Γ. Κυρίτσης: Δεν θα ανεχθούμε τη δημιουργία νέων hot spot στην Κω. Δεν μπαίνουμε σε καμία τέτοια συζήτηση

10
920

Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ – Δήμαρχος Κω : “Δεν θα ανεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στην Κω. Δεν μπαίνουμε σε καμία τέτοια συζήτηση.”

Mε το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπα και με Γενικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής κ. Γκουγκουλή συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης στο Δημαρχείο μετά από αίτημα τους.

Ο Δήμαρχος Κω κατέστησε σαφές στους δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι ο Δήμος Κω δεν πρόκειται να ανεχθεί τη λειτουργία νέων δομών για τον εγκλωβισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω.

Τους κατέστησε επίσης σαφές ότι ο Δήμος Κω δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση για τη δημιουργία νέων δομών.

Ο κ. Κυρίτσης επισήμανε ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος και μία επιλογή: η επιτάχυνση των επαναπροωθήσεων των παράνομων μεταναστών προς την Τουρκία και η αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλη τη χώρα.

Ζήτησε την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι αλλά και την ανάκληση της παραχώρησης από το Βακούφ ακινήτου για τον ίδιο σκοπό, θεωρώντας ότι η διατήρησή τους σε ισχύ υποκρύπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες δομές στην Κω.

Ο κ. Κυρίτσης σε δήλωσή του, τονίζει:

Διάλογος για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, δεν πρόκειται να γίνει από την πλευρά μας. Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ένα προσχηματικό διάλογο για να νομιμοποιήσουν νέα τετελεσμένα εις βάρος των νησιών μας και εις βάρος την Κω, τους δηλώνω ότι εγώ δεν προσφέρομαι.

Δεν μπαίνω σε καμία τέτοια συζήτηση.

Το μόνο πλαίσιο διαλόγου που υπάρχει είναι αυτό που αφορά:

-Στην επιτάχυνση των επαναπροωθήσεων των παράνομων μεταναστών προς την Τουρκία.

-Στην αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις περιοχές της χώρας αναλογικά με τον πληθυσμό τους.

-Στην κατάργηση των hot spot στα νησιά και ιδιαίτερα σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς όπως η Κως. Διαφορετικά ας κάνουν hot spot στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη και στη Ρόδο.

-Στην ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hot spot στο Λινοπότι, το οποίο παραμένει σε ισχύ.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσύ μια χαρά τα είπες. Αυτοί όμως τι έκαναν; Έσκυψαν το κεφάλι και έφυγαν ντροπιασμένοι; ή μήπως σε έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
    Και αν δεν κάνουν αυτά που τους ζητάς εσύ τι θα κάνεις;

  2. Καλά σου είναι πιο Κυρίτση η καραμέλα με τα χοτ σποτ. Κάνε επιτέλους κάτι για το νησί που είναι παρατημένο!

  3. Γ.Κυριτσης στο Πυλι.
    Αν μας εξασφαλίσουντη στεγη και το φαγητο των ανθρώπων αυτώ εδώ ειμαστε να τα λειτουργήσουμε μαζί….

    Μεγας παραμυθας μεγας κωλοτουμπας.

  4. ΓΕΩΡΓΙΕ .ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.

    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΚΟΡΟΔΕΥΕΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΩ.Ο ΛΑΟΣ ΕΤΡΩΓΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΟ ΠΥΛΙ.ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ!!ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ.ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΓΙΝΕΣ.ΠΑΛΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙΟ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΑΧΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

  5. 1.237 «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»… ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    Μπορεί να μπήκε Νοέμβριος, ο καιρός να είναι πλέον χειμωνιάτικος και οι θάλασσες κυματώδεις έως τρικυμιώδεις, αλλά τα «προσφυγάκια» δεν καταλαβαίνουν τίποτα και εξακολουθούν να… προτιμούν την Ελλάδα.Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (τα οποία συνήθως κρύβουν τους πραγματικούς αριθμούς…), από την 1η Νοεμβρίου έως και σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, μας έχουν… προτιμήσει, μόνο δια θαλάσσης, 1.157 «προσφυγάκια», συν 80 που κατέφτασαν σήμερα το πρωί και δεν έχουν ακόμα καταγραφεί επισήμως.Τα περισσότερα εξ’ αυτών… προτίμησαν το «κόκκινο νησί», την Λέσβο(705 + 80 σήμερα), 338 την Χίο και 114 την Σάμο.
    Εύγε «αλληλέγγυοι»! Άξιος ο μισθός σας από τον Σόρος και την Νέα Τάξη Πραγμάτων!https://ethnikismos.net/2017/11/10/1-237-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1/

  6. Απαιτείται σοβαρότητα και προσοχή.Οι τυχάρπαστοι τύπου Μουζάλα οι οποίοι διαχειρίζονται ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα γεμίζουν την χώρα με δυστυχία ,θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να ενεργούν .
    Οι πνιγμοί δυστυχισμένων ανθρώπων από τους Τούρκους δουλεμπόρους θα συνεχιστούν και η χώρα , ειδικά τα νησιά μας θα γεμίσουν με πρόβλημα και μόνο πρόβλημα .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ