Ένταση, φωνές & διακοπή…ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Live για ΦΠΑ – Έργα – Τουριστική προβολή

17
2379

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Live για ΦΠΑ – Έργα – Τουριστική προβολή

Ένταση, φωνές και διακοπή σημειώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κω πριν από λίγο όταν στο 2ο θέμα που ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού του ΔΟΠΑΒΣ  (μετά την ψήφιση των εκτελεστέων έργων με τις ψήφους της πλειοψηφίας πλην Ν. Μυλωνά που ψήφισε «παρών») η επικ. Του Οράματος Ι. Ρούφα κατήγγειλε πως η απόφαση του ΔΣ είχε ήδη αναρτηθεί στο Διαύγεια την ώρα που μόλις είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και διαπιστωνόταν η απαρτία … Παρεμβαίνοντας ο δημ. Σύμβουλος και μέλος του ΔΟΠΑΒΣ Θ. Σταματάκης εξοργισμένος τόνισε ότι η κ. Ρούφα ψεύδεται μιας και η απόφαση ανέβηκε στο Διαύγεια μια μέρα μετά τη συνεδρίαση,  καλώντας την να ανακαλέσει διότι διασύρει τους ίδιους αλλά και τους υπαλλήλους με τα λεγόμενά της.

Η κ. Ρούφα αντέτεινε ότι δεν ανακαλεί και ότι θα το κοιτάξει και συνέχισε την ομιλία της. Εκείνη την ώρα παρενέβησαν τόσο ο Πρόεδρος του ΔΣ Α. Κρητικός ψύχραιμα, όσο και οι αντιδήμαρχοι Μ. Χατζηκαλύμνιος και Δ. Γερασκλής έντονα εξοργισμένοι καλώντας την να ανακαλέσει τώρα. Τελικά επειδή οι φωνές και η ένταση συνεχίστηκε ο Πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση. Αμέσως μετά η Ι. Ρούφα αναγνώρισε το λάθος της ως προς την ημερομηνία της συνεδρίασης και ζήτησε συγνώμη, τονίζοντας όμως ότι η λειτουργία της δημ.αρχης είναι οριακή με συνεδριάσεις της τελευταίας στιγμής.  Ενώ ο αντιδήμαρχος Η. Σηφάκης υπενθύμισε ότι τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα και πιο οριακά επί προηγούμενης δημ.αρχής.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2018 ψήφισαν υπέρ οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πλην του πρ. Προέδρου του δημ. Συμβουλίου Ν. Μυλωνά ο οποίος ψήφισε «παρών». Το καταψήφισαν οι δημ. Σύμβουλοι του Οράματος και η Κ. Μακρή, ενώ Α. Παυλίδης και ανεξάρτητοι ψήφισαν επίσης «παρών».

Τι έγινε στην αρχή με ΦΠΑ:

Με μια επετειακή αναφορά και ευχές στον Αρ. Παυλίδη για μακροημέρευση στην πολιτική, μιας και ο ίδιος αναφέρθηκε στην επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από το πρώτο ξεκίνημά του (δείχνοντας και την σχετική φωτογραφία του όταν ήταν νέος και απευθυνόμενος στον κ. Σωτήρη Μαραγκό που ήταν παρών τότε στην εκδήλωση) ξεκίνησε απόψε το δημοτικό συμβούλιο Κω.

Στην αρχή της συνεδρίασης σε επίπεδο ανακοινώσεων τέθηκε θέμα συζήτησης ως έκτακτο θέμα και έκδοσης κοινού ψηφίσματος δημ. συμβουλίου-φορέων από την επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ενώ το λόγο για το ίδιο θέμα πήραν και οι άλλοι  επικεφαλής Αρ. Παυλίδης και Κ. Μακρή καθώς και ο Γ. Καλλούδης από τους ανεξάρτητους. Επίσης ο Ν. Μυλωνάς κατέθεσε την πρόταση για έκδοση ψηφίσματος που έστειλε και στα ΜΜΕ. Ο Γ. Κυρίτσης επικαλέστηκε την απάντηση Γιούνκερ λέγοντας ότι η έκδοση ψηφίσματος δεν έχει να προσθέσει τίποτα στα μέχρι σήμερα δεδομένα και ότι «δείχνει υστεροβουλία αυτών που το ζητούν». Έτσι, κατόπιν ψηφοφορίας το αίτημα απορρίφθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του δημάρχου Κω στο ερώτημα του δημ. συμβούλου Νίκου Κανταρζή για το αν έχει άδεια η εγκατάσταση για το κλειστό παγοδρόμιο που έχει στηθεί μάλιστα δίπλα στο τζαμί που επλήγη από τον σεισμό. Ο δήμαρχος απάντησε φανερά εκνευρισμένος ότι δεν πήρε από κανέναν άδεια και θα ξηλωθεί αμέσως… Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την κατάσταση να στήνει ο καθένας από ένα τσαντήρι σε κεντρικά σημεία της πόλης χωρίς μάλιστα να γίνονται αντιληπτοί από την δημοτική αστυνομία και τα αρμόδια όργανα σε ένα τόσο κεντρικό σημείο όπως η πλ. ελευθερίας».

Ακολούθησαν τα θέματα μετάβασης αιρετών, έκθεση Ουτρέχτης και ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου, με τους εκπροσώπους της μειοψηφίας να χαρακτηρίζουν ανώφελα τα ταξίδια αιρετών (ο δήμαρχος κάλεσε και τους εκπροσώπους της μειοψηφίας να πάρουν «αέρα Ευρώπης») καταψηφίζοντάς τα.

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

    • Σας σιχάθηκα όλους, Δήμαρχος ταξιδευτής μόνο για εκθέσεις, αντιπολίτευση μουρλή της λάσπης, μόνιμα σουρωμένη, έχασε τα νούμερα.. .

      Η λαίδη μπέρδεψε τις ημερομηνίες, ζήτησε συγνώμη αφού ξεφτίλισε την παράταξη της αλλά δεν δένει κόμπο την γλώσσα της η γλωσσοκοπάνα και κύριο θέμα νέο ταξιδάκι άσχετων που δεν μιλάνε Αγγλικά για έκθεση τουρισμού για ψώνια και καλοπέραση… και στο βάθος η παράγκα του παγοδρόμιου που ακόμα δεν μάθαμε από που παίρνει και εάν πληρώνει ρεύμα….

  1. ΠΑΡΕ ΤΟ ΑΕΡΑΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ.

  2. Το μισος που εχουν οι κωοι πολιτες γιαυτην την δημοτικη αρχη ειναι μεγα θεμα.

    Τους βριζουν κάθε μερα.Εχουν δικιο γιατι σφυριτσης είναι ο μεγαλύτερος φακιστας που περασε από τα χρονικα του νησιου.

  3. ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!

    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

  4. ΚΥΡΙΤΣΗ ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ.ΟΙ ΚΩΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.ΠΙΕΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΑΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ.ΔΕΝ Ξ-Ε-Χ-Ν-Ω.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ.

  5. Στα πλαίσια της πολυπολιτισμικής, πολυφυλετικής κοινωνίας που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση καθώς και το πλήθος των διαφόρων εναλλακτικών, οραματιστών – διεθνιστών, που αγκαλιάζουν τον κάθε λογής λαθρομετανάστη και παράνομο εισβολέα περιθάλποντας και στηρίζοντάς τον, ενώ κατηγορούν ως ρατσιστή, φασίστα και ναζιστή οποιονδήποτε δικαιωματικά απαιτεί την φυλετική και  πολιτισμική του καθαρότητα συνέβη στο Άργος μια μοναδική «εκδήλωση» από δυστυχισμένους, ταλαιπωρημένους, βασανισμένους λαθρομετανάστες, οι οποίοι πρόβαλαν σε όλο το μεγαλείο τις «πολιτισμικές» και «κοινωνικές» τους αξίες, αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε λογής λαθρολάγνος επιθυμεί να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία.

  6. ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ» ΣΤΟΝ MISTER TSIPRA…

    Στο Παρίσι θα μεταβεί αύριο Πέμπτη ο mister Tsipras, προκειμένου να… βραβευθεί από την –εμφανέστατα καθεστωτική- επιθεώρηση Politique Internationale, με το βραβείο «Πολιτικού Σθένους» (Prix du Courage politique). Το ίδιο βραβείο έχει απονεμηθεί κατά το παρελθόν στους Εμανουέλ Μακρόν, Κριστίν Λαγκάρντ και φράου Μέρκελ.
    Προφανώς, διότι είχε το «πολιτικό σθένος» να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για λογαριασμό των διεθνών τοκογλύφων, τάζοντας πως προεκλογικά πως θα… σκίσει τα Μνημόνια αλλά επιβάλλοντας μετεκλογικά νέα και μετατρέποντας το «Όχι» στο δημοψήφισμα σε «Ναι σε όλα»!
    Όσα και όποια βραβεία κι αν του δώσουν οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων για τις καλές του υπηρεσίες, από τον ελληνικό λαό έχει λαμβάνειν ένα και μοναδικό: το «βραβείο» της… ανοιχτής παλάμης!

  7. Μεταπολίτευση πολιτικών δοσιλόγων πρακτόρων του διεθνούς Σιωνισμού, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, Νέας Τάξης Πραγμάτων και Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης.
    Η Μεταπολίτευση κατάντησε την Ελλάδα Μπαγκλαντές της Αριστεράς.
    Η Ελλάς του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ξέφραγο αμπέλι της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας της Σιωνιστικής ΕΛΙΤ, και ουδείς ενδιαφέρεται, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε οι Ένοπλες Δυνάμεις.
    Τον Παπαδόπουλο-Μαρκεζίνη φοβήθηκε ο διεθνής Σιωνισμός και επανέφερε τους παλαιοκομματικούς δοσιλόγους πολιτικούς πρακτόρους της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης.
    Τα λαμόγια της Μεταπολίτευσης, αφού φάγανε με χρυσά κουτάλια, διέλυσαν τα πάντα, και κατέστρεψαν την Ελλάδα.Όλα τα λεφτά των φορολογουμένων Ελλήνων πηγαίνουν στους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ανάπτυξη-που λέει ο Τσίπρας-ΜΗΔΕΝ.http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%bf/#

  8. η Ελλάδα οφείλει να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης εναντίον των «θεσμών» ύψους 1 τρις €, όσο δηλαδή η ζημία που προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία, μία δεύτερη εναντίον της ΕΚΤ για την παράνομη διακοπή της ρευστότητας το 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς επίσης μία τρίτη εναντίον της Γερμανίας – για τις πολεμικές επανορθώσεις που ασφαλώς δικαιούται. Παράλληλα πρέπει να κατατεθούν αγωγές εναντίον όλων των βουλευτών και των ελληνικών κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και το PSI, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν – καθώς επίσης να ζητηθεί από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, ενδεχομένως επίσης από τον Ο.Η.Ε., να αναιρεθούν οι δεσμεύσεις από το PSI, ως παράνομες και καταχρηστικές. http://www.analyst.gr/2017/11/22/xreokopia-en-litourgia/

  9. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ .ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΩΜΙΛΕΙΣ!!.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΥΤΣΕ!!

  10. 1. To 2015 εισβολή μεταναστών
    2. Το 2016 ρεκόρ πτώσης του τουρισμού λόγω της κακής διαχείρισης του μεταναστευτικού από τον Κυρίτση
    3. Αρχή του 2017 παύση της Ryan air μετά από συνεχόμενα χρόνια πτήσεων
    4. Καλοκαίρι του 2017: ο μεγαλύτερος σεισμός στη σύγχρονη ιστορία της Κω
    5. Φθινόπωρο του 17: χάνουμε και τον Ιπποκράτη!

    Τι άλλο μας περιμένει με τον δήμαρχο της γκαντεμιάς? θεέ μου βοήθα μας με τον γρουσούζη που μπλέξαμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ