ΟΡΑΜΑ: Κροκοδείλια δάκρυα για τη μάχη του ΦΠΑ που δεν δόθηκε ποτέ… Ο κ. Κυρίτσης μετά από 7 ολόκληρους μήνες επανήλθε(;)

13
655

Κροκοδείλια δάκρυα για τη μάχη του ΦΠΑ που δεν δόθηκε ποτέ…

Ο κύριος Κυρίτσης μετά από 7 ολόκληρους μήνες επανήλθε(;)

Επανήλθε χωρίς καμιάν αναστολή και πάλι για καθαρά επικοινωνιακούς αλλά και ιδιοτελείς λόγους. 

Αφού λοιπόν  μελέτησε την εισήγηση – επιστολή του Υπεύθυνου Τομέα Οικονομίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της παράταξής μας κυρίου Θεοφιλίδη Γιώργου απλά την αντιγράφει!

Η εισήγηση αυτή συνόδεψε το αίτημα που κατέθεσε η Ιωάννα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης – ψήφισμα κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. 

Ήταν 22 Νοεμβρίου του 2017! 

Επειδή ο κος Κυρίτσης περί άλλων τυρβάζει, επειδή μόλις εχθές ανακάλυψε τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, επειδή νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο…

Θυμίζουμε:

  • Το αίτημα που έγκαιρα κατέθεσε η παράταξή μας για εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο (με εισήγηση του Γιώργου Θεοφιλίδη).

  • Την αψυχολόγητη άρνησή του να συζητηθεί το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. (μάλλον αναμενόμενη…)

  • Ότι ψήφισε ΝΑΙ στο φόρο διανυκτέρευσης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και εντός των τειχών έλεγε – τάχα μου- όχι σε αυτόν.

Επαναφέρουμε, για να τα εμπεδώσει ο κος Κυρίτσης αλλά και για να θυμίσουμε στην κοινωνία της Κω την υποκριτική στάση του, την σχετική εισήγηση-πλαίσιο επιχειρημάτων της παράταξής μας όπως αυτή κατατέθηκε με θέμα: «Η θέση της δημοτικής παράταξης Όραμα Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με τις θέσεις μας:

«Η δυνατότητα εφαρμογής μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. προβλέπεται στο άρθρο 120 της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας που αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζει στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και στα νησιά Θάσος, Βόρειες Σποράδες, Σαμοθράκη και Σκύρος χαμηλότερους συντελεστές έως 30% από τους αντίστοιχους συντελεστές που εφαρμόζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Η πρόβλεψη της Ε.Ε. για τον καθορισμό μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. είναι ένα μέτρο για την ανακούφιση των νησιωτικών περιοχών, που είναι «ευάλωτες» σε εξωτερικούς οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 118 του Ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α’ 240/22-12-2016) παραμένουν στο μειωμένο καθεστώς Φ.Π.Α. έως το τέλος του 2017 τα νησιά των Νομών Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου πλην της Ρόδου και της Καρπάθου.

Τα τοπικά προβλήματα, ειδικά για τα νησιά που το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017, προέρχονται από το μικρό τους μέγεθος, την εδαφική ασυνέχεια, τη δαπανηρή διακίνηση προσώπων και εμπορευμάτων σε σύγκριση με την ηπειρωτική χώρα, την γεωγραφική τους απομόνωση, την συνεχώς διογκούμενη προσφυγική κρίση και τα έκτακτα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, στο νησί της Κω έχουν προκληθεί από τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 βαρύτατες ζημιές σε οικίες, καταστήματα αλλά και βασικά έργα υποδομής όπως οι λιμενικές εγκαταστάσεις, τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, οδικές αρτηρίες, κ.α. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στο hot spot του Πυλίου Κω από τις Μικρασιατικές ακτές αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και με δεδομένο το πλήθος επισκεπτών – τουριστών στο νησί μας, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων σε βασικές δομές υγείας και περίθαλψης καθώς και το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του υποστελεχωμένου και παλαιωμένου νοσοκομείου του νησιού.

Πρέπει να καταστεί σαφές πως το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α των νησιωτικών περιοχών είναι μέχρι σήμερα:

  • Το μοναδικό ανταγωνιστικό ισοδύναμο απέναντι στα μειονεκτήματα που δημιουργεί η εδαφική ασυνέχεια, όπως η ύπαρξη μικρών και ευαίσθητων οικονομιών κλίμακας και το αυξημένο κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων και παροχής υπηρεσιών.

  • Ζωτικός παράγοντας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του νησιωτικού τουριστικού προϊόντος.

  • Ουσιαστικό μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών και την παραμονή των κατοίκων στα νησιά όπου δεν απολαμβάνουν ισοδύναμα την ωφέλεια από τα βασικά κοινωνικά αγαθά του κράτους.

  • Κοινοτική ρύθμιση για τα απόμακρα νησιά – σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν και να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα ρεύματα προσφύγων και μεταναστών στην Ε.Ε.

Η επικείμενη «εξίσωση» των συντελεστών από 1η Ιανουαρίου 2018 και η μη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α για τα νησιά που αναφέρονται στο Ν. 4446/2016, θα αποβεί καταστροφική για τις τοπικές οικονομίες των απομακρυσμένων νησιών κατά παράβαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των νησιών και της «ρήτρας νησιωτικότητας», σύμφωνα με το οποίο η Διοίκηση του κράτους υποχρεούται να μεριμνά για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών τους, και να εξετάζονται τα νομοθετήματα και οι ασκούμενες πολιτικές ως προς τις επιπτώσεις τους στο νησιωτικό χώρο, και όπου απαιτείται να γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές.

Οι κάτοικοι των νησιών θα υποστούν άμεσα:

  • Αύξηση του κόστους διαβίωσης λόγω αύξησης του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως και αύξηση κόστους στον τομέα παρεχόμενων υπηρεσιών.

  • Κίνδυνο βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων τους, αφού η δεδομένη εφαρμογή της μείωσης του ετήσιου αφορολογήτου ποσού αποστραγγίζει την αγοραστική δύναμη και το διαθέσιμο καταναλωτικό εισόδημα των κατοίκων.

  • Πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων τουριστικών και βιοτεχνικών προϊόντων όπως και των προσφερόμενων υπηρεσιών και απώλεια συγκριτικών πλεονεκτημάτων διεθνώς.

Η παράταξη Όραμα Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω ζητά τη διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στην ακριτική νήσο Κω και την περαιτέρω επέκταση του μέτρου σε όλες τις ακριτικές νησιωτικές περιοχές. Θεωρούμε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί η Πολιτεία να παρέχει στους κατοίκους αυτών των περιοχών ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των νησιωτών και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά των επιχειρήσεων τους.

Θεοφιλίδης Γεώργιος, Υπεύθυνος Τομέα Οικονομίας &Αειφόρου Ανάπτυξης»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ : ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ Η ΙΩΑΝΝΑ.

  2. Καλημέρα Ιωάννα μου χαρά στο κουράγιο σου αλλα νομιζω οτι δεν αξιζει τον κοπο.

    Ιωάννα αυτή η κοινωνια δε θα λλλαξει ποτε. Ειναι τυχαίο οτι υπάρχουν ανθρωποι που πιστευουν ακόμα τον Κυρίτση; ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

  3. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  4. Πρωτοβουλία Επ. ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΡΟΥΦΑ Ι. προς Αν. Υπουργό Οικονομίας για αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων από το σεισμό

    Ο σχετικός φάκελος με τα πρακτικά αποτίμησης των ζημιών έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.
    Παρά το γεγονός ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας λειτούργησε άμεσα η αποζημίωση έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει.https://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/171092/protovoulia-ep-oramatos-pros-an-ypourgo-oikonomias-gia-apozimiosi-ton-pligeison-epicheiriseon-apo-seismo/

  5. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕς ΝΑ ΑΛΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΣΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑΧ Τ .Ο ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ

  6. Όραμα και ΣΥΡΙΖΑ
    Ίδια δελτία ίδιες φάτσες
    Καματερος γράφει και Οδος μακρύΓιάννη αναπαράγει

  7. Φυριτση σιγα΄μη σκίσεις κανενα καλτσον. Για τα διακστηρια που ερχονται δεν λες τιποτα. πισω εχει η αχλαδα την ουρα΄.

  8. ΒΡΕ ΙΩΑ’ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ. ΑΥΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ,

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ