Κρίστιαν Έρικσεν: «Πάγωσε» το Euro 2020 αλλά ντρίμπλαρε τον θάνατο – Τι έσωσε τη ζωή του

0
712

Κρίστιαν Έρικσεν: Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε όλος ο πλανήτης την κατάρρευση του 29χρονου Δανού στη διάρκεια του αγώνα Δανία – Φινλανδία για το Euro 2020. Σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ. Καρδιολόγοι και γιατροί ποδοσφαιρικών ομάδων εξηγούν το φαινόμενο της κατάρρευσής του εντός αγωνιστικού χώρου.

Μια μεγαλοπρεπέστατη «ποδιά» στον θάνατο έκανε ο Κρίστιαν Έρικσεν που κατάφερε να… ντριμπλάρει τον μεγαλύτερο κίνδυνο της ζωής του.

Ο 29χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο στη διάρκεια της αναμέτρησης Δανία – Φινλανδία για το Euro 2020 και «πάγωσε» όλος ο πλανήτης στην εικόνα του να είναι αναίσθητος στο χορτάρι και να γίνονται προσπάθειες για ανάνηψη.

Οι συμπαίκτες του συγκλόνισαν με την αντίδρασή τους, καθώς δημιούργησαν γύρω του μια ανθρώπινη ασπίδα, ενώ η σύζυγός του εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ξεσπάσει σε λυγμούς.

Εν τέλει, ο Κρίστιαν Έρικσεν όταν ξεκίνησε η διακομιδή του, προς το ασθενοφόρο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε να έχει τις αισθήσεις του.

Συγκεκριμένα, το Associated Press δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν τον Κρίστιαν Έρικσεν να έχει σηκώσει το ένα του χέρι, ενώ του έχει τοποθετηθεί μάσκα οξυγόνου τη στιγμή που διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Η φωτογραφία της ελπίδας για τον Κρίστιαν ΈρικσενAP Images

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως ο Κρίστιαν Έρικσεν διακομίστηκε εν ζωή στο νοσοκομείο και πως η κατάστασή του ήταν σταθερή. Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε αντίστοιχη ανακοίνωση από την UEFA. «Μετά την ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αφορούσε τον παίκτη της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση κρίσης με τις δύο ομάδες και τους αξιωματούχους του αγώνα και περαιτέρω πληροφορίες θα κοινοποιηθούν στις 19:45 (τοπική ώρα). Ο παίκτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έχει σταθεροποιηθεί», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας επιβεβαίωσε τα καλά νέα, ότι ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του, και τόνισε πως θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του. «Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι ζωντανός και είναι για περαιτέρω εξετάσεις στο Rigshospitalet. Ο αγώνας αναβάλλεται προσωρινά. Νέα ενημέρωση στις 19.45 (σ.σ. τοπική ώρα)».

Τι έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν – Απαντούν καρδιολόγοι και γιατροί ποδοσφαιρικών ομάδων

Στη διάρκεια της αναμονής για τις αποφάσεις της UEFA, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 που μεταδίδει τηλεοπτικά τους αγώνες του Euro 2020 στην Ελλάδα, φιλοξενήθηκαν απόψεις γιατρών, καρδιολόγων και γιατρών ποδοσφαιρικών ομάδων, για την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.

Η γρήγορη αντίδραση του ιατρικού τιμ αλλά και η παρουσία απινιδωτή στο γήπεδο ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή του 29χρονου, σύμφωνα με την άποψη των επιστημόνων. Ειδικότερα, ο διευθυντής Β’ καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Υγεία», Στέλιος Κωνσταντινίδης, υποστήριξε πως ο εξοπλισμός και οι ταχύτατες κινήσεις των γιατρών στον αγώνα βοήθησαν στο να καταφέρει να σωθεί η ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν.

newsbomb.gr: Ο καρδιολόγος Στέλιος Κωνσταντινίδης για την κατάρρευση του Έρικσεν

Το 2014, στον αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο γιατρός των «ερυθρόλευκων» Χρήστος Θέος είχε αντιμετωπίσει μια ανάλογη περίπτωση. Ο Μάικλ Ολαϊτάν είχε καταρρεύσει με αντίστοιχο τρόπο μέσα στο γήπεδο, με τον κ. Θέο να αναφέρει πως έζησε ξανά τις ίδιες καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Ολυμπιακού, μόνο όταν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον Κρίστιαν Έρικσεν θα αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε την κατάρρευσή του.

newsbomb.gr: Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, για την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν

Τα γρήγορα αντανακλαστικά και η άμεση προσπάθεια για ανάνηψη, ήταν κομβικά σύμφωνα με τον Πάνο Σταματόπουλο, ειδικό στην αθλητική καρδιολογία.

Ο κ. Σταματόπουλος επεσήμανε πως δεν μπορεί να γίνει ακριβής τοποθέτηση για το τι συνέβη στον Κρίστιαν Έρικσεν από τη στιγμή που δεν υπάρχει γνώση των εξετάσεων που θα του γίνουν, ωστόσο συγκίνησε με την τοποθέτησή του λίγο πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, καθώς ανέφερε «δεν αξίζει σε πρωταθλητές τέτοιος θάνατος».

newsbomb.gr: Ο καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας, Πάνος Σταματόπουλος για την κατάρρευση του Έρικσεν

Συνεχίστηκε ο αγώνας Δανία – Φινλανδία, συγκλονιστικές στιγμές στην Κοπεγχάγη

Όπως έγινε γνωστό, ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε.

Μάλιστα, ο πατέρας του επικοινώνησε με τον εκπρόσωπό του ενώ μεταδόθηκαν πληροφορίες πως ο ίδιος είχε επικοινωνία με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα της Δανίας.

Μετά από όλα αυτά, ο αγώνας με τη Φινλανδία ξεκίνησε ξανά στις 21:30 ώρα Ελλάδας, ενώ το Euro 2020 θα συνεχιστεί κανονικά με τον αγώνα της Ρωσίας απέναντι στο Βέλγιο στην Αγία Πετρούπολη να αρχίζει στην προγραμματισμένη του ώρα (22:00) και να κλείνει το σημερινό πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κοπεγχάγη οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκινητικές. Οι φίλοι της Φινλανδίας φώναζαν «Κρίστιαν» ενώ οι Δανοί απαντούσαν «Έρικσεν», με τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να χειροκροτούνται θερμά.

Μάλιστα, οι παίκτες της Φινλανδίας σχημάτισαν κι έναν διάδρομο για να περάσουν οι Δανοί τους οποίους χειροκρότησαν πολύ θερμά για να τους δώσουν κουράγιο μετά το τρομερό σοκ που τους προκάλεσε η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ