Συμφωνία Κυρίτση-Κουρουμπλή για να υλοποιηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης των ζημιών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Α.Κουντουριώτη

4
861

ΘΕΜΑ : ‘’Συμφωνία Κυρίτση-Κουρουμπλή για να υλοποιηθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα το έργο αποκατάστασης των ζημιών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στην Α.Κουντουριώτη – Στην Κω ο Υπουργός Ναυτιλίας κ.Κουρουμπλής για να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε κλίμα ειλικρίνειας, συνεργασίας και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κω κ.Γιώργου Κυρίτση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π.Κουρουμπλή.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε από τον κ. Χαρίτση επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 21 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν τα έργα στο εσωτερικό λιμάνι, στην Ακτή Κουντουριώτη, προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα της παραλιακής ζώνης, και με χρηματοδότηση, αν χρειαστεί, από το Δήμο Κω και το Λιμενικό Ταμείο, όπως είχε προτείνει ο Δήμαρχος Κω.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Δήμαρχος Κω συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα αφού στη χερσαία ζώνη στο εσωτερικό λιμάνι κυκλοφορούν χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες του νησιού, διακινούνται επιβάτες με τα ημερόπλοια και πρέπει να αποκατασταθεί η εικόνα του λιμανιού.

Ο κ. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί την Κω, μετά τις 20 Μαΐου προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στην Αθήνα με τη συμμετοχή και της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων Υποδομών και Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό έγινε συζήτηση και ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του master plan του λιμανιού της Κω.

Σε δήλωση του ,αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης αναφέρει:

‘’ Έγινε μια ειλικρινής και ουσιαστική συνάντηση.

Εμάς όλους στην Κω, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ξεκινήσουν τα έργα στο λιμάνι, έχουν ήδη περάσει 10 μήνες από το σεισμό.

Ο Δήμος θα συνδράμει την Πολιτεία και αν δεν επαρκούν τα 29 εκ.ευρώ, θα διατεθούν πόροι από το Λιμενικό Ταμείο για να γίνουν τα έργα στη χερσαία ζώνη, στην Ακτή Κουντουριώτη. Με την πρόταση του Δήμου Κω συμφώνησε και ο κ.Υπουργός.

Μόνο με συνεργασία μπορούμε να δώσουμε λύση.

Στις νομικές υπηρεσίες εναπόκειται πλέον να επιλεγεί ο τρόπος που θα γίνει αυτό, με πιθανή εκδοχή την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας θα επισκεφθεί την Κω στο διάστημα 20 έως 25 Μαΐου για να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο αλλά και για να συζητήσουμε τα ζητήματα που συνδέονται με την πρόταση του Δήμου για τις λιμενικές εγκαταστάσεις και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Κυρίτσης με Κουρουμπλή: Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στο εσωτερικό λιμάνι με χρηματοδότηση του Δήμου Κω

ΘΕΜΑ : Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή για το λιμάνι-Στο τραπέζι η πρόταση του Δήμου να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα στο εσωτερικό λιμάνι με χρηματοδότηση του Δήμου Κω.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή θα συναντηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Αντικείμενο της συνάντησης, η πρόταση του Δήμου Κω να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο εσωτερικό λιμάνι, στην Ακτή Κουντουριώτη, με χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου, εφόσον υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να βρεθούν οι πόροι για να υλοποιηθεί το έργο.

Ο Δήμος, όπως ακριβώς έκανε και με τα σχολεία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα στη χερσαία ζώνη.

Οι δύο πλευρές θα αναζητήσουν τον τρόπο διαμόρφωσης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Λιμενικό Ταμείο και τα υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας για τη χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο του έργου στο εσωτερικό λιμάνι, με βάση τη μελέτη που έχει γίνει από την κυβέρνηση.

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί και η πρόταση του Δήμου Κω για την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων, η πρόταση για την παραχώρηση λιμενικών εγκαταστάσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας για να επενδύσουν και να αναπτύξουν υποδομές ενώ θα συζητηθεί και η πορεία εξέλιξης του master plan του λιμανιού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η επισκευή με ανακρηπίδωση στο εσωτερικό λιμάνι ήταν σχετικά πρόσφατο έργο (με υπουργό Παυλίδη). Γιατί απέτυχε (η ζημιά προφανώς δεν είναι μόνο στην επιφάνεια); Κι αν θυμάμαι καλά με αυτό το έργο πρωτοήρθε η περίφημη τεχνική εταιρία «Αιγιαλός» στο νησί μας. Με δεδομένο πως λιμενικά έργα μελετώνται τουλάχιστον με ορίζοντα 20-30 ετών μήπως είναι ώρα να ασχοληθεί κάποιος γιατί πήγε στράφι τόσο δημόσιο χρήμα;

    • σωστά τα λες για μεγάλο έργο με πολλά λεφτά, αλλά για την κατάλληλη πρόσβαση

      υπάρχουν πιό ευέλικτες λύσεις που έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν αρχίσει η σεζόν!

  2. ρε Κυρίτση πρώτα έπρεπε να φας το κράξιμο απο τους Συριζαίους και μετά να σκεφτείς να φτιαξεις τα χάλια του λιμανιού. Μόνος σου δε μπορούσες να το σκεφτείς; Καλά λένε ότι είσαι άσχετος και τα χεις φορτώσει όλα αλλού για αλλού

  3. δε ξέρω αν το κατάλαβε ο Κυρίτσης με αυτά που γράφει στο δελτίο τύπου αλλά έτσι δικαιώνει τα στελέχη του Συριζα σε όλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ