Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης

2
1368

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο νεαρός μπασκετμπολίστας, Θωμάς Κατσαούνης, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ο νεαρός αθλητής γεννήθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία «Αστέρια» του Θόδωρου Ροδόπουλου.

Στη συνέχεια πήγε στον Μαντουλίδη, για να ακολουθήσει ο Ηρακλής, ενώ φόρεσε επίσης τη φανέλα του Αίαντα Ευόσμου και της Δόξα Λευκάδας.

GIANNIS GIANNOULIS BASKETBALL WORKOUT

Ο Κατσαούνης, λόγω των εντυπωσιακών προσόντων του (ήταν 2μ20) είχε τραβήξει τα βλέμματα ομάδων της Basket League, αλλά και κολεγίων του NCAA. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άνοιγμα χεριών του ήταν 2μ25 ήταν ο ψηλότερος εν ενεργεία μπασκετμπολίστας στην χώρα κι ήταν ο ψηλότερος εν ενεργεία μπασκετμπολίστας στην χώρα.

Ο παλαίμαχος σέντερ, Γιάννης Γιαννούλης ήταν από εκείνους που τον έζησαν από κοντά, καθώς δούλευε ατομικά μαζί του (βίντεο). «Μπορεί να ήσουν τεράστιος, αλλά ήσουν ΚΑΛΟ παιδί, είχες σεβασμό και ταπεινότητα. Ο Θεός μας σε πήρε κοντά του γιατί σίγουρα δεν ήθελε να βλέπει έναν ΓΙΓΑΝΤΑ να υποφέρει. Καλό ταξίδι στον παράδεισο, λεβέντη μου, Θωμά μου», ανέφερε το συγκινητικό του μήνυμα στα social media.

Ο Θωμάς έδωσε μεγάλη μάχη για πολλούς μήνες με τον καρκίνο, αλλά τελικά δεν άντεξε κι άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Συγκλονιστικό ήταν το μήνυμα του προπονητή, Χρήστου Μαργέλη.

Όπως έγραψε στο Facebook: «Προχτές ζήτησε κι εξομολογήθηκε και κοινώνησε, αποχαιρέτησε την οικογένεια του και χτες αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδ… Αγόρι μου, σε ήθελε ο Θεός για αρχάγγελο… Θα ζεις τώρα στα παλάτια του παραδείσου… Μη μας ξεχάσεις ποτέ… Καλή αντάμωση γλυκό μου παιδί».

Ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ