Απάντηση Δήμου Κω: Live από διαδίκτυο & ΔΤ η Επ. Διαβούλευσης για νέο λιμάνι- Στη διάθεση παρατάξεων και πολιτών ο Λιμενολόγος κ. Γιαμίν

4
717

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόταση και η προοπτική για τον ολικό επανασχεδιασμό των λιμενικών εγκαταστάσεων της Κω αποτελεί πεδίο συνεργασίας και θετικής συνεισφοράς.
Δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και παραταξιακές σκοπιμότητες. Όσοι θέλουν να στήσουν καυγάδες, πολύ απλά θα απομονωθούν και θα μείνουν μόνοι τους.
Έχουμε μπροστά μας μια μοναδική ευκαιρία να συμφωνήσουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την εικόνα της Κω.
Ο Δήμαρχος θα ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για την πρόταση για το νέο λιμάνι,που είναι προϊόν μελέτης, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γερασκλής και ο Λιμενολόγος κ. Γιαμίν θα βρίσκονται στη διάθεση των επικεφαλής των παρατάξεων, διαρκώς, για να δώσουν διευκρινίσεις σε ότι ζητηθεί ή απαιτηθεί όχι μόνο από τις παρατάξεις αλλά και από τους φορείς.
Η διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, των παρατάξεων και των φορέων για την παρουσίαση και συζήτηση της πρότασης θα μεταδοθεί από το διαδίκτυο και τη δημοτική τηλεόραση.
Έχουν ήδη σταλεί η πρόσκληση αλλά και η πρόταση προκειμένου όλοι να είναι σε θέση να τοποθετηθούν. Και φυσικά η συγκεκριμένη συζήτηση θα είναι ανοιχτή και δημόσια.
Θα μπορεί να έρθει κάθε πολίτης, να πάρει το λόγο και να καταθέσει την άποψή του.
Αν υπάρξουν θετικές και ρεαλιστικές προτάσεις είναι δεδομένο ότι θα ενσωματωθούν και θα ενταχθούν στην πρόταση και στον τελικό σχεδιασμό.
Το άνοιγμα αυτής της συζήτησης δεν εξαντλείται σε μία ή δύο συνεδριάσεις, είναι μια διαδικασία που απαιτεί κατάθεση προτάσεων και ανοιχτά μυαλά. Απαιτεί συνεργασία, συνεννόηση και συνένωση των δημιουργικών δυνάμεων και ανθρώπων όλου του νησιού.
Απαιτεί σοβαρότητα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Συμφωνώ μαζί σου Κυρίτση, δημόσια ανάκριση του λιμενολόγου από τους ιδικούς, την κυρία ΡΟΥΦΑ και τον έμπειροτέχνη κύριο ΚΙΤΣΗ....

      Πάντως θα μπορούσες να αποδεχτείς την δημόσια αντιπαράθεση των λιμενολόγων με την ταυτόχρονη παρουσία των συνταξιούχων…. που ξαφνικά ανακάλυψαν ότι διαθέτουν γνώσεις ιδικών στα λιμενικά έργα και για τα λιμάνια και την οικονομική διαχείριση τους. Τελικά έχει δει κανείς της πιάτσας το έργο «ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος» ;;;

    • Βρε ειδήμονες λιμενολόγοι του γλυκού νερού, ρωτήσατε εάν θα επιτρέψουν οι αρχαιολόγοι τις αρλούμπες που τις ονομάζετε προτάσεις;;;;;

      Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα η αρχαιολογική υπηρεσία να εγκρίνει μια μελέτη που αλλοιώνει ένα θαλασσινό κάστρο με παρεμβάσεις στην όψη του προς την θάλασσα, σαν την πρόταση του καπετάν Πέτρου, αλλά την στείλουν στο ΚΑΣ τις μελέτες για να μην εγκριθούν ΠΟΤΕ. Ας μην ξεχνάτε ότι το έργο Παυλίδη που προέβλεπε διαπλάτυνση του δρόμου του κάστρου στην πλευρά του λιμανιού, δεν εγκρίθηκε ποτέ και με χίλιες πιέσεις έγινε ο νέος προβλήτας σε απόσταση από το κάστρο πάνω σε πασσάλους δημιουργώντας κανάλι τύπου Βενετίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ