Οσμάν Μουστάφ: Ένας εξαίρετος αθλητής που γλύτωσε απ’το θάνατο προπονείται στην Κω (Pics-Vid)

8
1547

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπορτάζ Στέργος Χατζηστέργου

 

ΟΣΜΆΝ ΜΟΥΣΤΑΦ: ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΘΛΗΤΉΣ ΠΟΥ ΓΛΎΤΩΣΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΘΆΝΑΤΟ

Ό Οσμαν Μουσταφ ένα νέο παιδί που γλύτωσε από τον θάνατο στην πατρίδα του την Σομαλία, ζει στην Κω τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθώντας να ξεχάσει τα δεινά και τις πληγές που του άφησε ο εμφύλιος πόλεμος που μαίνεται στην πατρίδα του, εκεί όπου πληθώρα ενόπλων ομάδων ανταγωνίζονται για την επιρροή στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Ο 18χρονος αθλητής των μεγάλων αποστάσεων έχει βρει στο νησί του Ιπποκράτη την ασφάλεια, την φιλία των κατοίκων του και την αποδοχή των παιδιών της ηλικίας του.

Ως  μθητήςμ την ιστορία της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία και την έννοια της ελευθερίας του ατόμου.

Ό Οσμαν ελεύθερος και λυτρωμενος από τον φόβο του θανάτου, ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό τρέχοντας καθημερινά μεγάλες αποστάσεις με την ελπίδα ότι σύντομα θα αποτελεί μέλος ενός τοπικού αθλητικού σωματείου.

Ό νεαρός αθλητής φιλοξενείται στην χώρα μας ως δικαιούχος διεθνούς προστασίας. Η ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα στον αθλητισμό
φωτίζει το πληγωμένο, από σφαίρα εξ επαφής, πρόσωπο του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΛΑΘΡΟΗΛΙΘΙΟΣ @ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΣ εισαι εσυ και ολο σου το ΛΑΘΡΟΣΚΥΛΟΛΟΙ. Και τι εγινε που τρεχει? Εδω η ΕΛΛΑΔΑ μας χρονια τωρα τρεχει και δεν φτανει. Απλα μεταφερει το προβλημα της πατριδας του το μεταφερει εδω. ΕΛΕΟΣ. Τωρα που δεν θα υπαρχει δουλεια να δουμε πως θα ζησουμε μαζι με αυτους. Γιατι εμεις δεν θα εχουμε το «θαρρος» να κλεψουμε η να πουλησουμε ναρκωτικα ουτε να σκοτωσουμε. Κοιτα γυρω σου τι γινεται σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ. Και μην με αποκαλεσεις ρατσιστη. Ουτε ΗΛΙΘΙΟ σαν εσενα. ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ειμαι. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…

    • Φασίστας είσαι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου που αν πεί καποιός το αντίθετο απο αυτό που θέλετε να ακούσετε βαπτίζετε τον κόσμο οπώς σας βολεύει,φασίστα ρατσιστή κτλ.Γιάννη βάλε όλο το σχόλιο μου σε παρακαλά δεν προσέβαλα κανένα….

  1. Τι θελετε να μας πεις δηλ?Οτι ο Σομαλος περασε τοσες χωρες
    χωρις να κινδυνευει η ζωη του και διαλεξε την δικια μας…….
    Ελεος οχι αλλο σανο χορτασαμε…..

  2. … και;τι είναι αυτό τώρα άλλοθι για τον παράνομο τρόπο που μπήκε στην χώρα;Ρε οι σομαλοί έχουν εμφύλιο 40 χρόνια και έρχονται μέσω τουρκίας που θεωρείται ασφαλής χώρα οπότε δεν δικαιούνται άσυλο στην ευρώπη ακόμα και ολυμπιονίκες να είναι,το έχετε πάρει είδηση η μού γίνατε συριζοανταρσίες και εσείς;

  3. Ανεξάρτητα με την νομιμότητα παραμονής του εδώ, βλέπε περίπτωση Αντετοκούμπο…

    Τον έχω πετύχει στον ποδηλατόδρομο την περίοδο της καραντίνας.

    Ο τύπος είναι ελάφι! Σταθερή ταχύτητα και δρασκελισμός, μόνο με το ποδήλατο τον έπιανες…

    • Ο αντετοκούμπο ο πατέρας και η μητέρα δεν είχαν μπει παράνομα στην ευρώπη,επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ήταν που έπαιζε στην γερμανία.Και συγκρίσεις νιγηρίας σομαλίας ειναί αν μη τι άλλο άκυρες.Παρά τάυτα κανείς δεν λέει πως ο οσμαν είναι εγληματίας όμως το να προσθαθεί καποιός να του χτίσει χαρακτήρα αθληταρά και καλού παιδιού μέσω ΜΜΕ εμένα με βάζει σε σκέψεις περί εγγεφαλικής πλύσης που σαν λαός το έχουμε το κουσούρι.Και εγώ τον έχω πετύχει αρκετές φορές,τον έχω το λιγότερο μισό λεπτό ανα χιλιόμετρο πίσω και έχω τα διπλάσια του χρόνια,όπως άλλοι έχουν εμένα και μισό και ένα,ε και?κάτι τρέχει στα γύφτικα….

  4. Ο 18χρονος μαθητής είναι εδώ 3 χρόνια. Λογικά πηγαίνει σχολείο. Σε 3 χρόνια δεν κατάφερε να μάθει ακόμα ελληνικά; Τόσο πολύ αγαπάει την Ελλάδα !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ