Δήμος Κω: Ο Αρ. Παυλίδης Επικεφαλής της ομάδας για προετοιμασία του φακέλου ένταξης Ασκληπιείου & Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτικής κληρονομίας της UNESCO

20
1510

ΘΕΜΑ : “Η Κως προχωρά μπροστά με συνεργασίες.”

Ο κ. Αρ. Παυλίδης αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου κ. Κυρίτση και αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για την προετοιμασία του φακέλου ένταξης του Ασκληπιείου και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτικής κληρονομίας της UNESCO.

Η Δημοτική αρχή θεωρεί επιβεβλημένο να επανεκκινήσει η προσπάθεια συγκρότησης πλήρους φακέλου, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές της Unesco, της υποψηφιότητας για την ένταξη του Ασκληπιείου Κω και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τον τ. υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος είναι και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κως Αγάπη μας”, να αναλάβει επικεφαλής της ομάδας εργασίας που θα προετοιμάσει το φάκελο.

Ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμητική πρόταση, την οποία έκανε αποδεκτή και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, ως επικεφαλής της ομάδας εργασίας ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία των κ.κ Παυλίδη και Κυρίτση για το πλαίσιο αλλά και τα επόμενα βήματα.

Η ομάδα εργασίας θα είναι ανεξάρτητη, με αυτονομία δράσης και θα έχει την αμέριστη διοικητική και άλλης μορφής υποστήριξη από το Δήμο Κω.

Η ένταξη του Ασκληπιείου Κω και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί μια μεγάλη και σπουδαία προοπτική για το νησί μας που αναδεικνύει και προβάλλει το ιστορικό και πολιτιστικό του κεφάλαιο.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης τονίζει:

Η Κως προχωρά μπροστά με συνεργασίες.

Ο Δήμος Κω κινητοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του νησιού, όλους όσους πιστεύουν ότι η Κως πρέπει να βαδίσει στο δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης.

Ο κ. Παυλίδης είναι ένας από αυτούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παυλίδη που αποδέχθηκε την πρόταση. Η εμπειρία και η γνώση που διαθέτει, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν διεθνείς οργανισμοί, όπως η UNESCO, τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο για να αναλάβει το συντονισμό και την καθοδήγηση αυτού του εγχειρήματος.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. χαχαχα γελαμε. παυλιδης κυριτσης δωσανε ιπποκρατη ασκληπιειο στην λαρισσα και επιδαυρο!!!!

    ΟΥΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ.

  2. χαχαχα γελαμε. παυλιδης κυριτσης δωσανε ιπποκρατη ασκληπιειο στην λαρισσα και επιδαυρο!!!!

    Επεσαν και οι υπογραφές ξεπουληθηκε το Ασκληπιείο της Κω,ΕΓΙΝΕ εδρα της Επιδαύρου!!!!!ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ!.ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΙΑΤΗ!!!!ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΚΩ.ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ.ΓΙΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ.ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.
    http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

  3. ευρωπαικων κονδυλιων.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΩΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ….ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΛΠ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ.ΟΥ ΡΕ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

  4. Η Λάρισα σύμφωνα με την ert.gr έβαλε το θεμέλιο λίθο για την επιστροφή του Ιπποκράτη και πλέον πληροί όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί ως Ιπποκρατική πόλη.
    «Αυτό είναι σημαντικό για να πατήσουμε και να αναδείξουμε τη Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη. Υπάρχουν ισχυρές μαρτυρίες για την ύπαρξη του τάφου του στο σημείο του αγάλματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί γεγονός. Καθυστερήσαμε αρκετά να εισπράξουμε κάτι από το περιουσιολόγιο που εμπεριέχει ο Ιπποκράτης» ανέφερε o γνωστός καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη».
    Τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο πάρκο Αλκαζάρ απέναντι από το μνημείο του Ιπποκράτη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αποκαταστήσει τη σύνδεση με τον πατέρα της Ιατρικής, αποκαλώντας τον «συμπολίτη»
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

  5. Δήμαρχος και Τελης – Κως αγάπη μου – ξεπούλησαν την κληρονομιά του Ιπποκράτη και τκληρονομια της Κω στη Λάρισα, την Επίδαυρο, τα Τρίκαλα και στα Μουγλα! Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού ανεχόμαστε όλους αυτούς να τρων να πίνουν και να κάνουν ιστορικό κακό στο νησί μας.

  6. Ανακήρυξαν το Ασκληπιείο της Επιδαύρου (διάσπαρτα μαρμαρά), χωρίς την επιβλητικότητα του δικού μας,, σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO , επειδή έτσι θέλησαν επώνυμοι αρχαιολόγοι και πολιτικοί (Λαμπρινουδάκης, Μανιάτης, Μπένος-του Σωματείου Διάζωμα). Τώρα δε με χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, φυτεύουν παντού κήπους του Ιπποκράτη ,(με φυτά της Ιπποκρατικής Συλλογής,) , στην Επίδαυρο, στα Γιάννενα, τη Λάρισα, (δώσανε και το όνομα Ιπποκράτης σε συνοικία της Λάρισας) και εμείς ούτε το ξεχορτάριασμα δεν κάναμε στην υπάρχουσα βλάστηση στο χώρο του ΔΙΙΚ.http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/70966/giannis-kalloudis/

  7. ΟΡΙΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΕΡΒΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΡΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ.

  8. του απερχομενου.με τα ματια στραμμενα στην πουγκα.ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΤΟ ΦΟΥΝΤΑΡΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  9. Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των τριών δήμων (Δήμου Κω, Τρίκκης και Επιδαύρου) στο Υπουργείο Εξωτερικών στις 14 Μαρτίου, παρουσία του Υφυπουργού κ. Αμανατίδη, στην οποία μετείχε και ο τ. Βουλευτής – Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος , εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και το Δήμο Κω μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Κω κ.Κυρίτση, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην Αθήνα, την Τρίτη 21 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο καθηγητής της Αρχαιολογίας κ. Β. Λαμπρινουδάκης, εμπνευστής της ιδέας για σύσταση «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων».http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/55688/sto-diethnes-diktyo-asklipieion-dimos/

  10. Οι Γερμανοί πήραν τον ήλιο, την θάλασσα, τα ξενοδοχεία και το αεροδρόμιο, η λαρισα τον Ιπποκράτη και η Επίδαυρος το Ασκληπειιο. Αρχίζω και προβληματίζομαι για το τι είμαστε ικανοί ως Κωοι να αξιοποιήσουμε.

  11. Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
    κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
    Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
    σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.
    «Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά/και τα σκατά λιβάνι/οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι/κι οι κλέφτες καπετάνιοι»Γεώργιος Σουρής ( 1853-1919 , Έλληνας σατιρικός ποιητής)

  12. Το έργο «Ανάδειξη του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου .ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΚΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

    σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο» εντάχθηκε σε δράση του Υπ. Περιβάλλοντος.Με χρηματοδότηση, ύψους 985.000,00 ευρώ, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
    -Διαμόρφωση διαδρομών επίσκεψης στα μνημεία του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και ανάπλαση των χώρων εξυπηρέτησης.-Δημιουργία βοτανικού κήπου και ανάδειξη της βιοποικιλότητας του Ασκληπιείου.
    -Αποκατάσταση και επαναλειτουργία της αρχαίας εισόδου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.
    -Ανάπλαση της πρόσβασης στο Ιερό του Απόλλωνος Μαλεάτα, που συνδέει τα δύο ιερά της Επιδαύρου (Ασκληπιού και Απόλλωνος) / (βλ. συνημμένη εικόνα).http://maxhtika.blogspot.gr/2017/04/blog-post_0.html

  13. ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ-ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ

    ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΠΑΥΛΙΔΗ.

  14. ΑΕΡΟΛΟΓΕ ΑΕΡΟΦΑΝΦΑΡΑ ΑΕΡΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ

    ΤΙ….ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

  15. αλλά η πρεμούρα που έχεις στο σχεδιασμό της πόλης, να χαλάς και να ξαναφτιάχνεις κόμβους, είναι για να βρίσκουν άκρη τα τρενάκια. Όποιος έχει αμφιβολία ας ακολουθήσει ένα τρενάκι από την είσοδο της πόλης προς το κέντρο και την επιστροφή. Τότε θα καταλάβει γιατί (χ)αλλάζει και η Πλατεία του Κως…Και έπεται συνέχεια.

  16. Ο Ιπποκράτης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ούτε μέσο για νια να οικονομησουν …………….. Για ρωτήστε όσοι προσπάθησαν να διοργανώσουν κάτι πόσα τους ζήτησαν ? Απλός για τα έξοδα!!!!!!!! Που λογοδοτήσαν για τα τα έσοδα του ιδρύματος καφέδες εισιτήρια κλπ Ο ή κήπος γιατίι τα τελευταία χρόνια είναι σε εγκαταληψη μηπως ψάχνουν για κάνα χοντρό κονδύλι της ΕΕ ,διωχνουν εργαζόμενους και βάζουν εκλογική πελατεία για δουλια! Ένα τηλεφώνημα ο σε όσους συνεργάστηκαν με αυτό το χώρο και θα ανακάλυψη

    πράγματα Τα αλλα είναι τα παραμύθια του Ιπποκράτη μας!!!!!!

  17. Πόσο θα τρώτε ακόμα ??? έλεος μας έχετε διαλύσει το Νησί όλοι σας πρέπει να πάτε φυλακή και να μην ξαναβγείτε έξω.

  18. Το δωσατε στον Παυλιδη γιατι ειστε αχρηστοι να το κανετε εσεις.4 χρονια κλεινετε και το μονο που κανατε στο νησί ειναι κατι μικρες παρεμβασεις που εσεις ονομαζετε έργα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ