Αναβίωση του «Ασουρέ»: Ο Σύλλογος Κώων Μουσουλμάνων, κρατά ζωντανή την παράδοση!

1
112

Η γιορτή «Ασουρέ» στην Κω, είναι να παράθυρο στον πολυπολιτισμικό κόσμο μας
Με χαρά, ο σύλλογος Κώων Μουσουλμάνων «Η Αδελφότης» γιόρτασε το «Ασουρέ», τη γιορτή της αφθονίας και της αλληλεγγύης, μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τους γιορτές.
Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κώων Μουσουλμάνων «Η Αδελφότης» και συγκέντρωσε όπως κάθε χρόνο αρκετό κόσμο οι οποίοι τίμησαν την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της κοινότητας. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παραδοσιακό γλύκισμα με τους επτά σπόρους, το ασουρέ, που θυμίζει τα δικά μας βάρβαρα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Ματίνα Βουκελάτου-Χριστδουλίδη και Κοινωνικής Πολιτικής Σταματία Κανταρζή, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα πρωτογενούς τομέα Σέβη Βλάχου και ο κοινοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βασιλείου-Δημόπουλος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώων Μουσουλμάνων, Μεμής Καδρής, δήλωσε: «Η γιορτή του «Ασουρέ» είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμάς. Είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε ως κοινότητα, να θυμηθούμε τις ρίζες μας και να μεταδώσουμε τις παραδόσεις μας στις νεότερες γενιές.»
Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών επισήμαναν πως η γιορτή του «Ασουρέ» αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Κω και της αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων.

πηγη: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ