ΑΟ Ακαδημία: Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα

0
3667

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

 

Στην Ηγουμενίτσα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας βρέθηκε η Ακαδημία Κω το τριήμερο από 22 μέχρι και 24 Ιουνίου.

Συνοδευόμενος από την προπονήτρια της ομάδας, κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, ο αθλητής της ομάδας Νίκος Φας συμμετείχε και στις τρεις αγωνιστικές ημέρες στην κατηγορία των «Παίδων» επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, πρώτη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος, διεξήχθη το αγώνισμα XCC (Cross  – Country  Μικρή Πίστα), αγώνας Short Track μικρής διάρκειας (έως 30 λεπτά), με τους αθλητές της κατηγορίας των «παίδων» λόγω του μεγάλου αριθμού τους (55 αθλητές) να αγωνίζονται αρχικά σε προκριματικό γύρο, στον οποίο ο Νίκος πέρασε στην τελική φάση και στη συνέχεια οι προκριθέντες να αγωνίζονται στον τελικό. Στον τελικό ο Νίκος, με πολλή καλή απόδοση, κατέλαβε τη 12η θέση στην Ελλάδα, τερματίζοντας μπροστά από τους υπόλοιπους 8 συναθλητές του των ομάδων της Δωδεκανήσου, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στην τελική φάση.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου, δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος, έλαβε χώρα το αγώνισμα XCΟ (Cross – Country Ολυμπιακής Μορφής), αγώνας σε κυκλική διαδρομή με το μήκος στροφής να κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 6χλμ και συνολικής διάρκειας έως 60 λεπτά. Και σε αυτό το αγώνισμα ο Νίκος παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και παρά την πτώση του και την απώλεια του υποδήματός, κατάφερε να τερματίσει στην 15η θέση συνολικά, πίσω από 4 συναθλητές του από τα Δωδεκάνησα, σε έναν απαιτητικό και κουραστικό αγώνα, στον οποίον οι αθλητές μετά τον 20ο, δέχθηκαν μία έως δύο στροφές από τους προπορευόμενους.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα των αγώνων, οι αθλητές αγωνίσθηκαν στο αγώνισμα XCE (Cross – Country Αποκλεισμού), αγώνισμα που διεξάγεται ανά τετράδες με αποκλεισμό των αντιπάλων, μέχρι οι αθλητές να φθάσουν στην τελική τετράδα, όπου συναγωνίζονται μεταξύ για τις θέσεις 1 έως 4. Στο αγώνισμα αυτό ο Νίκος πέρασε διαδοχικά στους 32 και στους 16, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στην οχτάδα.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει τον αθλητή της για την προσπάθεια, την προσήλωση στο προπονητικό πρόγραμμα και το ήθος του, τόσο στο αγωνιστικό τριήμερο αλλά και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η Ακαδημία Κω για την παρουσία των αθλητών της σε κάθε αγώνα που συμμετέχουν, συγχαίρει επίσης το προπονητικό της επιτελείο, την προπονήτρια ποδηλασίας και πρώην πρωταθλήτρια ποδηλασίας και τριάθλου, κα Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή, τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ, κο Γιούρση Πέτρο και τον βοηθό προπονητή, κο Πεδιαδιτάκη Εμμανουήλ.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., GLOBAL AVIATION S.A., Jacksons Beach Bar Restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), την εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε., που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών και του σωματείου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Blue Star Ferries, η οποία για άλλη μια φορά στήριξε το ταξίδι της αποστολής την ομάδας μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ