Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι αθλητές και οι αθλήτριες των συλλόγων της Χίου για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

0
4908


Ρεπορτάζ: Στέργιος Χατζηστέργου 

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι αθλητές και οι αθλήτριες των συλλόγων της Χίου ενόψει της συμμετοχής τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου.

Ο κλασικός αθλητισμός φέρνει μεγάλες επιτυχίες στην Χίο, αυτό οφείλεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τον ΑΣ ΈΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Χίου και της Ελλάδας, με έτος ίδρυσης το 1928.
Τον ΠΑΓΧΙΑΚΟ Γ.Σ επίσης ένα από τα ιστορικότερα σωματεία με έτος ίδρυσης το1924 , τον Φ.Ο ΒΡΟΝΤΑΔΩΝ και τον Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΆΔΑ ΧΙΟΥ.
Είναι τα τέσσερα σωματεία που καλλιεργούν τον στίβο στο ακριτικό νησί της Χίου έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις γνωστές δυσκολίες της νησιωτικότητας.
Η λύση απέναντι στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές απομακρυσμένων περιοχών, προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων. Υπουργείων, σωματείων, αρμόδιων φορέων ώστε να δεσμευτούν σε μόνιμη βάση οι σχετικοί πόροι για να στηριχθούν οι αθλητικές κυψέλες των νέων στα νησιά.

Καθημερινά στο δημοτικό στάδιο τη Χίου, εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών γυμνάζονται υπό τις οδηγίες των προπονητών τους.
Αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα κατακτώντας σημαντικές επιτυχίες καθώς επίσης και σε περιφερειακά πρωταθλήματα.

Αξιοσημείωτο γεγονός, τα περισσότερα παιδιά που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό παράλληλα με την προπόνηση προσπαθούν και για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων τους και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων.

Η σωματική και πνευματική άσκηση δίνει νόημα ζωής στον άνθρωπο και αυτό το γνωρίζουν τα παιδιά που αθλούνται καθημερινά στο στάδιο της πανέμορφης και φιλόξενης Χίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ