ΘΕΜΑ : “Η Κως αλλιώς…γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”
Το Σάββατο το βράδυ στην Καρδάμαινα έπεσε η αυλαία της 3ης Γιορτής Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων της Κω.
Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και πάλι μαζική. Τρεις χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες του νησιού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας αλλά και να γνωρίσουν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.
Η μεγάλη επιτυχία αυτής της γιορτής, μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε τρόπους για να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο.
Είναι δεδομένο ότι στις σκέψεις μας είναι πολλά πράγματα, που σύντομα θα αρχίσουν να υλοποιούνται.
Αποδεικνύεται ότι η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων δεν χωρά πλέον στη Μαρίνα της Κω και στις σκέψεις μας είναι η 4η Γιορτή, το επόμενο καλοκαίρι, να φιλοξενηθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Κω.
Επιβεβαιώθηκε επίσης η δυναμική της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, κάτι που μας οδηγεί σε δράσεις ένταξής τους στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Κω.
Παράλληλα το 2018, θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις και events, που θα συνδεθούν με αυτή τη γιορτή και θα έχουν ως στόχο να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες μας τις γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας αλλά και να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα.
Ο απολογισμός μας είναι θετικός. Τώρα όμως ξεκινά ο προγραμματισμός για την 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων που θέλουμε να είναι καλύτερη, με μεγαλύτερη εμβέλεια και λάμψη.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων αποτελεί πλέον θεσμό για την Κω.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”, στα Ξενοδοχεία που συμμετείχαν στις δύο γιορτές, στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο, στο Σύλλογο Αλιέων και στους παραγωγούς και τυποποιητές.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω