Ανοικτός ποδηλατικός γύρος πόλης

0
154

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΑΣ

 

Η εβδομάδα 18-22 Σεπτεμβρίου 2021 , έχει οριστεί ως «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι « Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» .

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. Κω,  στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας , διοργανώνει Ανοικτό ποδηλατικό γύρο πόλης  την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021  στις 11.00 με εκκίνηση την Πλατεία Ελευθερίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: μαθητές από την Τετάρτη έως την Έκτη Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου , του Σβουρένιου ΚΔΑΠ ΜΕΑ και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, αθλητές από τους ποδηλατικούς συλλόγους, φίλοι του ποδηλάτου και γενικά όσοι θέλουν μεμονωμένα να λάβουν μέρος, χωρίς να ανήκουν σε σχολείο ή σύλλογο. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: « Πλατεία Ελευθερίας,  Ιπποκράτους, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κουντουριώτη, Αβέρωφ, Φιλίνου, Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιακώβου Ζαράφτου, Γρηγορίου Ε΄, Βασιλέως Παύλου, Πλατεία Ελευθερίας». Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν,  η Δημοτική Αστυνομία Κω, το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και  ο Ερυθρός Σταυρός-Σαμαρείτες.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό και ενημερωτικό τριήμερο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρασίνου και Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και ποδηλατικών συλλόγων που θα διαθέσουν τα ποδήλατα για το πρακτικό μέρος του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου ο Κωακός Αθλητικός Όμιλος «ΦΙΛΙΝΟΣ» (Κ.Α.Ο. ΦΙΛΙΝΟΣ)  διοργανώνει Διασυλλογικό Αγώνα Ποδηλασίας δρόμου στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης, αντοχής και criterium με την επωνυμία «KOS NATURA 2021», με εκκίνηση που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λάμπης. Ο αγώνας στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου)

  • 10:00 εκκίνηση για την κατηγορία των Γυναικών και στην συνέχεια Μάστερς (Γ-Α),
  • Εφήβων, Ανδρών, απόσταση 30χλμ.
  • 12:00 εκκίνηση για την κατηγορία Παγκορασίδων και στην συνέχεια Παμπαίδες,
  • Κορασίδες, Παίδες, απόσταση 12χλμ.
  • 13:00 εκκίνηση για τα Μίνι Μικρά και ακολούθως τα Μίνι Μεγάλα, απόσταση 6χλμ.

 

Αγώνισμα Αντοχής (Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου)

 

  • 08:30 για τις κατηγορίες Παίδων, απόσταση 69χλμ.
  • 11:00 για τις κατηγορίες Παμπαίδων 11:02 Παγκορασίδων και 11:10 Κορασίδων, απόσταση 35χλμ.

 

Αγώνισμα Criterium (Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου)

 

  • 12:30, για την κατηγορία Μίνι Μεγάλα Αγόρια, 12χλμ (8 στροφές)
  • 13:00, για την κατηγορία Μίνι Μεγάλα Κορίτσια (8 στροφές)
  • 13:30, για την κατηγορία Μίνι Μικρά Αγόρια 9χλμ. (6 στροφές)
  • 14:00, για την κατηγορία Μίνι Μικρά Κορίτσια 9χλμ (6 στροφές)
  • Για όλα τα αγωνίσματα ως τοποθεσία εκκίνησης τερματισμού καθορίζεται η περιοχή του ΦΑΡΟΥ στη ΛΑΜΠΗ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ