί σε καταμέτρηση των πραγματικών επιφανειών των ξενοδοχείων, παρουσιάζοντάς μας τα αποτελέσματά της. Εδώ και 2 χρόνια εξαγγέλλει πως θα το κάνει χωρίς να έχει παρουσιάσει τίποτα.

Επίσης, οφείλει κάποια στιγμή να μας ενημερώσει για τις επιχειρήσεις που μπαίνουν στην ανακύκλωση και τα οφέλη του Δήμου, πλην του περιβαλλοντικού. Όπως επίσης για την κατάσταση του ΧΥΤΑ. Άραγε θα απαλλοτριώνουμε ένα όμορο χωράφι κάθε τρία χρόνια για να γίνεται επέκταση; Έτσι θα πορευτούμε;

Τέλος, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ξανασυζητήσουμε για τα τέλη στο ΔΣ, αφού η απόφαση της αύξησης τους, καθότι παράνομη, θα καταπέσει από την Αποκεντρωμένη. Ελπίζουμε η συζήτηση αυτή να συνοδευτεί από ένα πλήρες σχέδιο εξεύρεσης νέων πόρων για το Δήμο, και όχι από εισηγήσεις νομικά ατεκμηρίωτες, γραμμένες στο ποδάρι.

Σε κάθε περίπτωση η #Δίεση θα είναι εκεί να καταθέσει όπως πάντα τις προτάσεις της.

 

Για την δημ. παράταξη #Δίεση

Νίκος Τσακίρης – Γιάννης Ζερβός

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρώτο χτύπημα του Ν.Τραμπ κατά της Παγκοσμιοποίησης - «Ακυρώνω τις ΤΤΡ-ΤΤΙΡ» (βίντεο)http://www.pronews.gr

    O N.Tραμπ δύο μήνες πριν την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του έδωσε το πρώτο χτύπημα κατά της Παγκοσμιοποιήσης (ενός εύσχημου τίτλου για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων) ανακοινώνοντας με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα το οποίο δημοσίευσε χθες την δέσμευσή του ότι στις 20 Ιανουαρίου μια από τις πρώτες δράσεις του θα είναι η απόσυρση των ΗΠΑ από την Υπερειρηνική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (TPP) της συμφωνίας η οποία μαζί με την έτερη της ΤΤΙΡ (Υπερατλαντική ΗΠΑ-ΕΕ) θα καταργούσαν την εθνική κυριαρχία και τα εργασιακά δικαιώματα.

  2. 23.000.000 ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ;ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ!!

    ομιλος ξενοδοχειων χρωστα 6.000.000 ευρω στον δημο!!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΣΤΕ.ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΜΕΛΙ;

  3. ΑΣΧΕΤΩΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ. ΑΜΕΣΟ ΟΦΕΛΟΣ 2.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.

  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ Ο,5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ 2016 Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΑ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΠΩΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΛΠ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ;ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ; ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;ΜΗΠΩΣ ΓΛΥΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

  5. Ελεος.Τετοιους λογαριασμους κανετε εκει στο Συριζα γιαυτο διαλυσατε τη χωρα.Εχετε το θρασος και κανετε και ανακοινωσεις.Ξεφτυλες

  6. στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ..ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΥΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.

  7. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ… ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» 1

    Έγινε σήμερα το μεσημέρι η πανσαμιακή συγκέντρωση για το μέγα θέμα των λαθρομεταναστών, παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Σάμο.
    Στην αρχή της συγκέντρωσης διαβάστηκε επιστολή του μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου και εν συνεχεία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διάβασε σχετικό ψήφισμα.
    Έπειτα, τον λόγο πήραν κατά σειρά ο δήμαρχος του νησιού, ο αντιπεριφερειάρχης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Κώστας Κυριαζής.
    Οι ομιλητές τόνισαν ότι η Σάμος δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση, να υπάρχουν 6.000 μόνιμοι κάτοικοι και 2.500 «προσφυγάκια» – αναλογία 45%- σε χώρους που μετά βίας μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 750 άτομα.

  8. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ… ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» 2

    Μίλησαν επίσης για την καταστροφή του τουρισμού (βασικής πηγής εισοδήματος για τους Σαμιώτες – το 85% του ΑΕΠ της Σάμου), για το αίσθημα ασφαλείας που έχει κλονιστεί, για την απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και για τις πολυάριθμες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σκοπίμως η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου υλοποιεί σχέδιο να αφήσει μόνιμα στα νησιά χιλιάδες λαθρομετανάστες, παρά τη θέλησή τους. Και ότι πρέπει όλοι οι Σαμιώτες να αντιδράσουν για το μέλλον των επόμενων γενιών!
    (ΥΓ): Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν, απέτρεψαν την εμφάνιση του περιοδεύοντος παρακρατικού θιάσου των «αλληλέγγυων»…

  9. ΜΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ! 1

    Δεκάδες καταγγελίες έρχονται καθημερινά σε αρκετά Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφους της Σάμου, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο της Σάμου.
    Αποδέκτης και η εφημερίδα μας, όπου πάρα πολλοί πολίτες που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται το νοσοκομείο, καταγγέλλουν ότι η κατάσταση με την συμπεριφορά λαθρομεταναστών και συνοδών τους που ανήκουν σε Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που προστατεύουν λαθρομετανάστες) με αναίδεια και θράσος απαιτούν από γιατρούς και υπαλληλικό προσωπικό να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα πρώτα τους λαθρομετανάστες και κατόπιν τους λοιπούς αρρώστους!!!
    Μάλιστα υπήρξε καταγγελία και για περίπτωση λαθρομετανάστριας που για έναν απλό πονόδοντο απαιτούσαν μαζί με την διερμηνέα της (μέλος Μ.Κ.Ο.) να σταματήσουν γιατροί προγραμματισμένα ραντεβού προκειμένου να την κάνουν καλά!

  10. ΜΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ! 2

    Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνονται αποδεκτές οι απαιτήσεις τους καταγγέλλοντας (οι πολίτες) πως αυτό οφείλεται πιθανόν στις εντολές της διοίκησης!
    Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα μπάχαλο στο νοσοκομείο που παρέχει (μετά από κυβερνητικές εντολές) ΔΩΡΕΑΝ και σχεδόν τα πάντα σε λαθρομετανάστες, αντίθετα από τους Έλληνες κατοίκους της Σάμου που τους ξεζουμίζουν τόσα χρόνια παίρνοντάς τους και το τελευταίο σεντς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.
    Φυσικά για αυτή την κατάντια δεν φταίει μόνο η τωρινή διοίκηση, αλλά και οι προηγούμενες…για να μην παρεξηγηθούμε.
    Πηγή: i-samos.gr

  11. «Ούτε ένας» πρόσφυγας ή παράνομος μετανάστης δεν θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά, βάσει της συμφωνίας επαναπροώθησης που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ και την Τουρκία!
    Αυτό σημαίνει ότι όσοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στα νησιά και όσοι θα αφιχθούν από τα αφύλακτα σύνορα σε αυτά το επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκλωβιστούν μόνιμα στα νησιά αλλάζοντας προοπτικά την πληθυσμιακή σύνθεσή τους.
    Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα στις ομιλίες των αρμοδίων φορέων στο μεγάλο συλλαλητήριο των κατοίκων της Σάμου (δεν υπήρξε ούτε ένας εκρπόσωπος της ΝΔ, ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε του ΠΟταμιού…) στο οποίο διαβάστηκε επιστολή του μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου περιγράφηκε η τραγική κατάσταση από τον δήμαρχο Μιχάλης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για δυσβάσταχτο βάρος στους Σάμιους.

  12. «Από τη Σάμο έχουν περάσει από πέρυσι πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο χοτ-σποτ που, παρά την άρνηση του δήμου -και την διακοπή εργασιών που ζήτησε- η κυβέρνηση επέβαλε να φιλοξενηθεί σε δημόσιο χώρο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.500 άνθρωποι. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια αναλογία! 6.000 μόνιμοι κάτοικοι και 2.500 πρόσφυγες/μετανάστες!
    Η περίεργη απροθυμία της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από τις πολυάριθμες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο μας, προξενεί από ερωτηματικά σε όλους μας, έως όμως και θυμό σε ανθρώπους που ζουν από κοντά το πρόβλημα και, αρκετοί μάλιστα, συνεισφέρουν στην αντιμετώπισή του με πραγματικό ανθρωπισμό και γνήσιο αλτρουισμό’, είπε ο δήμαρχος Σάμου και έκανε λόγο για απουσία Κυβέρνησης, που τάζει, αλλά στο τέλος δεν κάνει τίποτε», σημείωσε.

  13. Το κομμα σου και κυβρνηση σου περισοριζει κατα 10% την επιχορηγηση στους δημους για το 2017.Πως θα καληψεις αυτη την απωλεια μικρε μαγε συριζαιε?Οπως την 13 συνταξη?Σταμ,ατηστε το λαικισμο και δουλευτε χαραμοφαηδες…τιποτα δεν δινεται τζαμπα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ