Οι προτάσεις του Οράματος για επιβολή τελών που αντισταθμίζουν την φορομπηχτική πολιτική της ΔA

14
306

 

Οι προτάσεις του Οράματος για επιβολή τελών που αντισταθμίζουν την φορομπηχτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής προς τον απλό Δημότη και τις μικρές επιχειρήσεις

Δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων που αφορούν σε ισοδύναμα μέτρα επιβολής τελών με στόχο την άμβλυνση της απώλειας εσόδων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την μη επιβάρυνση των δημοτών με αυξήσεις, κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη ΟΡΑΜΑ Κίνημα πολιτών Νήσου Κω στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 18/11.

Παραθέτουμε το βίντεο με την τοποθέτηση της επικεφαλής του Οράματος Ιωάννας Ρούφα καθώς και τα βασικά σημεία-προτάσεις της εισήγησης της:

  1. Επιβολή τελών σε ΔΕΗ και ΟΤΕ: με την 2958/2011 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά και την 268/02 σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μετά την μετατροπή της ΔΕΗ και του ΟΤΕ σε Α.Ε., οι επιχειρήσεις αυτές απώλεσαν την απαλλαγή τους από την μη καταβολή τέλους καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων. Ως εκ τούτου ο δήμος δύναται να επιβάλει τέλος σε: 

    • στύλους ΔΕΗ και ΟΤΕ ύψους 30 ευρώ ανά τεμ.

    • για υπόγεια  δίκτυα ΔΕΗ – ΟΤΕ 0,10 ευρώ ανά τρέχον μέτρο

    • για πίλαρ και καφάο 250 ευρώ ανά τεμ.

    • για τηλεφωνικούς θαλάμους 300 ευρώ.

  2. Επιβολή τέλους στα ταχυδρομικά κυτία των ΕΛΤΑ

  3. Τέλος Προστασίας Περιβάλλοντος μπορεί να επιβληθεί σε επιχειρήσεις που ρυπαίνουν και μολύνουν το περιβάλλον (ΔΕΗ, επιχειρήσεις ανακύκλωσης αυτοκινήτων – ηλεκτρικών συσκευών κλπ). Με δεδομένο επίσης ότι το αεροδρόμιο έχει πλέον ιδιωτικοποιηθεί  αντίστοιχο τέλος μπορεί ο Δήμος να επιβάλει στον νέο ιδιοκτήτη.

  4. Τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τα περιηγητικά τρένα. Όπως πληρώνουν όλες οι επιχειρήσεις του νησιού που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο για τις δραστηριότητές τους έτσι και τα τουριστικά τρένα οφείλουν να πληρώνουν τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τις αφετηρίες τους.

  5. Τέλος σε εταιρείες που προβάλλονται σε κοινόχρηστους χώρους δημοτικά περίπτερα δημοτικά κτήρια κλπ.

  6. Λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων  – Χρήση των υπόγειων κάδων που προμηθεύτηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

  7. Ανασχεδιασμός των διαδρομών που ακολουθούν τα απορριμματοφόρα με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμων.

  8. Ενοποίηση ηλεκτροφωτισμού – ενιαίος τύπος στύλου και λαμπτήρα (λάμπες led)

  9. Αξιοποίηση της κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ προκειμένου να μειωθεί το κόστος  μισθοδοσίας.

  10. Αξιοποίηση των 100.000 ευρώ – χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος για την επιβάρυνση από το μεταναστευτικό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΕΙΣΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑ ΡΟΥΦΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,

  2. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ; ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  3. 23.000.000 ! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΠΟΙΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ;ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ!! ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΕΣΕΙΣ;

    ομιλος ξενοδοχειων χρωστα 6.000.000 ευρω στον δημο!!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ ΦΟΡΟΛΑΙΛΑΠΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΕΙΣΤΕ.ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΜΕΛΙ;

  4. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΕΣΕΙΣ;ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ FRAPORT ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 3.000.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΟΧΛΗΣΗΣ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΚΛΠ.ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΝΟΜΟΣγια την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους του νόμου 1828/89 αρθρ.25 παραγρ.14 .ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ Η FRAPORT ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΑΛΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΣΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!!ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛ0Σ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠ[ΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΠΩΣ LIDL, ΑΒ,ΔΕΗ,ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΛΠ.ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ.

  5. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ

    ΑΣΧΕΤΩΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ. ΑΜΕΣΟ ΟΦΕΛΟΣ 2.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.

  6. η κυρια ΡΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ .ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΕΔ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ 400 ΕΥΡΩ ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ .

    • Εσύ πρέπει να σαι μεγάλος γκαου..ή μήπως κυριτσολαλακας;

  7. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ Ο,5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ 2016 Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΣΤΑ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΠΩΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΛΠ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ;ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ; ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;ΜΗΠΩΣ ΓΛΥΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

  8. ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, πλησίασε ένα 12χρονο κορίτσι που εκείνη την ώρα έπαιζε με άλλα παιδιά στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος και δείχνοντας ένα ερωτικό βίντεο από το κινητό του τηλέφωνο, επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος του κοριτσιού.
    Ο 26χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, άρχισε να θωπεύει την 12χρονη στα γεννητικά της όργανα και άλλα σημεία του σώματός της. Η ανήλικη κατάφερε να ξεφύγει και αμέσως ειδοποίησε τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους την αστυνομία.
    Η 12χρονη περιέγραψε το δράστη στους αστυνομικούς του Α.Τ. Βλαχιώτη και αυτοί με τη βοήθεια της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Ο 26χρονος Πακιστανός αναγνωρίστηκε από το θύμα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.http://www.makeleio.gr
    Apela.gr

  9. ο κυριτσης διεψευσε οτι εβαλε φορο στα τουριστικα.τους απεκαλεσε κουκουλοφορους του διαδυκτιου.ΠΟΙΟΣ;

    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

  10. Ο εβραίος σαν φτωχάνει τα παλιά τεφτέρια πιάνει και ο Δήμος σαν φτωχάνει πάντα φόρους βάνει.ΦΟΡΟΙ,ΦΟΡΟΙ,ΦΟΡΟΙ καμιά πρόταση για ανάπτυξη;

  11. κυρία Ρούφα κουράστημα να μετράω στύλους από το πρωί[ΣΤΟΥΛΟΥΣ τους λένε οι Καλύμνιοι],τι σου φταίνε οι καημένοι και τους κυνηγάς;αυτοί τη δουλειά τους μια χαρά την κάνουν και μην τους φορτώνεις; παραπάνω γιατί λαγός την φτέρη έσειε κακό του κεφαλιού του.Κοινόχρηστοι χώροι[αφετηρια για τραινάκια,σταθμός ΚΤΕΛ,σταθμοί ταξί,δημοτικοί χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων]αυτούς εννοείς;καλά ξεμπερδέματα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ