European Super League: Επίσημο! Αποχώρησαν Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ και Γιουνάιτεντ

0
463

European Super League: Αντίστροφα μετράει η νεοσύστατη λίγκα, καθώς μετά την Μάντσεστερ Σίτι, την αποχώρηση τους ανακοίνωσαν η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τότεναμ κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4) γράφτηκε, όπως όλα δείχνουν, το… τέλος της ESL, μόλις 48 ώρες μετά τη «γέννηση» της.

Την αρχή έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία γνωστοποίησε πρώτη ότι αποχωρεί από την «κλειστή» λίγκα και περίπου δύο ώρες αργότερα ακολούθησαν η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τότεναμ κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ουσιαστικά, όμως, μιλάμε για την αποχώρηση όλων των αγγλικών ομάδων, καθώς όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, απομένουν τα τυπικά για να αποχωρήσει κι η Τσέλσι, η οποία ήταν η πρώτη που άλλαξε γνώμη. Η επίσημη ανακοίνωση της αναμένεται την Τετάρτη (21/4).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Mundo Deportivo, η UEFA προσέφερε χρήματα στις αγγλικές ομάδες προκειμένου να αποχωρήσουν από την European Super League, η οποία δεν θα μείνει για καιρό ακόμα «ζωντανή»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Ολονύχτια σύσκεψη για το «μνημόσυνο» της ESL

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 12 ομάδων της European Super League θα πραγματοποιηθεί σήμερα τα μεσάνυχτα μετά το τσουνάμι αποχωρήσεων – Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε συνέντευξη του στην Equipe λίγο πριν ξεσπάσει το τσουνάμι των αποχωρήσεων δήλωνε σίγουρος ότι δεν θα φύγει καμία ομάδα

Σ’ ένα απίστευτο φιάσκο εξελίσσεται η ιστορία της European Super League, η οποία θεωρητικά θα άλλαζε το χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά εν τέλει το μόνο που κατάφερε ήταν να ενώσει τους φιλάθλους σε όλη τη Γηραιά ήπειρο!

Η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξαν τον χορό των αποχωρήσεων επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης να ακολουθούν και τους προέδρους των Γιουβέντους (Αντρέα Ανιέλι), Γιουνάιτεντ (Εντ Γούντγορντ) να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων τα μέλη της ESL έχουν συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη η οποία σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Κι εκεί θα μπουν οι τίτλοι τέλους (προσωρινοί ή οριστικοί θα φανεί στην πορεία) στο φιλόδοξο σχέδιο των πλούσιων του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πολλαπλά εκτεθειμένος ο Φλορεντίνο Πέρεθ

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος είχε συμφωνηθεί να είναι ο πρώτος πρόεδρος της European Super League έχει βρεθεί πολλαπλά εκτεθειμένος τις τελευταίες ώρες.

Αρχικά με τη συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική τηλεόραση, όπου υπεραμύνθηκε της δημιουργίας της ESL τονίζοντας ότι γίνεται για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα Marca, o ισχυρός άνδρας των «μερένγκες», λίγες ώρες πριν ξεσπάσει το τσουνάμι των αποχωρήσεων έδωσε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Equipe κι εκεί δήλωνε πεπεισμένος πως όχι μόνο δεν θα αποχωρήσει καμία ομάδα, αλλά σύντομα Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν θα ακολουθήσουν τους 12 στην European Super League!

«Δεν ανησυχώ καθόλου για πιθανές αποχωρήσεις. Όλοι έχουν συμφωνήσει στο προχωρήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Δεν πιέστηκε κάποια ομάδα για να έρθει μαζί μας», είπε ο Ισπανός και συμπλήρωσε με αυτοπεποίθηση: «Είμαι πεπεισμένος ότι η Παρί και η Μπάγερν τελικά θα μας ακολουθήσουν, αλλά ακόμη δεν έχουμε μιλήσει μαζί τους»

Florentino
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ