Συνεργασία Δήμου Κω & Ιατρικού Συλλόγου για ανάπτυξη του Ιπποκρατικού Κινήματος- Πρωτοβουλία Νίκου Κανταρτζή’

0
370

ΘΕΜΑ : ‘’Συνεργασία Δήμου Κω και Ιατρικού Συλλόγου για την ανάπτυξη του Ιπποκρατικού Κινήματος- Πρωτοβουλία του Νίκου Κανταρτζή’’

Ο Εντετελαμένος Δημοτικός Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Κω κ. Νίκος Κανταρτζής είχε συνάντηση εργασίας με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

Αντικείμενο της συνάντησης , που διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας, ήταν οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Κινήματος, μετά τις κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Κω με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Βαρκελώνης και της Μάλαγα.

Ο κ. Κανταρτζής ενημέρωσε τον Ιατρικό Σύλλογο Κω ότι υπάρχουν άλλες 23 Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων της Ισπανίας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Ιπποκρατικό Δίκτυο, που πέρα από την ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας, στοχεύει και στην προβολή και ανάδειξη της Κω.

Παράλληλα προγραμματίζεται επίσκεψη των πρυτάνεων αυτών των σχολών στην Κω.

Ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Δήμος Κω, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν και να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις για την προώθηση της προοπτικής δημιουργίας ενός Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Κινήματος με σημείο αναφοράς το νησί μας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Νίκος Κανταρτζής, αναφέρει:

‘’ Η ιδέα για την δημιουργία ενός Παγκοσμίου Δικτύου για την προώθηση και ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας κερδίζει έδαφος , μετά την προοπτική που άνοιξε η συνεργασία μας με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Βαρκελώνης και της Μάλαγα. Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον και από άλλες ιατρικές σχολές της Ισπανίας, κάτι που μας αναγκάζει να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας, στο οποίο η Κως πρέπει να έχει τις δικές της προτάσεις και τις δικές της δράσεις.

Όλα αυτά τα συζητήσαμε με τον Ιατρικό Σύλλογο ενώ είναι δεδομένο ότι θα επιζητήσουμε και τη συνεργασία του ΔΙΙΚ.

Η Κως προχωρά μπροστά μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων.

Για πρώτη φορά υπάρχει σοβαρή προοπτική για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας, με σημείο αναφοράς την Κω και σε συνεργασία με Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Μια συνεργασία που μπορεί να διευρυνθεί και να συνδεθεί με δράσεις που θα προβάλλουν το νησί μας.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ