Αγώνας δρόμου με τη συμμετοχή Ιατρών και αθλητών των Special Olympics από Κω, στο πλαίσιο της Ιπποκρατικής Εβδομάδας

0
3186


Σε κλίμα αθλητικού πνεύματος και συμπερίληψης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου αγώνας δρόμου στην Κω, με πρωταγωνιστές τους αθλητές των Special Olympics Hellas από την Κω και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαζί τους, έτρεξαν και άλλοι μεμονωμένοι αθλητές, καθώς και ο κ. Γιώργος Πατούλης, η αντιδήμαρχος Σταματία Κανταρζή και ο κ. Αντώνης Πολυδώρου, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους στο σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Οι αθλητές των Special Olympics διαγωνίστηκαν σε αγώνα 800 μέτρων, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε μια λαμπρή τελετή απονομής μεταλλίων, τιμώντας την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Κοδέλας αναφέρθηκε στο εξαιρετικά επιτυχημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified: Learn Unified.», το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα, που λειτουργεί πέντε χρόνια, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό. Ο κ. Κοδέλας παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος για το επόμενο έτος, καθώς και εντυπωσιακά στοιχεία που καταδεικνύουν τον θετικό αντίκτυπό του στη ζωή των μαθητών.

πηγη: https://www.kostv.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ