Ν. Μυλωνάς: Ο τουρισμός ανθεί! οι άνθρωποι πεθαίνουν! Ο εργασιακός μεσαίωνας στις μεγάλες επιχειρήσεις της Κω,

18
742

ΘΕΜΑ: ο τουρισμός ανθεί! οι άνθρωποι πεθαίνουν!

Ο εργασιακός μεσαίωνας στις μεγάλες επιχειρήσεις της Κω

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Β. Δωδεκανήσου για το θάνατο εργαζόμενου την ώρα της δουλειάς σε μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο της Κω, έθεσε το ζητημα της απουσίας ελέγχων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στο νησί μας. Ταυτόχρονα μπαίνει το θεμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στα μεγάλα ξενοδοχεία. Ένα ξενοδοχείο 500 κλινών απασχολεί 100 εργαζόμενους και συνιστά μια κοινότητα που απαιτεί μια μόνιμη ιατρική υποδομή. Προσθέτουμε ένα ακόμη πραγματικό γεγονός : ‘’ ήρθε επί τέλους το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο ξενοδοχείο που δουλεύω για έλεγχο! Που να δεις τι έγινε! Έτρεχαν δεξιά κι αριστερά τα στελέχη της επιχείρησης ψάχνοντας τους ανασφάλιστους Βούλγαρους, Πολωνούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και τους έκρυψαν στο υπόγειο’’! Το θέμα των εργασιακών σχέσεων στον ξενοδοχειακό τομέα του νησιού μας είναι τεράστιο και η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι καθόλου τιμητική. Διαβάστε 17-7-2018 Spiegel on line «Φαινόμενα σύγχρονης δουλείας και ακραίας εκμετάλλευσης στον ελληνικό τουρισμό». https://p.dw.com/p/2glCu?maca=el-EMail-sharing

  1. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με 25-30 ευρώ την μέρα χωρίς να πληρώνονται ρεπό, αργίες, υπερωρίες και σε χωρίς να τηρείται το 8-ωρο! Αυτό σημαίνει 900 ευρώ τον μήνα για εργασία 5-6 μηνών (συνολικό ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ συν τα ψίχουλα ανεργίας)

  2. Οι λεγόμενοι νεαροί μετεκπαιδευόμενοι με 300 ευρώ τον μήνα και ανασφάλιστοι. (Επί ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ένα πλαφόν για το maximum ποσοστό ‘’εκπαιδευομένων’’ που γιαυτό έχουν περιοριστεί).

  3. Οι tour operators φέρνουν από την χώρα τους ενοικιαζόμενους οι οποίοι δεν ασφαλίζονται, ο μέσος μισθός τους είναι 500 ευρώ τον μήνα και το ωράριο από το πρωί ως το βράδυ!

  4. Οι Ασιάτες, Πακιστανοί, Ιρακινοί κλπ που μένουν χρόνια στην Κω δουλεύουν με μισθό 500 ευρώ, ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να πάρουν κανένα βοήθημα γιατί δεν ..υπάρχουν!

  5. Η νέα δεξαμενή εργαζομένων στα ξενοδοχεία προέρχεται από το …ανεπιθύμητο hotspot αφού οι φιλοξενούμενοι του με μέση αμοιβή τα 500 ευρώ τον μήνα δουλεύουν με ελεύθερα ωράρια!

Τα κοινωνικά προβλήματα από αυτήν την κατάσταση είναι πολλά:

Α) Είναι η χρυσή εποχή των επιχειρήσεων του κλάδου αφού όλο αυτό το πλέγμα οδήγησε στην μείωση του λειτουργικού εργατικού κόστους. Το αποτέλεσμα είναι να σημειώνονται πολύ υψηλά ποσοστά κέρδους της τάξεως του 20% επί του τζίρου!

Β) οι εργαζόμενοι στον κλάδο αποτελούν το 35% της εργατικής τάξης στην Κω. Οι μειωμένες αμοιβές τους οδηγούν σε μειωμένη καταναλωτική τους ικανότητα με συνέπειες ύφεσης στην τοπική αγορά.

Γ) οι σκληρές συνθήκες εργασίας έχουν διώξει στους μόνιμους κατοίκους από τον χώρο, που πλέον περιορίζονται στην πλήρωση διοικητικών θέσεων εργασίας με αποτέλεσμα τοπική ανεργία.

Δ) η μικρή και μεσαία οικογενειακή επιχείρηση η οποία δεν μπορεί να δουλέψει με τους όρους της μεγάλης επιχείρησης αφού δεν προσλάβει εργαζομένους των κατηγοριών μειωμένου κόστους. Έτσι δημιουργείται ‘’τοπικός αθέμιτος’’ ανταγωνισμός.

Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί της Κω υποχρεούνται να επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία του νησιού:

Α) να εφαρμόζουν τα διεθνή στάνταρτ εργασιακών συνθηκών

Β) να σέβονται το περιβάλλον (πισίνες με θαλασσινό νερό, μετρητές στις γεωτρήσεις τους, τριτοβάθμιοι βιολογικοί, ανακύκλωση απορριμμάτων)

Γ) να ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα προμηθευόμενοι προϊόντα από τους παραγωγούς του νησιού.

Δ) να χρηματοδοτούν πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ε) με ευθύνη του Δήμου να δημοσιεύεται κατ έτος κατάλογος κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς των τοπικών επιχειρήσεων ώστε να λειτουργεί ως κίνητρο ανάδειξης του κοινωνικού τους ρόλου.

Ζ) επί πλέον να ασκηθούν οι αρμοδιότητες του Δήμου Ν. 3463/2006 (άρθ 75 «Απασχόληση») που είναι:

α. τοπικά σχέδια και προγράμματα για την απασχόληση και κοινωνική ενσωμάτωση ανέργων.

β. ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης με την λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης

γ. Συμβολή στην απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής τους με τη δημιουργία Δημοτικών και Κοινοτικών Γραφείων Ενημέρωσης για την Απασχόληση.

Ζ) οι πολιτικές του δυνάμεις του Δήμου μας πρέπει να βρουν τρόπους άσκησης πίεσης στις επιχειρήσεις στα θέματα της εργασίας και του περιβάλλοντος εκμεταλλευόμενοι την πολιτική τους ισχύ.

Ν. Μυλωνάς

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτές είναι τοποθετήσεις κ.Μυλωνά,στοχευμένες στην ωμή αληθινή πραγματικότητα και όχι το κλείσιμο της Κουντουριώτου.

    Αυτά είναι απ τα θέματα,που απασχολούν πραγματικά την Κοινωνία μας,αφορούν όλους!!!!Και όχι τους απολαμβάνοντες τα μοχίτο στα Παραλιακά ,που θέλουν τσιφλίκι το Κέντρο.Υπάρχουν και χειρότερα παραδείγματα για το καθεστώς των All Inclussive,που βέβαια είναι προϊόντα Τοπικής Διαφθοράς. Είστε ο μόνος που καταγγέλλει ,όταν όλοι οι υπόλοιποι κάνουν αόριστες αναφορές για το θεαθήναι..Έφεραν εταιρεία απ την Αθήνα για να διαχειριστεί επικοινωνιακά την φήμη τους οι ελεεινοί απ την γαλέρα που πέθανε ο άνθρωπος,ενώ οι άλλοι που κτύπησαν τον εργαζόμενο τους ,τον σπίλωσαν.Που είναι οι αρχές όμως,που;;;;

    • Γράφει, γράφει….παντός καιρού και παράταξης γιαλατζί αριστερά

      • ..προτιμώ να τα λέει κάποιος με αποδείξεις.Όλοι βαρεθήκαμε τις υποθέσεις με την Αίγλη,με τα τρενάκια,με τα αγάλματα,με την Δημοτική Τηλεόραση …κουραστήκαμε.Υπάρχει και ένα μέρος του πληθυσμού που παλεύει 12ωρα για 500 ευρώ επί πέντε μήνες και πρέπει να ζήσει διαιρώντας το ποσό αυτό διά 12!!!Δεν περιστρέφεται το σύμπαν μόνο γύρω απ τους βολεψάκηδες,ούτε γύρω απ αυτούς που δεν κατάλαβαν ότι τα πάντα άλλαξαν.Ας βάλουν 12 κάμερες τριγύρω απ τους χασομέρηδες,να δούνε τι τραβάει ο Υπάλληλος All Incl.Και να μάθει ο κόσμος ότι έχουν γίνει άπειρα περιστατικά ,που δεν Θάβονται. Απόπειρες βιασμού καμαριέρηδων,ξυλοκόπημα μπάρμαν που δεν έβαζε ποτά,αφού έκλεισε το μπαρ,Λιποθυμίες σερβιτόρων με περίοδο,σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου,πάρα πολλά!!!!Αλλά αφού το ‘σύστημα’ σιωπά…αυτό λέμε για την διαφθορά.κ.Πρόεδρε του Νοσοκομείου,πόσες κλείσεις για πλύσεις στομάχου έχετε?Μπορείτε να τα δείξετε στους συμπολίτες σας?(ένα παράδειγμα)…

  2. Όλα όσα λες είναι σωστά. Αλλά τα συντρόφια σου τα τρία τελευταία χρόνια όχι μόνο δε διόρθωσαν την κατάσταση, αλλα την έκαναν χειρότερη, όπως ακριβώς την περιγράφεις. Η αριστερά σου, είναι απλώς το όπιο του λαού, να τον κοιμιζετε και να του υποσχεστε οτιδήποτε εσείς οι αριστεροί δεν πραγματοποιείτε ακόμη και όταν είστε κυβέρνηση. Νίκο μου, σε εκτιμώ γιατί διαχωρησες τη θέση σου, αλλά αργά. Τα συντρόφια σου υποστηρίζουν ακόμη τη δοσιλογη αριστερή κυβέρνησή σας. Μη σου λέω ονόματα τώρα. Το πρόβλημα λύνεται με μια πατριωτική Λαϊκή κυβέρνηση που θα εντάξει στους κόλπους της κάθε μη διαπλεκόμενο αριστεροδεξιό που τα κονομησε επί Παπανδρέου και τώρα το παίζει επαναστάτης. Εσύ προς τα πού προσβλέπεις Νίκο μου??? Που στοχεύεις γράφοντας όλα αυτά??? Μήπως στην πολιτική σου επιβίωση??? Πάση θυσία???? Λέγε λέγε κάτι θα μείνει… και τα «βόδια» θα με ξαναψηφίσουν. Σανό λοιπόν, ρίξε άφθονο, βόδια υπάρχουν και στην Κω…!!!!

  3. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  4. ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

    ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ,tΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ,ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .ΜΟΝΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Η Κως κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει ψηλά.ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ!!
    ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΜΟΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΥΓΚΕΣ.

  5. //info-war.gr/οι-ξενοδοχοϋπάλληλοι-κέρκυρας-απαντ/

    Έπρεπε να επέμβει το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων..Λαθρεμπόριο,φοροδιαφυγή,διαφθορά,αθέμιτος,υπόγειος ανταγωνισμός,ξέπλυμα χρήματος,κατασπατάληση Φυσικών πόρων,αδιαφάνεια,περιβαντολογικά εγκλήματα ,Καταστρατήγηση Εργατικών νόμων,εργατικών δικαιωμάτων,διαφυγή τεραστίων ποσών στο εξωτερικό…..Ένα κράμα εγκληματικό,αλλά για την χρεωκοπία φταίει ο …τυροπιτάς.Μαζί τα φάγαμε.Πόσοι την περιμένουν αυτήν την Δημοσιοϋπαλληλική αξιολόγηση.

  6. Την περασμένη Πέμπτη συνέβη ένα περιστατικό στο Μουσείο Βυζαντινών αρχαιοτήτων ,που δείχνει που πάμε

    ..Κάτι Κυρίες άπλωσαν σε Βυζαντινά κειμήλια,ανεκτίμητης αξίας λάδι,αλλά για την Κονιόρδου ,δεν ήταν βανδαλισμός,είπε το άτομο αυτό ότι ήταν υπερβολή η έκταση του περιστατικού ,Άπλωσαν λάδι και φύλλα δάφνης σε κάποια εκθέματα. Μπορεί να μην προκάλεσαν θραύση, αλλά το λάδι απορροφάται απο το ξύλο και δε βγαίνει με τίποτα. Ο Κοπτικός σταυρός του 6ου αιώνα ας πούμε τελείωσε, απορρόφησε το λάδι και δεν πρόκειται να καθαριστεί ποτέ. Μιλάμε ότι είναι για δέσιμο όλοι τους,αν άπλωναν τραχανά,ή έψηναν κουλούρια,μπορεί να χαιρόταν κιόλας.Έτσι και για κάποιους,μια παιδική χαρά..τα κάνει αόρατα !!!!

  7. ..αλλά των υπαλλήλων All Inclussive ,πότε Νικόλα θα σταματήσει η κακοποίηση ;
    https://www.newsone.gr/paraxena/telos-i-kakopoiisi-gaidoyrion-sta-ellinika-nisia-me-ypoyrgiki-apofasi/ Ας μην περιμένουμε απ τους λιμασμένους Ευρωπαίους να ευαισθητοποιηθούν…αυτοί μόνο κ@ράδες με το μέτρο αφήνουν.

  8. Μόνο άρρωστες και παρανοϊκές κοινωνίες παραιτούνται οικιοθελώς από την επικράτεια τους και αφήνουν ξένους να την καταλάβουν. Βέβαια όλοι αυτοί οι άρρωστοι και παρανοϊκοί υποκρίνονται ότι αγαπούν τους ξένους. Αναρωτιόμαστε αν κάποιος που μισεί τον εαυτό του, την φυλή του, την κουλτούρα του, την ταυτότητα του ή τον ίδιο του τον λαό μπορεί να αγαπά κάποιον ξένο; Ούτε οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες το πιστεύουν αυτό. Εν τούτοις η «ανθρωπιστική» συμπεριφορά όλων αυτών των παρανοϊκών (ας θυμηθούμε τα καλωσορίσματα στην Λέσβο) είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας παρακμιακής κοινωνίας που δεν θέλει να καταλάβει ότι οι λαθρομετανάστες παίρνουν σταδιακά το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους και σε λίγο θα καθορίζουν την πορεία του ελληνικού πλοίου. Ήδη βήματα αυτής της πορείας είναι ορατά, βήματα διοικητικά, νομοθετικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Πρέπει κάποιος να είναι εντελώς ηλίθιος και να πάσχει σωματικά και διανοητικά ώστε να μην έχει παρατηρήσει αυτή την πορεία.

  9. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, η οποία επιδιώκεται από στοές, λέσχες, εκκλησίες, την οικονομία και την πολιτική, στοχεύει σήμερα σε μια μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών που θεωρείται «πολιτικά ορθή», όμως βιολογικά ορθή δεν θα γίνει ούτε σήμερα ούτε αύριο. Διότι αυτή η ανταλλαγή πληθυσμών δεν σημαίνει ειρήνη και δικαιοσύνη, αλλά βία και αδικία. Η ιστορία είναι άφθαρτος μάρτυρας περί αυτού. Το γεγονός ότι εξακολουθεί και επιδιώκεται αυτή η πολυπολιτισμική κοινωνία επιμόνως έχει δυο βασικούς λόγους: Την σιωνιστική κυριαρχία και το κέρδος.Είναι καταπληκτικό ότι η ισότητα, επίκληση της οποίας γίνεται και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, εξακολουθεί να λατρεύεται από τους κοινωνικά άρρωστους και ηλίθιους ως νόμος της φύσης, παρ’ όλο που η φύση δεν έχει να επιδείξει κάτι τέτοιο. Ως γνωστόν πρώτος φυσικός νόμος είναι η υποταγή και η εξάρτηση. Τουτέστιν αν κάποιος προσκαλεί ή δέχεται λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα γίνουν αριθμητικά ισχυρότεροι, δεν θα επιζήσει. Επειδή η ελευθερία είναι ασυμβίβαστη με την αδυναμία.

  10. ο ρεύμα των λαθρομεταναστών συνεχίζει αδιάκοπα να ρέει προς την Ελλάδα, μια ροή ανθρώπων που θα είναι ασταμάτητη αν συνεχίσουν οι προδότες πολιτικάντηδες να προσδιορίζουν το μέλλον μας. Οι λαθρομετανάστες όμως δεν είναι μόνο μια ροή μεμονωμένων ατόμων, είναι κάτι πολύ περισσότερο και κάτι που δυστυχώς υποτιμάται. Πέραν από μεμονωμένα άτομα είναι και συλλογικότητες.Κάθε ένας από τους λαθρομετανάστες είναι μέρος μιας πνευματικής και βιολογική συλλογικότητας, όπως φυλή, θρησκεία, λαός, κοινότητα. Αυτή η συλλογικότητα έρχεται αντιμέτωπη με την δική μας, η οποία όμως έχει αλλοιωθεί μέσα στην ατομικότητα της κοινωνίας μας και από την προπαγάνδα των εξαρτημένων μέσων ενημέρωσης. Αυτή η απώλεια της συλλογικότητας μας μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της επικράτειας μας.https://ethnikismos.net/2018/08/20/προσ-εκεινουσ-που-εχουν-ξεχασει-να-σκε/

  11. Απορία .Γιατί λέτε για τα μεγάλα ξενοδοχεία;Στα μικρά δεν ξέρετε τι γίνεται;Πολύ χειρότερα από τα μεγάλα.Ασχετοι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται τα πάντα κατακλευοντα προσωπικό και πελάτες.

    • Επηρεάζουν δραματικά την Οικονομία του νησιού,την Εθνική Οικονομία,το οικοσύστημα και είναι εντελώς στρεβλή η ανάπτυξη τους καθώς και η ύπαρξη τους.αν παράδειγμα έχουμε 2 ακόμα ανυδρους χειμώνες θα πούμε το νερό νεράκι,και τα οφέλη είναι κ@ράδες με το κιλό.

  12. ΕΣΥ ΉΣΟΥΝ ΕΚΠΡΌΣΩΠΌΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΆΚΤΗΣ
    ΤΟΥ ΦΑΚΈΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΌΓΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΒΡΈΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…..
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΉ ΠΡΟΘΈΣΗ ΣΟΥ …
    ΑΛΉΘΕΙΑ ΠΌΣΟ ΠΟΎΛΗΣΕΣ ΑΚΊΝΗΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ;;; ΣΤΟ ΜΙΣΟ ;;;;;

  13. Όλοι διαπιστώνουν, όλοι έχουν άποψη, τον ξενοδόχο δεν τον ρωτάει κανένας. Ο Μυλωνάς βλέπει κέρδη 20% και αγνοεί τον ΕΦΚΑ, την εφορία, το φουσκωμένο ρεύμα και νερό. Κάνει υπολογισμούς της πλάκας και βγάζει και συμπεράσματα. Το χειρότερο δε όλων είναι ότι ποτέ δεν απαντάει στα σχόλια αλλά συνεχίζει ακάθεκτος την …ρολογία του από εβδομάδα σε εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ