Ελενα Χατζηλιάδου: Από μετανάστρια στη Γερμανία, που δούλευε 9 ώρες την ημέρα, στην κορυφή του κόσμου [εικόνες

0
138
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ

Για να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, άφησε πίσω της την οικογένειά της, μετανάστευσε στη Γερμανία και δούλευε εννιά ώρες την ημέρα. Αλλά οι κόποι της Ελενας Χατζηλιάδου έπιασαν τόπο.

Η 25χρονη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε στην κατηγορία +68 κιλών το Σάββατο. Αλλά προτού να τεθεί αντιμέτωπη με την Αγιούμι Ουεκούσα, την Γιαπωνέζα που κέρδισε στον τελικό, είχε δώσει πολλούς μάχες, εκτός αγωνιστικών χώρων.

«Αφού μπόρεσα εγώ, μπορούν όλοι», λέει η 25χρονη«Αφού μπόρεσα εγώ, μπορούν όλοι», λέει η 25χρονη

Η Χατζηλιάδου αναγκάστηκε να φύγει για τη Γερμανία, καθώς η οικογένειά της είχε εξαντληθεί οικονομικά, για να μετέχει στις διοργανώσεις. «Μετανάστευσα στη Γερμανία, δούλευα μακριά από τους γονείς μου, για να μπορώ να πληρώνω τους αγώνες μου», εξηγεί στον Alpha. Η ζωή εκεί δεν ήταν εύκολη. «Ξυπνούσα στις 5:30 το πρωί, ήμουν 9 ώρες στη δουλειά, ως φυσικοθεραπεύτρια. Εκανα 1-1,5 ώρα προπόνηση, πιο πολύ δεν μπορούσα, είχα πάθει υπερκόπωση», περιγράφει.

Με την προτροπή του πατέρα και προπονητή της, επέστρεψε στην Ελλάδα δύο μήνες πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Τον κοίταξα στα μάτια, κλάψαμε, δεν υπάρχουν λόγια», λέει για την πρώτη τους αντίδραση μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Χατζηλιάδου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη ΓερμανίαΗ Χατζηλιάδου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία

Παρά τις δυσκολίες, δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε που είπε «όχι» στην πρόταση να αγωνιστεί με τα χρώματα της Γερμανίας. Τώρα, ονειρεύεται το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, όταν το καράτε θα κάνει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

«Αφού μπόρεσα εγώ, μπορούν όλοι. Είναι να το θέλεις. Οταν θέλει κάτι ο άνθρωπος, μπορεί να αργήσει λίγο, αλλά μπορεί να το καταφέρει», καταλήγει η 25χρονη.

Μετά τον παγκόσμιο τίτλο, ονειρεύεται το Ολυμπιακό μετάλλιοΜετά τον παγκόσμιο τίτλο, ονειρεύεται το Ολυμπιακό μετάλλιο

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ