Η. Καματερός: Ευχάριστη έκπληξη η πρόσκληση μου στο ΔΣ. Τα έργα που προωθούμε για την Κω…

12
425

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κ. Μυλωνά, έστειλε την παρακάτω επιστολή για τη συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου με θέμα το Πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έτους 2017, για να διαβαστεί στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  η οποία όμως δε διαβάστηκε

Προς: κ. Νίκο Μυλωνά

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Κύριε πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στις σημαντικές συνεδριάσεις του συμβουλίου σας, στις 18 και 27 Νοεμβρίου.

Γνωρίζετε ότι καθημερινά ενδιαφέρομαι για τα ζητήματα της κοινωνίας μας και τα προβλήματα του νησιού μας.

Παρόλα αυτά δημιουργεί μεγάλο κενό η εχθρική στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντί μου, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μου για συνεργασία, γεγονός που δυσκολεύει ή καθυστερεί το αποτέλεσμα σειράς δράσεων.

Ήταν λοιπόν μια ευχάριστη έκπληξη αυτή η πρόσκληση, έστω από εσάς, και με χαρά θα ανταποκρινόμουν αν σοβαρά καθήκοντα δεν με καθήλωναν στην Αθήνα.

Όπως ίσως γνωρίζετε, σε αυτή την περίοδο εργαζόμαστε για το στήσιμο του Υφυπουργείου νησιωτικής πολιτικής. Είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της κυβερνητικής νησιωτικής πολιτικής που ακολουθεί.

Σε αυτή τη διαδικασία, όπου μελετώνται μέτρα, προγράμματα ακόμα και έργα, είναι επώδυνη για τον τόπο μας η έλλειψη συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή. Την ίδια στιγμή που όλοι, Δήμοι και Περιφέρειες, προσπαθούν να εντάξουν σ’ αυτά τους σχεδιασμούς για τις περιοχές τους.

Εμείς από την μεριά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια, έστω με αυτές τις δυσκολίες, ευελπιστώντας πάντα σε συνεργασία προς όφελος του τόπου.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι προωθούμε, πέραν της γενικότερης νησιωτικής πολιτικής, της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και των αντισταθμιστικών μέτρων, τα παρακάτω έργα:

  • Δημοτικό Σχολείο Πυλίου

  • Κλειστό Γυμναστήριο Πυλίου

  • Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας

  • Επέκταση βιολογικού Κω

  • Αποχετευτικό Ηρακλειδών (για το οποίο πρέπει να γίνει συνεννόηση).

Όσο για την απόδοση στο Δήμο των ακινήτων που έχετε ζητήσει, όπως γνωρίζετε έχω δηλώσει την στήριξή μου. Σε αυτή τη φάση προέχει να συγκροτηθεί το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, ενώ πρέπει να λάβετε υπόψην σας, όπως έχω δηλώσει ξανά, ότι απαιτείται να παρουσιαστεί σχέδιο αξιοποίησης αυτών των ακινήτων.

Τέλος, πληροφοριακά, σας αναφέρω σχετικά με τα οικονομικά:

  • Δεν έχουν παρακρατηθεί πόροι της Τ.Α. (σε αντίθεση με το παρελθόν).

  • Όσον αφορά στην κάλυψη δαπανών για τους συμβασιούχους καθαριότητας δόθηκε η δυνατότητα στους Δήμους να καλύπτεται και από άλλες πηγές.

  • Έχουν δοθεί έκτακτες ενισχύσεις (και λόγω μεταναστευτικού).

  • Προβλέπεται αύξηση των πόρων των νησιωτικών δήμων στην επόμενη κατανομή.

Και βέβαια όλα αυτά θα επανακαθοριστούν υπέρ της Τ.Α. στο νέο σχέδιο που θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2016

Φιλικά

Ηλίας Καματερός

Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στον Καματερό που προσπαθεί για έργα στο νησί παρά την αρνητική στάση της κεφαλης της Ευρωπης που διώχνει τα λεφτά από την Κω.

    • Θα, θα, θα από ένα γιαλατζί αριστερό που το μόνο του έργο στην Κω είναι το ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟ στο Αμανιού.

      Ψεύτης και λαϊκιστής που πουλά νησιωτικότητα, την ίδια στιγμή ψηφίζει στα τέσσερα ΦΠΑ 24% χωρίς όπως έλεγε να παραιτηθεί από το εύκολο και αφορολόγητο παραδάκι της βουλής…

  2. στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΕΡΟ ΚΑΛΥΜΝΟ ΧΙΟ ΣΑΜΟ ΜΥΤΗΛΗΝΗ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΥΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.

  3. Ηλία εσύ τρέχεις για το νησάκι μας κι οι παπάρες σε πολεμούν όπου κι όπως μπορούν. Οι σωστοί άνθρωποι να ξέρεις ότι είναι μαζί σου, τους σκάρτους δε τους χρειάζεσαι

  4. ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΝΑ «ΘΑΒΟΥΝ» ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»

    Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία για παρεμβάσεις του σταλινικών κομισαρίων Μουζάλα και Τόσκα, ώστε να «θάβουν» τα επεισόδια που προκαλούν οι προσκεκλημένοι των νεοταξιτών Τσίπρα και Καμμένου στο hot spot της Χίου, έκανε σήμερα μιλώντας στον Βήμα FM ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πολίτης Χίος», Παντελής Φίκαρης.
    Όπως είπε ο κ. Φίκαρης «οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες. «Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει», μας είπαν. Θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης».

  5. Νέο σοκ περιμένει τους νεοταξίτες και τους απανταχού λακέδες τους, μετά το Brexit και την νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ!

    Το όλο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ευνοεί ακόμα περισσότερο την νίκη Λεπέν στος γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017.

    Έτσι, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Βαλς, επισήμανε ότι η Λεπέν έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος και ζήτησε… πανστρατιά των σάπιων συστημικών εναντίον της.

    Το δε βρετανικό γραφείο στοιχημάτων William Hill (το μεγαλύτερο της χώρας…) δίνει πιθανότητες 6/4 (και ίδιες πιθανότητες στον Ζιπέ) -ή αλλιώς 40%- στο ενδεχόμενο η Μαρίν Λεπέν να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλίας. «Έχοντας κατατροπωθεί από τζογαδόρους της πολιτικής που πόνταραν 200/1 για τον Τζέρεμι Κόρμπιν ως ηγέτη των Εργατικών, 150/1 για τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο των ΗΠΑ και 6/1 τόσο για την επικράτηση του Brexit όσο και για τη νίκη των συντηρητικών, αυτή τη φορά δεν το ρισκάρουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του William Hill Γκρέιαμ Σαρπ. Εννοώντας, πως δεν θα συμμορφωθούν με τις νεοταξίτικες «υποδείξεις» να δίνουν άλλα αντί άλλων στις πιθανότητες, για να διαμορφώσουν κλίμα νίκης υπέρ των συστημικών υποψηφίων!

  6. Κι όλα αυτά, ενώ τον επόμενο μήνα (στις 4 Δεκεμβρίου) αναμένεται να… τριτώσει το «κακό» -για τους νεοταξίτες- με την εκλογή του εθνικιστή υποψηφίου στην προεδρία της Αυστρίας! Έχουμε και λέμε: Brexit στην Βρετανία, εκλογή Τραμπ στην Αμερική, εκλογή του εθνικιστή υποψηφίου στην Αυστρία και εκλογή της Λεπέν στην Γαλλία; Πόσα «κακά» μπορεί επιτέλους ν’ αντέξει η… πολύπαθη Νέα Τάξη Πραγμάτων;

  7. ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ – ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ» ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ!

    Μία από τα ίδια κι αυτή τη νύχτα στο hot spot της Σούδας Χίου!
    Όλα άρχισαν όταν, περίπου στις 20.00 χθες Πέμπτη, «άγνωστοι» έριξαν δυο βόμβες μολότοφ μέσα στον καταυλισμό, από τα τείχη του κάστρου, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.
    Είναι γνωστό ποιοι ασχολούνται με βόμβες μολότοφ, άλλωστε χθες ήταν η μέρα τους, η 17 Νοεμβρίου.
    Μετά απ’ αυτήν την οφθαλμοφανή κομμουνιστική προβοκάτσια (για να ξεσηκωθούν τα «προσφυγάκια»…), 30 «αλληλέγγυοι» που εκείνη την ώρα έκαναν πορεία για το Πολυτεχνείο κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό και άρχισαν να προκαλούν και να βρίζουν τους Έλληνες κατοίκους της πολύπαθης περιοχής, ενώ καλούσαν τα «προσφυγάκια» να βγουν έξω και να τα κάψουν όλα!
    Εν τέλει, οι κάτοικοι οργανώθηκαν και αμύνθηκαν στις απανωτές κομμουνιστικές προκλήσεις, τρέποντας σε άτακτη φυγή το κομμουνισταριό!

  8. αρχη για αστικη συγκοινωνια σε ολο το νησι?????? και τη κανατε για να βοηθήσετε το νησι???Μηπως εξηπηρετητε καποια συμφεροντα???Λεω μηπως!!!!

  9. Για τις περιουσίες των Ελλήνων που κατέστρεψαν στη Χίο οι τζιχαντιστές κινήθηκε αυτεπάγγελτα κανένας εισαγγελέας ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι η είναι απασχολημένοι με τις κατασχέσεις σπιτιών Ελλήνων ανέργων ;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ